Şimdi Ara

Ryzen 3600 1 saniyelik donma ve ses takılması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlık donma veya stutter yaşayanlar latencymon adlı programı indirin. Programı açıp starta bastıktan sonra aşağı atın ve öyle dursun. Takılma yaşadığınız anda hemen oyunu aşağı atıp programı açın ve orada bu takılmayı görüyor musunuz bakın. Eğer normalden yüksek bir gecikme olduysa bunun hangi driverdan kaynaklandığını gösterir. Donanımlar sorunsuz çalışıyorsa stutterların sebebi genellikle sürücü kaynaklı oluyor çünkü.
  • Kusura bakmayın şehir dışındaydım anca görebildim. BIOS sürümünü düşürmeyi deneyeceğim. Eğer olmazsa garantiye yollayacağım çünkü gerçekten sinir edici bir durum, pcyi kulaklıkla kullandığım için o metalimsi takılma sesi gıcık etti.

@Can_R6 Bilemiyorum, CPU normal boştayken 40 derecede, oyun oynarken falan en fazla 60-65 arası oluyor. Genel olarak AMD işlemciler fazla ısınıyormuş forumlarda bu dereceler normal yazıyordu ama dediğiniz gibi sıvı soğutucunun biraz daha ısı düşürmesini beklerdim.

@onr1818 Hayır herhangi bir yükseltme yok sadece xmp açmıştım o da ramler 2100 gözüküyordu 3200 yaptım. Daha sonra kapayıp deneyeyim dedim yine aynı sorun oldu.

@Wilson Fisk Evet yanlış belirtmişim CPU olacak. Bilmiyorum dediğim gibi forumlarda öyle yazmışlar ben sadece aktardım. Bazıları BIOS güncellemesini düşürmüş düzelmiş, olmadı onu deneyeceğim.

@münşi Red Dead Redemption 2 oynuyorum ve %60'larda seyrediyor işlemci.

@Timeguard BIOS zaten 7C02v35, ramler 2ve4e takılı, driverların hepsi güncel, antivirüs programı kullanmıyorum, tüm parçaların vidası olması gerektiği gibi.

@mydoktor Herhangi bir çözüm yolu buldunuz mu peki hiç olmazsa onları deneyeyim?

@Ehlika Bios'tan Xmp kapatıp default ram mhz ayarlarında çalıştırdığımda maalesef yine aynı sorunu yaşadım düzelmedi.

@lazer__ Xmp kapatıp denedim yine aynı sorunu yaşadım. Müzik olayını anlayamadım? Sadece SSD kullanıyorum sistemde.

@OMEGALUL Dediğinizi yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: OMEGALUL

Anlık donma veya stutter yaşayanlar latencymon adlı programı indirin. Programı açıp starta bastıktan sonra aşağı atın ve öyle dursun. Takılma yaşadığınız anda hemen oyunu aşağı atıp programı açın ve orada bu takılmayı görüyor musunuz bakın. Eğer normalden yüksek bir gecikme olduysa bunun hangi driverdan kaynaklandığını gösterir. Donanımlar sorunsuz çalışıyorsa stutterların sebebi genellikle sürücü kaynaklı oluyor çünkü.
    Ryzen alırsanız öyle olur. Forumda 200 tane konu açıldı, insanlar hala Ryzen işlemci alıyor. Intel kullanıyorum. Ne donma var, ne ısınma sorunu.
  • Windows Defender diye lanet sakız bir antivirüs programı var Windows'un içine entegre. Saçma sapan bir şekilde aralıklarla disk kullanımını %100 yapıyor. Tam bu noktalarda sistem anlık tekliyor.

