Şimdi Ara

2,5 yaşında kız çocuk için iPad'de neler yüklediniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

iPad'e oyun, çizgi film felan yüklemek istiyorum.. Ne çizgi filmler yüklediniz, nerden yüklediniz.. Oyun tavsiyeniz felan var mıdır?

Donanımforum babalarından yardım bekliyoruz..

• İşine karışmak gibi olmasın ama 2,5 yasında bir cocuğu hiç telefona temas dahi ettirme radyasyonu oyunların uyuşturucu etkisi falan filan bence hiç tavsiye etmem zihin geliştirici oyuncaklar daha iyi bir seçim olur kanımca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abicim şimdi 2.5 yaş biraz fazla küçük o yaşta çizgi film izlemesi daha uygun olur çizgi film indirmek istiyosanız mp3 indirme programlarını kullanarak çok kolay indirebilirsiniz ama tavsiyem wifi li bi yerde netten izlemeniz oyunlara gelirsek hiç bir fikrim yok video indirmek için app store'dan free video yazıp aratınca çıkan programlardan birisini indirip onun aracılığıyla indirebilirsiniz videoları
  • Aynen diğer üyelere kesinlikle katılıyorum. Çocuk gelişim uzmanı vs değilim ama bu konuda oldukça makale okudum. Bence bu yaşlarda uzak tutmaya çalışın. Çok çok küçük yaşlarda teknoloji ile iç içe olması iyi değil. Göz sağlığını kötü etkileyebilir. Yaşına uygun oyuncaklar veya kızınızı geliştiren aktiviteler vs çok daha doğru bir davranış olabilir.
  • İşimdiden çocuğunuzu elektroniğe alıştırmak ne kadar doğru tartışılır fakat benim nacizane fikrim yaşına uygun matematik kitapları alınmasından yana. İlla da ipad kullansın isterim derseniz where is my water zeka oyunudur. Gelişimine yardımcı olabilir.

• Geçen tv de izlemiştim. Aktör Barış Falay diyordu ki doktorlardan çocuk gelişimi uzmanlarından falan aldığı bilgilerden dolayı bebeğinin doğumundan 3 yaşına gelene kadar evde tv kesinlikle açmamışlar. Yani doktorlar tv bile açmayın derken siz çocuğun eline ipad verip oyun oynattıracaksınız. Hiç iyi bir fikir değil bence. Peki ne yapmalısınız? Çin malı oyuncaklar satan oyuncakçılar değil de büyük avmlerin kaliteli oyuncak satan mağazalarına gidip benim 2,5 yaşında bir kızım var.Onun için zeka geliştirici ne tür şeyler alabilirim derseniz size onlarca değişik güzel seçenek sunar. Siz de bütçenize uygun olanları alırsınız, uygun olmayanları da fiyat takip ederek internetten falan daha ucuza temin edebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • abicim bence olabildiğince tanıştırmayın. ben kendi kardeşimden biliyorum, müptela oluyolar sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyantosuner

Aynen diğer üyelere kesinlikle katılıyorum. Çocuk gelişim uzmanı vs değilim ama bu konuda oldukça makale okudum. Bence bu yaşlarda uzak tutmaya çalışın. Çok çok küçük yaşlarda teknoloji ile iç içe olması iyi değil. Göz sağlığını kötü etkileyebilir. Yaşına uygun oyuncaklar veya kızınızı geliştiren aktiviteler vs çok daha doğru bir davranış olabilir.

Hocam o makalerin para karşılığı oyuncak şirketleri tarafından birilerine yazdırıldığını düşünüyorum. Sonuçta bir boyama kitabının, bir sesli oyuncakların(bastığında hayvan sesi çıkartan ve hayvanın adını söyleyen tarzda), bir yazı tahtaların(o küçük olan var ya hani siliniyor falan dokununca yazı yazmış gibi oluyor) yerini artık tabletler aldığında böyle yollara başvurmuş olabilirler diye düşünüyorum.

• Siz iki buçuk yaşındayken tabletiniz var mıydı? Cevap tabiki hayır büyürsen bir eksikliğini gördünüz mü? Bunun cevabıda hayır. Çocuğunuza siz oynayın ona oyuncak alın zeka gelişimini arttıracak şekilde büyütün çocuğu. Sizinki biraz eline vereyim tabletide sussun bana bulaşmasın gibi olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Aynen diğer üyelere kesinlikle katılıyorum. Çocuk gelişim uzmanı vs değilim ama bu konuda oldukça makale okudum. Bence bu yaşlarda uzak tutmaya çalışın. Çok çok küçük yaşlarda teknoloji ile iç içe olması iyi değil. Göz sağlığını kötü etkileyebilir. Yaşına uygun oyuncaklar veya kızınızı geliştiren aktiviteler vs çok daha doğru bir davranış olabilir.

