Şimdi Ara

2.4Ghz ve kablolu SORUNSUZ, 5Ghz wifi SORUNLU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Defalarca vodafone teknik ekip ile görüştüm. Anlık olarak çözüyorlar ama kalıcı bir çözüme kavuşamadık. Modem değiştirildi talebim üzerine yine tam randımanlı değil.

Nedir yaşadığım problem: Kablolu yada 2.4Ghz wifi bağlanırsam HİÇBİR SORUN YOK. Fakat 5Ghz wifi bağlanırsam internet hızı ile ilgili sıkıntım yok ama STEAM oyunlarına, DISCORD gibi uygulamalara "Çevrimiçi","Çoklu Oyuncu" gibi bağlanmakta sıkıntı yaşıyorum.

MODEM: Huawei HG255s

Benzer problem yaşayanlar var ise görüş ve önerilerini rica ediyorum.

* Başka cihaz ile denendi. Bilgisayara değil, servis/modem tarafına yönelelim. Evet Bitdefender var lisanslı ama diğer bağlantı tiplerinde sıkıntı yok. Bağlantım güvenilir işaretli. Yalnızca 5Ghz WIFI!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fontaine -- 31 Mayıs 2020; 18:50:38 >

• forumda aratırsanız modemin kronik wifi problemi olduğunu görebilirsiniz.

Vodafone fiber kullanıyorum sizle aynı durumdan muzdariptim.

Şuanda hg255s i bir kenara attım Xiaomi Mi Router 4A direkt gpondan sonra bağladım . Vodafone k.adı şifresini girdim ve gayet stabil bir bağlantıya sahibim size de öneririm.
  • Bu yanıtı duymak bile iyi geldi. Ancak modemide yenilettim (EK: aynı marka model getirdiler yine) ama yine sorun aynı.

Merak ettiğim şeylerden biri de açıkçası buydu. GPON ONT cihazından sonra yalnızca router bağlamak yeterli oluyor mu? Kendisi modem işlevini görüyor değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fontaine -- 31 Mayıs 2020; 21:9:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fontaine

Bu yanıtı duymak bile iyi geldi. Ancak modemide yenilettim (EK: aynı marka model getirdiler yine) ama yine sorun aynı.

Merak ettiğim şeylerden biri de açıkçası buydu. GPON ONT cihazından sonra yalnızca router bağlamak yeterli oluyor mu? Kendisi modem işlevini görüyor değil mi?
    vodafone yanımda uygulamasından şifrenizi almanız gerekiyor.Tüm hg255s ler sorunlu malesef. Superonline altyapısındaysanız başka modem getirmiyorlar. Alacağınız routerde PPPoE bağlantısı yapıp bağlanabiliyorsunuz.

2.4Ghz ve kablolu SORUNSUZ, 5Ghz wifi SORUNLU

• Aynı modem ve Superonline aynı sorun var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen , ben de Huawei hg255s modemi çıkarıp, Xiaomi Mi Router 4A Giga versiyonu doğrudan bağladım. kablosuz kapsamı alanı ve çekim gücü bariz arttı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router modemde 5 Ghz kullanımı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.