Şimdi Ara

2+1 ses sitemini surround 5+1 yapma %100 sonuç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
8.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buradaki amaç virtual surround ses elde etmektir. bunun için ilave edilmesi gereken hoparlörleri anlatmaya çalışacağım.
    Virtual surround aslında doğru kaydedilmiş stereo kaynakta bile vardır. Önemli olan bunu açığa çıkartabilmektir. Bunun en basit yöntemi stereo sisteme ilave edilen bir çift hoparlörü ters fazlı bileşenlerde çalışacak şekilde bağlamaktır.
    Önce iki adet hoparlör temin etmemiz lazım
    Yeteri uzunlukta 2 adet hoparlör kablosu işimizi görecektir (örnek 2X0.75 lik 4 er metre) Hoparlör kablosunun bir teli kırmızı renkte belirtilmiş olmalıdır.
    Daha sonra kullanmakta oluğumuz mevcut hoparlörlerin arka kapağını açılıp hoparlor bağlantılarına erişilmelidir Burada biraz lehim işi gerekecek. lehim işinden anlamam diyorsanız kabloyu sıyırıp yeni almış olduğunuz kabloyu bağlayabilirsiniz
    Almış olduğunuz hoprlör kablosunun sadece bir ucunu (kırmızı olanını) hoparlördeki + yazan kabloya bağlayın diğer ucun boşta kalacak. Diğer hoparlöre de aynı bağlantıyı yapıyorsunuz. dolayısı ile elinde iki adet kablo ucu boşta kalacak şekilde bu boşta kalan iki uca değeri 4 yada 8 ohm olan 5 wattlık bir direnç bağlayın. Bu direnç elektronik parça satan mağazalarda çok bulunur ve fiyatı 1 tl kadardır.
    Kabloların diğer taraftaki uçlarını yeni almış olduğun hoparlörlere bağlayın. sadece hoparlörlerden birisini bağlarken ters bağlayın yani kırmızı kablo ucu hoparlörün eksi ucuna renksiz kablo artı ucuna bağlanacak.
    Hoparlörleri de arkaya kulak hizasına yerleştirdiğiniz zaman sistem tamam olacaktır.
    Bir dvd eğer orijinal 5.1 kayıtlı ses içeriyorsa bu filmin bazı efektlerini arka hoparlörlerden duyacaksın.Ve surround ses sisteminiz olmuş olacak 5+1 alamadım diye üzülmenize hiç gerek yok eğer biraz olsun teknik bilginiz varsa yapılması gerçekten çok basit

• arkadaşım çok güzel ama bir şema çizseydin daha iyi olurdu
  • Paylaşım güzel fakat bu işten anlamayanlar için yetersiz...
  • arkadas teknik bilgin çok güzel bir soruda ben sormak istiyorum 32 pfl5605h serisi led tvinin dijital optik çıkışından analog 5+1 ses sistemine bağlantı nasıl yapabilirim
  • Konuyu hortlatmak gibi oldu ancak şema isteyen arkadaş gibi başkalarınında olacaüını düşündüm ve bir şema çizdim ve sizinle paylaşmak istedim.
    Not: Denedim işe yaradı bilgiyi paylaşan arkadaşa teşekkür ederim.

2+1 ses sitemini surround 5+1 yapma %100 sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axmet73 -- 23 Ağustos 2014; 21:34:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    cod 5'de ses 5.1 çıkmıyor
    16 yıl önce açıldı
    2+1 Ses sistemi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.