Hocam o makalerin para karşılığı oyuncak şirketleri tarafından birilerine yazdırıldığını düşünüyorum. Sonuçta bir boyama kitabının, bir sesli oyuncakların(bastığında hayvan sesi çıkartan ve hayvanın adını söyleyen tarzda), bir yazı tahtaların(o küçük olan var ya hani siliniyor falan dokununca yazı yazmış gibi oluyor) yerini artık tabletler aldığında böyle yollara başvurmuş olabilirler diye düşünüyorum.

Haklısınız bu tarz yanıltıcı makaleler ne yazık ki oldukça yaygın. Lakin benim okuduğum 1-2 tanesinde direkt olarak bir oyuncak vb ürüne yöneltmiyordu. Yani çocuğun gelişimini olumlu etkileyecek aktiviteler, oyunlar ve sporlardan bahsediyordu. Özetle benim kendi kişisel görüşüm ve uygulayacağım yöntem hem bu tarz teknolojik ürünlerden hem de hangi maddeden üretildiği meçhul boyalar, plastik maddelerden uzak tutup mümkün oldukça organik bir şekilde gelişimini sağlamak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Haklısınız bu tarz yanıltıcı makaleler ne yazık ki oldukça yaygın. Lakin benim okuduğum 1-2 tanesinde direkt olarak bir oyuncak vb ürüne yöneltmiyordu. Yani çocuğun gelişimini olumlu etkileyecek aktiviteler, oyunlar ve sporlardan bahsediyordu. Özetle benim kendi kişisel görüşüm ve uygulayacağım yöntem hem bu tarz teknolojik ürünlerden hem de hangi maddeden üretildiği meçhul boyalar, plastik maddelerden uzak tutup mümkün oldukça organik bir şekilde gelişimini sağlamak.

Katılıyorum. Ama tablet konusunda ve çocuğun eline sussun tarzında değilde, gerçek anlamda bilgilendirici eğitici ve bilinçli bir şekilde kullanılırdığında çok faydası olabilir. Tabi spor, kültürel( zamanla küçük yaştan başlamak lazım) ve zihinsel aktivitelere önem vermek şart. Mesela 4-5 yaşlarından sonra satranç oynamak ve bunu eğlenceli bir şekilde yapmak. Ama işte zamanla 4-5 yaşlarında başlayacak akiviteler gibi geliyor bana.

• Selam,
    İpad çok kolaylıkla bir arzu nesnesine dönüşebiliyor. 4 yaşındaki kızımdan biliyorum; cihazı eline almak için yapmadığı maymunluk yok :) biz dah çok arabada giderken özellikle uzun yolda izlesin diye favori youtube klipleirnden derlemeler yaptık; bir sürü çocuk şarkısı ve Adile Naşit masalları yükledik. Akşam beraber yap-boz yapıyoruz; ama çok kısıtlı süre 30 dak yeterli. Bu zıkkımın en kötü etkisi bazı küçük motor hareketlerinde sıkıntıya yol açması; örneğin boyama işlemleri çok riskli. Çocuğun hem sabır hem de kalem tutuşunda olumsuz etkisi var. Ses-görüntü ilişkili uygulamalar kullanabilirsiniz. Barbie fashinastas diye bir uygulama var benim favorim . İpad amaç olmadığı sürece faydalı bir cihaz; bunun günahı ve sevabı da tabiki veliler üstünde.

• Aman sakın eline bile vermeyin,ne kadar geç bağımlı olursa o kadar iyi
  • Tahta, doğal oyuncaklar verin oynasın

• Yok açıkçası ben o şekilde düşünmüyorum.. gündüz anneannesinde zaten, orada iPad felan yok.. Oyuncaklarıyla oynuyor, park'a gidiyor hava güzelse.. Biz de haftasonu beraber dışarıya çıkıyoruz mümkün olduğunda.. Gece yatarken de normal kitap okuyarak uyuyoruz..

Ancak ben sabah 8:30'dan akşam 6'ya kadar çoğu zaman öğle arası da yapmadan çalışıyorum.. eve 7 gibi geliyoruz.. kısa bir süre oyuncaklarla oynuyoruz ama bir süre sonra hem sıkılıyor kız hem biz pestil halde olduğumuz için bir süre sonra kolumuzu kaldıracak halimiz kalmıyor.. O ara uzanıp beraber iPad'de birşeyler seyredip seyrettiğimiz neyse onun hakkında soru felan sorunca eğleniyor kızım.. ufak tefek hayvanlı oyunlardaki hayvanların adını felan bilince hoşuna gidiyor... Kitapdan sıkılıyor.. iPad'de sıkılınca değiştiriyoruz izlediğimizi veya oynadığımızı..

