Şimdi Ara

'Windows başlatılamadı' Hatası, Bilgisayarım Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekranda yazan şey şu:

"
    Windows Önyükleme Yöneticisi

Windows başlatılamadı. Yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği buna neden olmuş olabilir. Sorunu düzeltmek için:

1. Windows yükleme diskinizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    2. Dil ayarlarınızı seçin, ardından "ileri"yi tıklatın.
    3. "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini tıklatın.

Diskiniz yoksa, yardım için sistem yöneticinize veya bilgisayar üreticisine başvurun.

Durum: 0xc000000f

Bilgi: Gerekli bir aygıta erişilemediği için, önyükleme seçimi başarısız oldu.

ENTER=Devam ESC=Çıkış"

Şimdi bu aşamaya nasıl geldiğimi anlatayım. Aylardır bilgisayarım ara ara kendi kendine kapanıyordu, veya ekran donuyordu maus bile oynamıyordu, veya ekranda çizgiler beliriyordu ve mavi ekran geliyordu. Bunun dışında kasadan rahatsız edici bir "tırrr" sesi geliyordu. Tabi bunlar aynı zamanda olmuyordu. Hemen hemen her gün bu sorunlardan biriyle karşılaşıyordum. En sonunda bu raddeye geldim. HDD mi bozuldu acaba, bilmiyorum. Format DVD'si falan da yok, kaldım öyle.

Yardım edebilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Başlatılamıyor Hatası: Bilgisayarın Açılmaması Sorunu

Windows bilgisayarın açılmamasıyla karşılaştığında "Windows başlatılamadı" hatasıyla karşı karşıya kalabilirsin. Bu hata, genellikle yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliğinden kaynaklanabilir.

Nedenler:

• Donanım Değişiklikleri: Yeni bir donanım bileşeni eklemek veya mevcut bir bileşeni değiştirmek, sistemin düzgün çalışmasını engelleyebilir.
    • Yazılım Değişiklikleri: İşletim sistemine güncelleme yapmak, yeni bir program yüklemek veya bir ayarı değiştirmek de "Windows başlatılamadı" hatasına yol açabilir.

Sorunu Giderme:

• Güvenli Modda Başlatmayı Dene: Bilgisayarını güvenli modda çalıştırmayı dene. Bu, yalnızca temel sürücüler ve hizmetlerin yüklendiği bir tanılama modudur. Bilgisayarın güvenli modda açılırsa, sorunlu yazılımı veya donanımı belirlemeye yardımcı olabilir.
    • Son Yapılan Değişiklikleri Geri Al: Eğer yakın zamanda bir donanım veya yazılım değişikliği yaptıysan, bunu geri almayı dene. Donanımı çıkarabilir veya yüklediğin yazılımı kaldırabilirsin.
    • Sistem Geri Yükleme Yap: Bilgisayarın sorunsuz çalıştığı bilinen bir noktaya sistem geri yüklemesi yapmayı dene. Bu, yakın zamanda yapılan değişiklikleri geri alır.
    • Onarım Seçeneklerini Kullan: Bilgisayarını "Gelişmiş Başlangıç" menüsünde bulunan onarım seçenekleriyle onarmayı dene. Bu seçenekler arasında başlangıç onarma, sistem görüntüsü kurtarma ve sistem sıfırlama bulunur.
    • Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyenden yardım alman gerekebilir. Donanım sorunları veya karmaşık yazılım sorunlarını gidermek için uzmanlıkları vardır.

"Windows başlatılamadı" hatası can sıkıcı olsa da, genellikle yukarıda belirtilen adımları izleyerek çözülebilir. Sorunu çözmede zorluk çekiyorsan, daha fazla yardım için Microsoft destek belgelerine veya bir teknisyene başvurmaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hdd ölmüş olabilir. Farklı bir hdd takılıp denenmesi lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdilik öyle bir imkanım yok. Başka bir şey yapamaz mıyız?
  • Teşekkür ederim, bu işlemleri yapacağım fakat yine HDD'yi görmezse yapacak bir şey yok galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-18D340309

Teşekkür ederim, bu işlemleri yapacağım fakat yine HDD'yi görmezse yapacak bir şey yok galiba?
    hdd biosta görünüyorsa bir sıkıntı yok demektir.

Görünmüyorsa sata kablolarını kontrol etmekte fayda var. Onun dışında elinizde farklı bir hdd varsa ona format atıp kendi diskinizi 2. disk olarak gösterirseniz bilgilerinizi kurtarıp tekrardan 1.ci diske format atıp kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nopainnogain12

hdd biosta görünüyorsa bir sıkıntı yok demektir.

Görünmüyorsa sata kablolarını kontrol etmekte fayda var. Onun dışında elinizde farklı bir hdd varsa ona format atıp kendi diskinizi 2. disk olarak gösterirseniz bilgilerinizi kurtarıp tekrardan 1.ci diske format atıp kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    HDD Bios'ta görünüyor. Ayrıca çok şükür ki bilgisayarımda kurtarmam gereken herhangi bir dosya yok. O zaman şimdi yapmam gereken şey Windows 7 DVD'si bulmak. Kasamın üzerinde orijinal ürün anahtarı var. Sizi er ya da geç haberdar etmeye çalışacağım. Çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.