Şimdi Ara

2 adet xp kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yanlışlıkla c ve d'ye iki adet xp kurdum.D'de olanın windows klasörünü falan sildim.Fakat bilgisayar hala ilk açılırken iki adet xp2den hangisini çalıştırıyım diye soruyor.Bunu eski haline nasıl getiririz.?

• format menüsünden
  • yanlışlıkla nasıl 2 tane kurabildin anlamadım ama :D
    bilgisayarımdan sistem özelliklerine gel, gelişmiş sekmesinden başlangıç ve kurtarma bölümüne tıkla, orada gördüğün işletim sistemleri listesini gösterme seçeneğini kaldırırsan sorun çözülür
  • format
  • quote:

Orjinalden alıntı: cgdincer

yanlışlıkla nasıl 2 tane kurabildin anlamadım ama :D
    bilgisayarımdan sistem özelliklerine gel, gelişmiş sekmesinden başlangıç ve kurtarma bölümüne tıkla, orada gördüğün işletim sistemleri listesini gösterme seçeneğini kaldırırsan sorun çözülür

cgdincer arkadaşım C ye kurulu olan XP için xp cd isin cdrom koyuptu direk kura girersen kurulum C ye değilde D içine kurarsın ama xp cd sini cdroma takıpta cd rom desteği ile başlattığında ve format için C yi seçersen C ye kurmuş olursun ve iki adet işletim sistemin olur okey
  • iugunduz arkadaşıma cevabımda şu ben derimki bilgisayırında önemli bilgilerin yoksa tam format at ama yok bilgilerim var diyorsan XP cd sini koy cdrom desteği ile başlat ve d ye format at biçimlendir ve d deki ler silinsin ama tam format daha iyi derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: cgdincer

yanlışlıkla nasıl 2 tane kurabildin anlamadım ama :D

Aynen uyguladım problem çözüldü.
  • pardon çözülmemiş açıyorum xp logosu takılıp kalıyor.g.kipte açtım eski haline getirdim

Problem devam ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iugunduz

pardon çözülmemiş açıyorum xp logosu takılıp kalıyor.g.kipte açtım eski haline getirdim

Problem devam ediyor.

Bunun için boot.ini içerisindeki veriyi bir not defterine olduğu haliyle yedekle. İşaretini kaldırdığın tüm seçenekler işaretli olarak kalsın. Resimde ikinci bir işletim sistemi oluşturdum. Bunlardan bir tanesini sileceğiz. Önemli olan hangisini sileceğimiz. Yanlış olanı silersek yedekten kopyala yapıştır yapıp eski haline getireceğiz ve diğerini sileceğiz. Hangisi olduğunu ise resimdeki gibi "Microsoft Windows XP Professional" lerden birisinin sonuna tırnak işaretinden önce 2 rakamını koyarak anlayacağız. Bu sayede açılışta hangi ismin hangi işletim sistemine ait olduğunu anlayabilirsin. Eğer sildiğimiz satır bu değilse sistemi tekrar açıp diğerini sileceksin. İstediğin işletim sisteminden doğru açılışı yaptıktan sonra arkadaşın dediği gibi işletim sistemleri listesini gösterme seçeneğindeki işareti kaldırabilirsin

2 adet xp kuruldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorpc -- 27 Temmuz 2006; 23:09:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.