From Adrian Wong’s site:http://www.rojakpot.com/ “This BIOS feature allows you to select the delay between the assertion of the Chip Select signal till the time the memory controller starts sending commands to the memory bank. The lower the value, the sooner the memory controller can send commands out to the activated memory bank. When this feature is enabled, the memory controller will only insert a command delay of one clock cycle or 1T. When this feature is disabled, the memory controller will insert a command delay of two clock cycles or 2T. The Auto option allows the memory controller to use the memory module's SPD value for command delay. If the SDRAM command delay is too long, it can reduce performance by unnecessarily preventing the memory controller from issuing the commands sooner. However, if the SDRAM command delay is too short, the memory controller may not be able to translate the addresses in time and the "bad commands" that result will cause data loss and corruption. It is recommended that you try enabling SDRAM 1T Command for better memory performance. But if you face stability issues, disable this BIOS feature."
Large Influence on Bandwidth/Stability.
Suggested Setting for DFI: Enable 1T whenever possible
Bu özelliğin diğer bir adı da "Command Rate". Belirlediği olay da memory controllerin ne kadar zamanda bir ramlere komut göndereceğidir. Eğer bu gecikmeyi 2 saat döngüsüne ayarlarsak (2T) bellek kontrocüsü her komut başına 2 saat döngüsü ara verir. Bu da normal olarak bantgenişliğini baltalar. Eğer bu gecikme 1 saat döngüsüne indirildiğinde bellek kontrolcüsü gerektiği zamanda adresleme yapamazsa bozulmaya ve veri kaybına neden olan "kötü komutlar" göndermesine sebep olur. Her zaman 1T tavsiye edilir, stabilite sorunu olursa 2T'ye dönülebilir. Şu an itibari ile son çıkan chipsetlerdeki ve yeni AMD işlemcilerin bellek kontrolcüleri 4 dimm slotunu doldurduğunuzda(Bu sanırsam sadece A64 dahili bellek kontrolcüsünde oluyor) ya da ramlerinizin kapasitesini zorlarken (TCCD'leri 330fsb'nin üstüne çekmek gibi) 2T gerektirebiliyor. Diğer durumlarda çok yüksek bir ihtimal 1T sorunsuz çalışacaktır.
1T ve 2T yi biosta nereden seçiyoruz arkadaşlar
Bellek zamanlamalarını ayarladığınız yerde bulmalısınız.
bende 2 tane 512mb ddr400 twinmos var.şimdi arkadaşın birinin yazısını okudum ram leri karşılıklı tanmalıymışız.benim anakartta 3 tane slot var ben ilk 2 sini kullanıyorum.2 den çıkarıp 3 e taksam bişey değişirmi yoksa belli anakartlar içinmi geçerli bu olay
Belli anakartlar için gerekli.Mesela amd anakartların çoğunda ve benim anakarttada olduğu gibi remleri yan yana takıp dual olarak çalıştırabiliyorum.Ama intel anakartımda dual çalıştırabilmek için 1 ve 3üncü slotlara takıyordum.
Bence sen remleri birede taksan üçede taksan farketmez.Sende 3 slot olduğu için hepsi aynı gibime geliyor
quote:
Orjinalden alıntı: MANIACH
Belli anakartlar için gerekli.Mesela amd anakartların çoğunda ve benim anakarttada olduğu gibi remleri yan yana takıp dual olarak çalıştırabiliyorum.Ama intel anakartımda dual çalıştırabilmek için 1 ve 3üncü slotlara takıyordum.
Bence sen remleri birede taksan üçede taksan farketmez.Sende 3 slot olduğu için hepsi aynı gibime geliyor
Hayır nForce 2 yongalı bir anakartın varsa 3 bellek slotu olmasına rağmen 1 ve 3. slotlar çift kanal olarak çalışıyor. Anakartın kitapçığını kontrol et. Eğer yoksa üreticisi sitesinden indiriver.
quote:
nie bosulsun yaw. single band çalışır o kadar. ben de öle oluo. hiç duymadım bozulduunu.
bozulmadan kastım dual değilde single çalışmazmıydı
quote:
Orjinalden alıntı: Neosis
Bellek zamanlamalarını ayarladığınız yerde bulmalısınız.
Her anakartta o ayar olmayabilir.Benim AN7'de bu ayar yoktu ama Tictac Modlu bios 1T yüklemiştim.Yani gizlenmiş oluyor AN7'de...Sizde de böyle bi durum olabilir.Gerekirse modlu bios arayın...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme