Şimdi Ara

2.3 ile mage dps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2.3 patch ile fire ve frost mage lerin dps sinde bariz bir artış oldu. çünkü fireball ve frostboltun süresini kısaltan talentteki damage coefficent kaldirildi. artik spell damage bonusu normal süreden hesaplanarak veriliyor. Bu patchden önce en iyi dps arcane dps ti.
    50/11/0 arcane mage im. gear olarak benden çok daha iyi bir frost mage ile patch oncesi yapmiş oldugum bir dungeonda onu rahatlikla dps de geçebiliyordum. ayni frost mage ile patch sonrasi yapmiş oldugumuz instance da küçük bir farkla dps de geçtim. bahsettigim frost mage 10/0/51 frost ve 1100 unbuffed spell damage i var. bende ise arcane talentten gelen intellectin %25 i kadar spell damage veren talent ile birlikte 1050 unbuffed spell damage var. bu talent bana yaklaşık olarak 150 spell damage bonus geliyor. o olmasa 900 spell damage im olacakti. arcane dps ile bu patche kadar benden gear olarak çok çok üstün fire ve frost mage leri hep geride bırakmiştim. eşit şartlar altında fire dps > frost dps diyebiliriz. oyleyse benimle ayni spell damage e sahip bir fire mage beni geçebilirmi? Şuandaki magelerdeki max dps hala arcane agaci mi yoksa fire agaci mi? Bir bilgisi veya bu konuda araştirmalari olan varmi acaba?
    40 arcane /21 fire dps olarak talentimi değiştirebilirim eger durum boyleyse. şuanda kullandigim büyüler arcane missiles + arcane blast ve pom pyro.
    normal şartlarda 2 blast+1missiles cd si doldukça pom pyro olarak düşünün yaptigim büyüleri. arcane büyüler çok mana harciyor zaten, bir de fire mage arcane i geçebiliyorsa arcane çok mantiksiz olacak benim için.

sizin görüşleriniz nedir? 2.3 patch ile sizce en yüksek dps e mage de nasil ulaşılabilir? (sürekli arcane blast spam hariç )

• Kendi dps nizi yan yana oynadığınız insanlarla kıyaslamayın, burdan hiçbir sonuç çıkaramassınız. Dpsniz tüm WoW oynayan insanlarla kıyaslamalısınız. Bununda yolu wowwebstats kullanmaktır. Ki onada burda ulaşabilirsiniz. Bu şekilde gerçekten dps niz yeterlimi yada sizle aynı itemli kişi ne kadar dps yapmış, yaparken hangi skilleri kullanmış, kaç mana pot çekmiş vs görebilirsiniz.

Yoksa "ben guildimde birinciyim", "sen sonuncusun" vs anlamlı şeyler değil. Başka bir yerde yazdığım yazıyı aynen alıyorum buraya. Bu raid son yaptığımız grull raididir ve ordaki magede imzamdaki magedir. Kıyas yapmak istiyorsanız sizde linkleyin wowwepstatsını karşılaştıralım. Bunun için raid bile yapmanıza gerek yok, herhangi bir 5 mandede yeterli kıyaslama yapabilirsniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Saphrenia

Olaya guild olarak bakmıyorum ben çünkü o zaman çok yanlış fikir verebiliyor bu durum.

Asıl karşılaştırma ölçütü http://wowwebstats.com/ sonucu elde edilen dps değerleri. Bu ölçüt guild, server vs dinlemiyor. Örnek olarak bir wowwepstats linkine bakarsak burda listedeki 7. ve 8. sütunlardaki "DPS" ve "DPS time" değerleri herşeyi açıklıyor.

Bossuna göre "DPS time" değeriniz düşebilir, buda sizin doplam damageinizi düşürür ancak "DPS" sütunu sizin kapasitenizi belirler. Burdaki değer sizin ortalama saniyede yapabilidiğiniz damagei verir. Ve her guild bu tarz raporunu diğer aynı ayardaki guildlerle karşılaştırıp kendi classlarının kapasitesini ölçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saphrenia -- 20 Kasım 2007; 15:56:33 >

• bu sitede bu sordugum soruya yanıt bulamadim açıkcası. bossuna göre dps değişebilir evet. kimi bossta fire mage aggro sinirina yaklaşir %10 aggro düşürücüsü oldugu için duraklamak zorunda kalir. arcane mage in manasi biter. yada cold mage ice block açar vs.
    sonuçta varsayalim ki, 10 dk boyunca kimsenin manasi bitmedi, aggro tehlikesi arzetmiyor damage almadi, hareket etmek zorunda da kalmadi. düz oldugu yerden mage saldirdi. en çok dps yi nasil yapabiliyor artik. arti buradaki istatislikler 2.3 öncesi gruplarin dps degerlerini vermiş gördügüm kadariyla. 2.3 sonrasi değişen cast time süresine göre değil.
    bu konuyu tartişalim dogru sonuca varalim diye düşünerek açtım fakat pek ilgi göremedim açıkcasi.
  • Biraz artış olduğu kesin genel itibariyle bizim raidlerimizde ilk 5(her ne kadar umursamasakta) Warlock Hunter Rog şeklindeydi ancak patch sonrası Mage arkadaşlar ilk 5e girer durumda oldular...
    Tabii dpste boss fightlarıda çok etkili oluo genelde sabit durulan boss olmadığından magelerin dps düşümüde bu sebepten...
    Raidlerimize Fire Mage ağırlıklı giriyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mavifirtina

bu sitede bu sordugum soruya yanıt bulamadim açıkcası. bossuna göre dps değişebilir evet. kimi bossta fire mage aggro sinirina yaklaşir %10 aggro düşürücüsü oldugu için duraklamak zorunda kalir. arcane mage in manasi biter. yada cold mage ice block açar vs.
    sonuçta varsayalim ki, 10 dk boyunca kimsenin manasi bitmedi, aggro tehlikesi arzetmiyor damage almadi, hareket etmek zorunda da kalmadi. düz oldugu yerden mage saldirdi. en çok dps yi nasil yapabiliyor artik. arti buradaki istatislikler 2.3 öncesi gruplarin dps degerlerini vermiş gördügüm kadariyla. 2.3 sonrasi değişen cast time süresine göre değil.
    bu konuyu tartişalim dogru sonuca varalim diye düşünerek açtım fakat pek ilgi göremedim açıkcasi.

Ben 2.3 çıkmadan magemi ptry ye kopyaladım. Recap kurup bütün specleri Mr.Boomda denedim, üstümdeki itemlerle en iyi dpsyi 40/0/21 buildi ile yaptım şimdide onu oynuyorum.
    900 - 1k altında spell dmgsi olanlara sanırım arcanedeki spell dmg bonusu getirisi diğer speclere göre daha fazla dps yapmasını sağlıyor.

PTR şu an açıkmıdır bilmem ama sende benim gibi yapabilirsin. Hem golduna birşey olmaz hemde çok kapsamlı bir gözlem yapmış olursun.

Full arcaneye gelince aslında spell zamanlamalırını tutturunca diğer buildlerden pek fazla mana götürmüyor. Arcane missilesi clearcast açılınca kullanmak, Arcane blast debuffu bitmesine yakın diğer blastı cast edip kısa sürede az mana kullanmak gibi. Neden arcane olmadın dersen 2 tane tier5 im olsa kesinlikle full arcane giderdim :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Mavifirtina

bu sitede bu sordugum soruya yanıt bulamadim açıkcası. bossuna göre dps değişebilir evet. kimi bossta fire mage aggro sinirina yaklaşir %10 aggro düşürücüsü oldugu için duraklamak zorunda kalir. arcane mage in manasi biter. yada cold mage ice block açar vs.

Konumuz mage ise TBC ile magein agro sorunu kalmamıştır artık, Hatta bir frost mage olarak %15 mana tasarufu sağlamasa o %10 agro talenti umrumda bile olmaz. Sonuçta ben her bossta 2 dakikada ve 7 dakikada agromu invis atıp sıfırladıktan sonra, ne işim olur olur agro sorunuyla.

Benim linklediğim savaş 2.3 sonrası yapıldı, ordada hem 2.3 hem 2.2 olarak bol miktarda savaş bulabilirsin. Ancak direk firemı arcanemi diye bir soruya cevap arıyorsan onlarca raporu inceleyip, armoryleri kontrol edip ciddi zaman geçirmen gerekiyor wowwepstatsta.

Ama ben bu güne kadarki incelemelerimin sonucunu söyliyeyim. Aynı item seviyesinde fire ve frost arasında dps farkı yok gibi bişey. Tabi frost adam "lan nasılsa frostum talentimi birazcık PvPyede girecek şekilde yapayım" derse direk yamuluyor orasıda tartışma götürmez. Zaten genelde bu sebeple etrafta doğru dürüst frost mage bulamassınız, olanda zayıf dps yapar, çünkü bu talenti kullanmaz, bu talentle pvp yapılmadığı için kullanamaz herşeyden önce. Sonuçta full PvE fire mage arena yapamaz ama BG lerde iş görür, ama full PvE frost ne BG de ne arenada işe yaramaz. Verdiğim linktente gördüğünüz gibi SSC ye başlamış bir frost mage 1100 dps değerlerini geçebiliyor, zaten fireda ssc başında daha yukarılara çıkamıyor.