Dip not olarak da şunu söyleyeyim ki yakından veya uzaktan televizyon izlemek veya iPad'e bakmak kalıcı bir göz problemine sebep olmaz..

Uzun lafın kısası, lazım oluyor iPad.. Sağda solda görüyorum güzel programlar çizgi filmler felan yüklüyor millet de.. ben aradım pek bulamadım.. bilinen bir sayfası var mıdır çizgi film indirme işinin diye soruyorum.. Ya da oyun olarak favori olanlar neyse ben de yükleyeyim..

Arkadaşın söylediği barbie fashinantas'a bir bakayım. telekkür ediyorum... Adile naşit masalları da iyi fikir.. bir kaç tane yükleyeyim.. severse iyidir Adile naşit, ben de severim ben de dinlerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Noahian

Yok açıkçası ben o şekilde düşünmüyorum.. gündüz anneannesinde zaten, orada iPad felan yok.. Oyuncaklarıyla oynuyor, park'a gidiyor hava güzelse.. Biz de haftasonu beraber dışarıya çıkıyoruz mümkün olduğunda.. Gece yatarken de normal kitap okuyarak uyuyoruz..

Ancak ben sabah 8:30'dan akşam 6'ya kadar çoğu zaman öğle arası da yapmadan çalışıyorum.. eve 7 gibi geliyoruz.. kısa bir süre oyuncaklarla oynuyoruz ama bir süre sonra hem sıkılıyor kız hem biz pestil halde olduğumuz için bir süre sonra kolumuzu kaldıracak halimiz kalmıyor.. O ara uzanıp beraber iPad'de birşeyler seyredip seyrettiğimiz neyse onun hakkında soru felan sorunca eğleniyor kızım.. ufak tefek hayvanlı oyunlardaki hayvanların adını felan bilince hoşuna gidiyor... Kitapdan sıkılıyor.. iPad'de sıkılınca değiştiriyoruz izlediğimizi veya oynadığımızı..

Dip not olarak da şunu söyleyeyim ki yakından veya uzaktan televizyon izlemek veya iPad'e bakmak kalıcı bir göz problemine sebep olmaz..

Uzun lafın kısası, lazım oluyor iPad.. Sağda solda görüyorum güzel programlar çizgi filmler felan yüklüyor millet de.. ben aradım pek bulamadım.. bilinen bir sayfası var mıdır çizgi film indirme işinin diye soruyorum.. Ya da oyun olarak favori olanlar neyse ben de yükleyeyim..

Arkadaşın söylediği barbie fashinantas'a bir bakayım. telekkür ediyorum... Adile naşit masalları da iyi fikir.. bir kaç tane yükleyeyim.. severse iyidir Adile naşit, ben de severim ben de dinlerim..

Hocam google'a ipad kid apps yazarsaniz yuzlercesini bulursunuz.

• 5-6 yaşlarında kız yiğenim var oyunlara benden çok bağımlısı oldu hadi vermiyim diyorum bu seferde zırlıyor sen sen ol kesinlikle bu tür oyun moyun hastalıklarından uzak tut çocuğu yarın okula başlayınca büyük sıkıntılar doğurur o oyunları düşünmekten derslerine adapte olamaz üzülürsünüz.

• Selam,
    Barbie Endless Closet olacak tam adı. İçinde daha önce bahsettiğim fashionastas terimi geçtiği için aklımda öyle kalmış, pardon.

• Çocuğun eline tablet verilir yaa.
    tiyatroya götürün, çocuk bahçesine götürün, ilgilenin, konuşun, hayatınızdan ödün verin ve çocuğunuza harcayın, bunları zaten yapıyorsanız tablete ne gerek var, Allah aşkına.

• Apple stora ilk girdiğinizde yukarıda kategoriler-gazete bayisi- çocuklar diye başlıklar dizilmiş, çocuklara tıklayıp program içeriklerini kontrol ederek pek çok uygulama yukleyebilirsiniz. Yaş sınırları da program içeriklerinde yazıyor beş yaş altı programlar uygun olucaktır boyama, hikaye anlatma gibi uygulamalar var. Ayrıca teknolojiden de bu kadar korkmamak lazım yaşına uygun programlar yuklenirse bir sorun olacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 28 Ocak 2014; 13:24:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.