Defender'i tüm özellikleri ile kapatıp dener misiniz hocam?
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    aynen hocam mp oyunlarda %100 işlemci kullanımı görmek benim için bir yaşam amacı, hele o saniyelik takılmalar olmuyormu of yok böyle bir şey.
  • kukabay kullanıcısına yanıt
    Ses kartı sürücünüz güncel mi? AMD chipset driver sürücülerini en son sürüme yükselttiniz mi? Bu tip takılmalar genelde ya ramden ya da ses kartından oluyor. Bana göre işlemci son seçenekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 17 Aralık 2019; 0:59:38 >
    Ne saçmalıyorsunuz? Ben böyle bir sorun yaşamıyorum zaten arkadaşa program önerdim sadece. Siz aynı performansta ve ikide bir yeni güvenlik açığı keşfedilen, üstüne güvenlik yamalarıyla performansı kırpılan işlemcinize 2 kat para vermeye devam edebilirsiniz...
    Evet evet ben de intel kullanıyorum. I5 9600k ile bf5 multiplayer oynuyorum mesela. Arka planda hiçbir uygulama açık değil ama işlemci sabit %100 ve sürekli stutter veriyor oyun. Donma demeyelim yalnız o soğuktan oluyor sabahları özellikle. Sadece bol bol stutter veriyor işlemci. Kesin bu oyun problemli zaten yoksa İntel'in 1800 liraya aldığım işlemcisi AMD'nin 1200 liralık r5 3600 işlemcisinden daha kötü olacak hali yok ya. Değil mi 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Msi B450 var arkadaşta herşey olabilir ejderhanın gücü adına.
    MSİ B450 TOMAHAWK MAX + RYZEN 3600 sistem var bende . Daha bir kere problem çıkarmadı. Acaba sizin bildiğiniz bizim bilmediğimiz kronik sorunu mu var MSİ nin. Bir konuda daha bu yorumunu gördüm merakımdan soruyorum.
  • Ravalond kullanıcısına yanıt
    Soğutucu ne kullanıyorsunuz? Ve stres testinde maksimum kaç dereceleri görüyorsunuz. 2 3 kişi sorun yaşadı diye AMD çöp deyip İntel 6core 12threat işlemciye 2700lira, z370 anakarta 1000 lira vermeyi mantığa bürüyecek haldeler.

• Hocam o dediğiniz olay zamanında benide yordu.Ryzen 2600+b350 pc,-mate sistemde 1 2 saatte bir anlık takılma oluyordu.Sorun driver boost tarzı bir programdanmis.aygit yöneticisinden kontrol et 2 farkli AMD sürücüsü kurulu olduğu için sistem takılıyordu.Devre dışı bırakıp kaldirdigim zaman problem çözüldü.Sanirim chipset di

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Soğutucu ne kullanıyorsunuz? Ve stres testinde maksimum kaç dereceleri görüyorsunuz. 2 3 kişi sorun yaşadı diye AMD çöp deyip İntel 6core 12threat işlemciye 2700lira, z370 anakarta 1000 lira vermeyi mantığa bürüyecek haldeler.
    COOLER MASTER MASTERLIQUID 240L sıvı soğutma kullanıyorum . Stres testine henüz sokmadım fakat oyunlarda gördüğüm en yüksek sıcaklık 52 civarında bir sıcaklık var an itibari ile (55 'i geçtiğini hiç görmedim ) . Bilgisayar kasam Cooler Master mb520 . Ben acayip memnunum sistemimden ( nazar değmesin ). Hiç üzmedi beni. Montajı yaptım chipset , bios güncellemelerini yaptım sıkıntısız kullanıyorum . Bu fiyat aralığında en iyisini aldığımı düşünüyorum. 3600 ün beni 3 sene rahat götürüceğini düşünüyorum.

• Ravalond kullanıcısına yanıt
    Valla Cpuz üzerinden bir stres testi yapıp HWMonitör adlı programla da maximum kaç derece olmuş bir foto atarsanız şu forumda konuşulan kocaman bir ryzen 3000 ısınıyor yalanını çürütmüş olursunuz. Rica etsek paylaşabilir misiniz. Size pm atamıyorum bu arada. Özelden de görüşebiliriz.