Arcane mageler en iyi dps değerlerine tüm itemlerini +damage'e yüklenerek ve criti kendi haline bırakıp az hitle, sadece arcane missile spam yaparak. Manalarını yetirdikleri sürece (ki her boss fight onlara 2 evocation, 4 mana pot, 4 geme patlar, gruplarında 1 shadow priest şarttır) daha ssc başında 1300 dps değerlerini geçmeye başlıyorlar. BT farm seviyelerinde frost ve fire mageler 1500 duvarını zar zor geçerken onlar 1800e dayanmış oluyorlar.

Konun ilgi görmeme sebebine gelince, bunun 2 sebebi var. birincisi bu konu gerçekten çok tartışıldı, ikincisi bu forumu takip eden insanların %90ı en iyi PvE magei fire sanıyor. Onlara göre fire ezer, arcane ona biraz yaklaşır, frosttan bi bok olmaz.

• @SINIRYOK
    Arcane frost gerçekten etkileyici olmuş. %50 arcane den, %100 de frosttan gelen crit miktarindaki artiş buna etken. yalniz mr. boom, boss olmadigi için, yanılmıyorsam freeze olabiliyor. freeze yapma talenti verdiysen ve freeze hedeflere yüksek şansla crit vurma talentini de verdiysen, boss fightlarla karşilaştirilamaz. çünkü boss freeze olmuyor. ama sanmiyorum ki frosta 20 talent vermiş olup freeze hedefe daha yüksek şansla crit vurma talentine vermiş olasin.

Eger oyleyse gayet güzel bir ikileme olmuş arcane-frost. Tabi üzerindeki eşyalara göre de değişir saniyorum. Üzerindeki crit şansi yüksekse arcane-frost gidip, frost dps yapmak, seni dps de bir numara yapıyor. Boss fightta hit rating de gerektigi için, hem yeterli hiti veren hem de minimum %25 crit saglayan itemlar giyebilirsen arcane destekli frost dps en makbulu görünüyor. Tabi böyle bir gear için de t5 giymen gerekiyor. t5 giyince de arcane buff geldigi için,full arcane dps daha iyi oluyor öyleyse.
    arcane fire gidildiginde ise crit miktari frosttaki kadar olmasa da crit atinca %40 lik bir dot koyuyor talentle birlikte. ayni hesapa geliyor gibime geldi tabi ptr de denemek en mantiklisi. 40 arcane /18 fire/3 cold şeklinde denedinmi ptr? denediysen paylaşirmisin tşk.

@Saphrenia
    ne fire mage, ne arcane mage ne de cold mage tek başına en iyi değil. diger talentlerle birleştirip en iyi kombinasyonlari bulmak gerekiyor.
    ben pom pyro destekli arcane gidiyordum. başkasi fire arcane gider, digeri de arcane cold gider. aralarinda bossa gore en iyi dps si değişen elbette olur. bu forumda çok tartişilmiş olabilir. ama 2.3 ile de bir tartişma yapılsa fena olmaz :)

• Yok frezee yapan talente vermedim frosttaki 20 talent tamamen pve talenti.

40/18/3 değilde 40/21/0 denedim arada pek bir fark yoktu (imp scorh dahil bu talente) bu talentle dpsye başlarken 5 scorch tan sonra meteri başlatıyordum. Az farkla 40/0/21 frost önde gidiyordu(aynı itemler ile denedim)
    Ve frost fireye göre çok daha uzun süre oom olmuyor. Bu testleri yaparken 130 hit ve 20 seviyelerinde crit rate ile yaptım.
    Senin itemlerin nasıldır bilmem ama benim çok imba itemlerim yok karazhan/gruul gear tamamen.

http://eu.wowarmory.com/character-talents.xml?r=Steamwheedle+Cartel&n=Megius

Buda armory linkim spell dmgyi görebilirsin ve talentimi.

Şu anda raidbuffları filandı frostboltum 1.8-1.9k criti 4k ya yakın vuruyor.
    Criti yüksek olduğundan frosttaki agro düşüren talent olmasına rağmen salva olmadığı zaman aggro problemi yaşıyorum ama Saphrenia'nın dediği gibi invisi kullanarak o problemden kurtuluyorum. Olmadı arcane büyülerini kullanıyorum bir süre frosta göre daha az threat yaratıyor. Örneğin gruuldaki kıl thrash moblarda frosttan çok arcane kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 21 Kasım 2007; 13:23:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.