Şimdi Ara

Bilgisayarım kapanırken explorer.exe uygulama hatası veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. hp pavilion g6 2216st (x64) marka laptop'um var. işletim sistemi olarak windows 8.1 yükledim. işletim sistemimi yükleyeli bir gün oldu. bilgisayarımı kapatırken kapanış ekranın da ;

"explorer.exe uygulama hatası
    0xb1b346c3 adresindeki yönerge 0x00000000 bellek adresine başvurdu. bellek read olamadı.
    proramı sonlandırmak için tamam a basın"

hatasını alıyorum ve bilgisayar kendiliğinden kapanmasına devam ediyor fakat kapanışta sürekli bu hatayı veriyor. bilgisayarımın içerisinde daha önce orj win 8.0 yüklüydü ve güncelleştirmeler ile 8.1 e geçtiğim her zaman bu kapanıştaki hatayı veriyordu. Bu hatayı nasıl çözebilirim. virüs programı olarak norton internet security 2016 kullanıyorum ve bilgisayarıma iki farklı kaynaktan 8.1 yükledim ikisinde de bu hatayı verdi. bilgisayarımda virüs olduğunu zannetmiyorum. yardımcı olursanız çok sevineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yipmanlimit -- 10 Nisan 2016; 22:53:34 >

• yipmanlimit Y kullanıcısına yanıt
    mrb sistem tam kurulmamis yada kurdun yukleme dosyasi sıkıntılı olabilir onarım yap yükleme dosyasıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canmrtcan kullanıcısına yanıt
    sistemin tam kurulmaması gibi birşey olacağını sanmıyorum çünkü bu hatayı orjinal win 8.0 yüklüyken ve benden win 8.1 e yükselmemi istediğinde, win 8.1 yükledikten sonra bile veriyordu. şuan recovery kısımını sildim ve iso olarak indirdiğim win8.1 i kurdum aynı hata burada da çıktı. kısacası iki farklı kaynaktan win8.1 kurdum ikisinde de bu hatayı aldım.
    nadirdir ama donanim kontrolu yaptin mi birde badsektor taramasi

driverlerimin hepsi yüklü, aygıt yöneticisinde tanınmamış bir aygıt yok. bad sector hatası belirtileri ile hiç karşılaşmadım. arada bir de diks birleştirme yapıyorum.
    cok hafif donma bile bile bad soctor belirtisi olabiliyo bende 2 tana hdd var 2 side badsektorlu ama canavar gibi calisiyor bazen explore.exe hatasi veriyo aonra devam 3 sene oncede basima geldi 2 defa format attim ayni problem oldu sonra 3 u de duzeldi bir muddet aonra hdd emekliye ayirdim tabi sende cikacak diye sart yok tavsiyedir driver booster fuul ile tarat birde istersen kolay gelsin

• Merhaba hocam isletim sistemi yeniden kurmani öneriyorum. Boşuna uğraşma hocam. Ona ayıracağiniz vakite sistem temizlenmiş olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    teşekkür ederim ilgilendiğin için sağolasın
  • azizim ilk mesajımın sonunda belirttiğim gibi iki farklı kaynaktan win8.1 yükledim ikisinde de aynı hatayı almıştım. tekrar format atmamın bir anlamı olacağını sanmıyorum. ayrıca format atalı birkaç gün oldu. ilgin için teşekkür ederim.
    rica ederim hdd tune hdd bad sector bulursanda sisteme zarar vermeden hdd regenerator full baslangicta kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.