Şimdi Ara

2 adet team ssd aldım 1100 m/s hız ----> ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 adet 120 GB team ssd aldım 550 m/s okuma hızı var
    raid yaptım ama hd tüne testinde 350 m/s sonuç çıktı bu saçma değilmi?

anakart asus sabertoth
    işlemci i7 2600
    8gb ram
    2 adet tema extreme s3 sata 6gb da takılı sata 6gb kablolarıyla raid 0
    1 tb standart disk sata 3 gb slotunda takılı

yardım lütfen neyi yanlış yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi said007 -- 7 Kasım 2012; 17:57:08 >

• raidden çıktım tek disk sonuçları

• hd tune a bakmayın, as ssd ve atto disk bench. testi ekleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 7 Kasım 2012; 21:15:25 >
  • tekrar anakart biosunu güncelledim filan ama sonuç değişmedi
    bir tanede as ssdd benchi koyayım

hani 1100 m/s olacaktı tekno biyotik salladı bizde yedik valla

• 6 ay kullandıktan sonra,
    yeni test sonuçlarınla gelde konuşalım !

eğer hız istiyorsan buyur ! >>http://forum.donanimhaber.com/m_67105487/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 8 Kasım 2012; 8:06:44 >
  • Iyide ilkini verdigin topikte ram disk olayını ele almışlar. Bizim konuda 6 ay bekleyince noluyo hocam sen onu biraz acarmisin.yani eski motorlar gibi kullandıkça açılıyor gibi bi şey mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

6 ay kullandıktan sonra,
    yeni test sonuçlarınla gelde konuşalım !

eğer hız istiyorsan buyur ! >>http://forum.donanimhaber.com/m_67105487/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: said007

Iyide ilkini verdigin topikte ram disk olayını ele almışlar. Bizim konuda 6 ay bekleyince noluyo hocam sen onu biraz acarmisin.yani eski motorlar gibi kullandıkça açılıyor gibi bi şey mi

Alakası yok bu iddiada bulunan arkadaş saçmalamış. Uykudan yeni uyanıp msj attı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonneillon -- 8 Kasım 2012; 11:29:16 >

• SSD hücreleri kullanılıdıkça ve disk miktarı doldukça kontrolcülerin hesaplaması gereken dolu alan miktarı arttığı için performans kaybı yaşanır. Buna karşın bu performans kaybı yine de en hızlı HDD'nin yüzlerce kat üzerinde hızda çalışmasına engel değildir. Ayrıca senede bir kez yapılacak Secure Erase işlemi ile performans fabrika çıkışına geri döndürülür.

Bu arada RAID sonuçlarınızla ilgili diğer başlıkta cevap vermiştim. Yani RAID sonuçlarınız normal. ATTO ile test alırsanız 1GB okuma yazma hızlarına ulaşıldığını görürsünüz. Ulaşamıyorsanız SSD'yi taktığınız portun anakarttaki doğal SATA III port olduğundan emin olun. Bu arada RAID yaptığınızda SSD'yi hızlı kılan unsurlarda artış olmaz. Sadece SSD üzerinde dosya aktarımı yaptığınız sırada ihtiyaç duyulan unsurlar artar. Eğer 256GB model 2x128 GB maliyetinde ise direk 256GB modeli alın. 2x128 ucuz ise 2x128 alın veya dileyen RAID yapsın fakat bu durum tek 256'lık modelin fiyatından pahalı gelecekse gerek yok derim her zaman.

• eyvallah kardeşim bu da atto sonucları

• quote:

Iyide ilkini verdigin topikte ram disk olayını ele almışlar. Bizim konuda 6 ay bekleyince noluyo hocam sen onu biraz acarmisin.yani eski motorlar gibi kullandıkça açılıyor gibi bi şey mi

SSD nin olayı
    demirci, kaynakcıların yaptığı kaynak işleminin microvolt seviyesindeki kimyasallara uygulanma işlemidir.

işte bu yüzden USB'lere "flash" bellek deniliyor ! hızlı oldukları için değil kaynak esnasında parladıkları için :)

uzun lafın kısası
    okumada sorun yok ama her yazma esnasında kimyasal ara maddede performans düşüklüğü oluşur !
    daha kötüsü kullanmasanız bile daha farklı bir kimyasal süreç işler !

şöyle söyleyeyim !
    ha 100 kere full format atmışsın
    ha onu direk çöpe atmışsın
    ikisi de aynı şeydir.

bu konuyu sizle tartışmayacağım
    uzun lafın kısası ; yaşa gör ve öğren !
    çünkü hayat tecrübedir :D

ve ben sana söylesem de sen bana inanma
    sen bunu yaşayarak öğren ! :D

nasıl olsa satan mutlu
    alan ise umutlu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Kasım 2012; 6:48:01 >

• quote:

eyvallah kardeşim bu da atto sonucları

Görüldüğü üzere herşeye normal...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.