Şimdi Ara

PC açılırken hata veriyor, açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc yi başlatıyorum o ekran kartı markası felan geçiyo biyerde duruyo hani F1 tuşuyla geçilen yer var ya orda. orda F1 e basıyorum orayı geçice yukarda şu yazılar çıkıyor burda tıkanıyor işte açılmıyor bilgisayar.

Updating ESCD ... Success
    Verifying DMI Pool Data ...................
    Boot from CD:

yukarıdaki yazı geliyor bir süre bekledikden sonra şu yazı geliyor:

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

ne yapmam lazım lütfen yardım edin çok uzun süredir bilgisayar açılmıyor aylardır kenarda duruyo

• ESCD ,Extended System Configuration Data kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Tak-Çalıştır (Plug ‘n Play) sistemi ile bağlantılı olan bu birim , sistem kaynaklarının çeşitli donanımlar arasında dağılımını düzenler.
    Bios ayarlarında ya da donanımda herhangi bir değişiklik yaptınız mı?
    Bios pilinizin bitik olmadığından emin misiniz?
    Sisteminizi kotuyan bir AntiVirüs var mıydı?Kaldı ki Win95.cih virüsü,Bios için ciddi bir tehdit.
    Donanımsal olarak Bios Chip'inin zarar görmediğinden emin misiniz?
  • Biostan harddiski görüp görmediğini kontrol edin. First boot olarak HDD seçili olsun.
  • işletim sistemini görmüyor hdd'yi düzgün taktığından emin ol.
  • işte o dediğinizi nasıl yapıcam bios dan hdd e bakmayı felan nasıl yapcağımı aşama aşama söyleyebilirmisiniz :S bilgisayarım windows xp . BİOS un ne oldğnu tam olarak kestirememiş birisiyim bios chip ini bios ayarlarını nasıl değiştiriceğimi de hiç bilmiyorum :) o hdd takılı olup olmadığnı felan nasıl anlıcam şmdi :/
  • Merhaba,

Bios'a genelde "Delete" yada "F2" tuşları ile girebilirsin.

Bios'a gir ve "Boot" sekmesini yada seçeneğini bul. Oradan harddisk'i 1. olarak ayarla ve son olarak "F10" a bas, onayla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 21 Kasım 2011; 16:36:08 >
  • çok teşekkür ederim şimdi eve gidip denicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o harddiski birinci olarak ayarladım 2. yide CD ROOM yaptım 3. DİSABLED yaptım. olmadı. 2. yi de HARDDİSK yaptım gene olmadı. DİSABLED yaptım gene olmadı. 1. yi HARDDİSK yaptkdan sonra değişen tek şey 'Updating ESCD ... Success ' yazısının kalkmasıydı. diğer yazılar oldğu gibi kaldı :/
  • eğer bıos da hdd niz gözüküyor ise sistemle ilgili bi sorununuz var baştan yukleme yapmalısınız format atmnız gerekıyo yani.
  • tamam teşekkürler. en iyisi servise verim. normalde önden 50 lira alıp sonra tamire göre daha fazla para alıyolarmış. bide dvd writer açılmıyo. çalışıyo ama düğmesine basınca açılmıyo? sizce kaç paraya yaparlar?
  • Beyler bilgsayarim acilirken benden enter current pasaword istiyor bilenler bana wp yoluyla ulasirsa cok menmunolurum 05387357192

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.