• @V1CT0RY Dediğiniz gibi Windows Defender'ı tamamen kapattım.
    @vamp Evet tüm driverları güncelledim. MSI anakartın programı zaten her şeyi gösteriyor yinede chipseti indirip tekrar yükledim.

@doblosman Aygıt yöneticisinde öyle bir bölüm göremedim? PC daha yepyeni herhangi bir program veya driver boost tarzı bir şey yüklemedim hiç. Sadece Steam ve oyunlar yüklü.

Chipset driver olarakhttps://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 buradaki yüklü. Bakalım takılacak mı bekleyip göreceğiz, teşekkürler yorumlarınız için :)

Edit: Düzelmedi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 17 Aralık 2019; 23:0:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Valla Cpuz üzerinden bir stres testi yapıp HWMonitör adlı programla da maximum kaç derece olmuş bir foto atarsanız şu forumda konuşulan kocaman bir ryzen 3000 ısınıyor yalanını çürütmüş olursunuz. Rica etsek paylaşabilir misiniz. Size pm atamıyorum bu arada. Özelden de görüşebiliriz.
    ryzen 3000 ısınıyor bir yalan değildi ben konu açmıştım bu aletler masaüstünde niye 1.47v çalışıyor hızı hiç düşmüyor diye.sonra lalenin biri test etmiş de aman amd yanlış yapmışta yani bazen doğruyu ilk söylemek değil sükse yapmak önemli oluyor.netekim amd bu soruna bios çıkardı.üzerine iki bios daha çıktı benim anakarta ve gittikçe daha iyiye gidiyor.masaüstünde olsun oyunlarda olsun bir ısınma sorunu yok artık ama bazı kullanıcılar bu bios güncellemelerini yapmadı ve hala sorun yaşıyorlar.52 dereceyi ben gta5'te hava soğutmayla görüyorum 240mm su soğutmanın ameleliğini yapmıyorum.3700x bir de benim işlemcim pbo falan açık.sıcaklık istiyorsanız sıcaklık göstereyim.soğukluk gösterdim kimse sallamadı dediğim gibi sükse yapmak önemli.su soğutmada 52 wooow ama hava soğutmada 52 meh niye havası yok.

• 3700x ile hangi anakart kasa ve hava sogutma? Stres testinde nasil durumlar?

• OMEGALUL O kullanıcısına yanıt
    Latencymoon programını kurdum ve çalıştırdım, şöyle bir sonuç çıktı ortaya. Ne yapmam gerekiyor?

Ryzen 3600 1 saniyelik donma ve ses takılması

quote:

_________________________________________________________________________________________________________
    CONCLUSION
    _________________________________________________________________________________________________________
    Your system appears to be having trouble handling real-time audio and other tasks. You are likely to experience buffer underruns appearing as drop outs, clicks or pops. One problem may be related to power management, disable CPU throttling settings in Control Panel and BIOS setup. Check for BIOS updates.
    LatencyMon has been analyzing your system for 1:56:40 (h:mm:ss) on all processors.

SYSTEM INFORMATION
    Computer name: DESKTOP-IH8OU1T
    OS version: Windows 10 , 10.0, build: 18363 (x64)
    Hardware: MS-7C02, Micro-Star International Co., Ltd, B450 TOMAHAWK MAX (MS-7C02)
    CPU: AuthenticAMD AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor
    Logical processors: 12
    Processor groups: 1
    RAM: 16333 MB total

CPU SPEED
    Reported CPU speed: 360 MHz

Note: reported execution times may be calculated based on a fixed reported CPU speed. Disable variable speed settings like Intel Speed Step and AMD Cool N Quiet in the BIOS setup for more accurate results.

WARNING: the CPU speed that was measured is only a fraction of the CPU speed reported. Your CPUs may be throttled back due to variable speed settings and thermal issues. It is suggested that you run a utility which reports your actual CPU frequency and temperature.

MEASURED INTERRUPT TO USER PROCESS LATENCIES
    The interrupt to process latency reflects the measured interval that a usermode process needed to respond to a hardware request from the moment the interrupt service routine started execution. This includes the scheduling and execution of a DPC routine, the signaling of an event and the waking up of a usermode thread from an idle wait state in response to that event.

