|
Windows "Bulunamıyor" Hatası: Çözümleri
Windows işletim sisteminde, bir dosya veya uygulama açmaya çalışırken "Bulunamıyor" hatasıyla karşılaşabilirsin. Bu hata, aşağıdaki mesajlardan biriyle görüntülenebilir:
- Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.
- Windows tarafından bulunamıyor.
- İsmi doğru yazdığınızdan emin olup yeniden deneyin.
Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Dosya veya uygulama aslında sistemde mevcut olmayabilir.
- Dosya veya uygulama yolu yanlış olabilir.
- Dosya veya uygulama bozuk olabilir.
- Sistem dosyalarında sorun olabilir.
Windows "Bulunamıyor" Hatası Çözümleri
Hatanın nedenini belirledikten sonra, aşağıdaki çözümleri uygulayarak düzeltebilirsin:
- Dosya veya uygulamanın olup olmadığını kontrol et: Dosya veya uygulamanın bilgisayarında olduğundan emin ol.
- Dosya veya uygulama yolunu kontrol et: Dosya veya uygulama yolunun doğru olduğundan emin ol.
- Dosya veya uygulamayı yeniden indir veya yeniden yükle: Dosya veya uygulama bozuksa, yeniden indirmeyi veya yüklemeyi dene.
- Sistem dosyalarını onar: Sistem dosyalarındaki sorunlar hataya neden olabilir. Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) veya DISM aracını çalıştırarak sistem dosyalarını onarabilirsin.
- Bilgisayarını güncelle: İşletim sisteminde bir güncelleme bekliyor olabilir. Bilgisayarını güncelleyerek hatayı düzeltebilirsin.
- Virüs taraması yap: Bilgisayarında bir virüs varsa, hataya neden olabilir. Bilgisayarında eksiksiz bir virüs taraması yap.
- Sistem geri yükleme noktası kullan: Hatadan önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturduysan, bilgisayarını geri yükleyerek hatayı düzeltebilirsin.
Bu çözümleri uyguladıktan sonra, Windows "Bulunamıyor" hatasıyla karşılaşmayı bırakman gerekir. Hatanın devam etmesi durumunda, daha fazla yardım için bir teknoloji uzmanına başvurabilirsin.