Highest measured interrupt to process latency (µs): 101114,50
    Average measured interrupt to process latency (µs): 4,771577

Highest measured interrupt to DPC latency (µs): 101108,90
    Average measured interrupt to DPC latency (µs): 1,767235

REPORTED ISRs
    Interrupt service routines are routines installed by the OS and device drivers that execute in response to a hardware interrupt signal.

Highest ISR routine execution time (µs): 388,090
    Driver with highest ISR routine execution time: dxgkrnl.sys - DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation

Highest reported total ISR routine time (%): 0,137143
    Driver with highest ISR total time: dxgkrnl.sys - DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation

Total time spent in ISRs (%) 0,140039

ISR count (execution time <250 µs): 3982575
    ISR count (execution time 250-500 µs): 0
    ISR count (execution time 500-999 µs): 7
    ISR count (execution time 1000-1999 µs): 0
    ISR count (execution time 2000-3999 µs): 0
    ISR count (execution time >=4000 µs): 0

REPORTED DPCs
    DPC routines are part of the interrupt servicing dispatch mechanism and disable the possibility for a process to utilize the CPU while it is interrupted until the DPC has finished execution.

Highest DPC routine execution time (µs): 835,660
    Driver with highest DPC routine execution time: nvlddmkm.sys - NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 441.20 , NVIDIA Corporation

Highest reported total DPC routine time (%): 0,056966
    Driver with highest DPC total execution time: dxgkrnl.sys - DirectX Graphics Kernel, Microsoft Corporation

Total time spent in DPCs (%) 0,139958

DPC count (execution time <250 µs): 20554234
    DPC count (execution time 250-500 µs): 0
    DPC count (execution time 500-999 µs): 146
    DPC count (execution time 1000-1999 µs): 0
    DPC count (execution time 2000-3999 µs): 0
    DPC count (execution time >=4000 µs): 0

REPORTED HARD PAGEFAULTS
    Hard pagefaults are events that get triggered by making use of virtual memory that is not resident in RAM but backed by a memory mapped file on disk. The process of resolving the hard pagefault requires reading in the memory from disk while the process is interrupted and blocked from execution.

NOTE: some processes were hit by hard pagefaults. If these were programs producing audio, they are likely to interrupt the audio stream resulting in dropouts, clicks and pops. Check the Processes tab to see which programs were hit.

Process with highest pagefault count: system

Total number of hard pagefaults 124083
    Hard pagefault count of hardest hit process: 92723
    Number of processes hit: 97

PER CPU DATA
    CPU 0 Interrupt cycle time (s): 453,295782
    CPU 0 ISR highest execution time (µs): 388,090
    CPU 0 ISR total execution time (s): 116,230365
    CPU 0 ISR count: 3320706
    CPU 0 DPC highest execution time (µs): 835,660
    CPU 0 DPC total execution time (s): 103,599548
    CPU 0 DPC count: 17614962
    CPU 1 Interrupt cycle time (s): 90,143220
    CPU 1 ISR highest execution time (µs): 127,960
    CPU 1 ISR total execution time (s): 1,226756
    CPU 1 ISR count: 429799
    CPU 1 DPC highest execution time (µs): 245,420
    CPU 1 DPC total execution time (s): 7,476917
    CPU 1 DPC count: 482281
    CPU 2 Interrupt cycle time (s): 46,001296
    CPU 2 ISR highest execution time (µs): 24,460
    CPU 2 ISR total execution time (s): 0,015817
    CPU 2 ISR count: 2617
    CPU 2 DPC highest execution time (µs): 218,660
    CPU 2 DPC total execution time (s): 0,732962
    CPU 2 DPC count: 318013
    CPU 3 Interrupt cycle time (s): 43,527034
    CPU 3 ISR highest execution time (µs): 0,0
    CPU 3 ISR total execution time (s): 0,0
    CPU 3 ISR count: 0
    CPU 3 DPC highest execution time (µs): 188,420
    CPU 3 DPC total execution time (s): 0,187408
    CPU 3 DPC count: 97158
    CPU 4 Interrupt cycle time (s): 46,768423
    CPU 4 ISR highest execution time (µs): 0,0
    CPU 4 ISR total execution time (s): 0,0
    CPU 4 ISR count: 0
    CPU 4 DPC highest execution time (µs): 185,320
    CPU 4 DPC total execution time (s): 0,525702
    CPU 4 DPC count: 146970
    CPU 5 Interrupt cycle time (s): 45,032735
    CPU 5 ISR highest execution time (µs): 0,0
    CPU 5 ISR total execution time (s): 0,0
    CPU 5 ISR count: 0
    CPU 5 DPC highest execution time (µs): 79,730
    CPU 5 DPC total execution time (s): 0,327894
    CPU 5 DPC count: 105119
    CPU 6 Interrupt cycle time (s): 44,864059
    CPU 6 ISR highest execution time (µs): 0,0
    CPU 6 ISR total execution time (s): 0,0
    CPU 6 ISR count: 0
    CPU 6 DPC highest execution time (µs): 202,740
    CPU 6 DPC total execution time (s): 0,585453
    CPU 6 DPC count: 208196
    CPU 7 Interrupt cycle time (s): 34,479750
    CPU 7 ISR highest execution time (µs): 0,0
    CPU 7 ISR total execution time (s): 0,0
    CPU 7 ISR count: 0
    CPU 7 DPC highest execution time (µs): 186,830
    CPU 7 DPC total execution time (s): 0,101002
    CPU 7 DPC count: 40429
    CPU 8 Interrupt cycle time (s): 44,395451
    CPU 8 ISR highest execution time (µs): 21,010
    CPU 8 ISR total execution time (s): 0,097672
    CPU 8 ISR count: 149163
    CPU 8 DPC highest execution time (µs): 201,920
    CPU 8 DPC total execution time (s): 0,228030
    CPU 8 DPC count: 96528
    CPU 9 Interrupt cycle time (s): 31,874362
    CPU 9 ISR highest execution time (µs): 3,670
    CPU 9 ISR total execution time (s): 0,005331
    CPU 9 ISR count: 6663
    CPU 9 DPC highest execution time (µs): 78,240
    CPU 9 DPC total execution time (s): 0,104586
    CPU 9 DPC count: 38840
    CPU 10 Interrupt cycle time (s): 52,490119
    CPU 10 ISR highest execution time (µs): 17,650
    CPU 10 ISR total execution time (s): 0,027523
    CPU 10 ISR count: 37073
    CPU 10 DPC highest execution time (µs): 212,080
    CPU 10 DPC total execution time (s): 2,264819
    CPU 10 DPC count: 1135334
    CPU 11 Interrupt cycle time (s): 44,328073
    CPU 11 ISR highest execution time (µs): 5,330
    CPU 11 ISR total execution time (s): 0,029072
    CPU 11 ISR count: 36561
    CPU 11 DPC highest execution time (µs): 183,90
    CPU 11 DPC total execution time (s): 1,430481
    CPU 11 DPC count: 270550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 17 Aralık 2019; 23:0:4 >

• kukabay kullanıcısına yanıt
    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

Vcredist lerin hepsi ve dx runtime directx olacak şekilde bunu kurun java vs gerekli değil.

Hd realtek audio en son sürüm önceki kaldırıldığına emin olup ses kartı güncelleme yapın.
    www.station-drivers.com
    Realtek High Definition Audio (HDA) R2.8x (8816.1) WHQL
    https://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=353&func=fileinfo&id=4187&lang=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Aralık 2019; 0:45:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, dediklerinizi yaptım. (hd realtek sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırıp açılan pencerede sürüm dosyalarını sil tarzı bir yazı vardı onuda tıklayıp kaldırdım sonra sizin linktekini yükledim)

Bakalım olacak mı test ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.