Şimdi Ara

Desktop Kullanılamıyor Hatası - Win10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
18.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bu sabah pc yi açtığımda bu hatayla karşılaştım.

C/Windows/system32/config/systemprofile/desktop kullanılamıyor.

Masaüstünde sadece bilgisayarım, belgeler ve geri dönüşüm kutusu görünüyor. Bir sitede gördüğüm üzere sorunun çözümü için, belgelerim içerisine desktop adında bir klasör açmaya çalıştım. Bu kez de şöyle bir uyari aldım. Bu hedefte zaten <%1 NULL:NameDest> (sanırım japonca ya da cince bir adi var, o yüzden bu şekilde görünüyor) adında bir klasör var. Değiştirmek ister misiniz diyor, evet diyorum ancak bir şey olmuyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. Su an bitdefender ile virüs taraması yaptırıyorum.

Düzenleme: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCenta -- 24 Kasım 2015; 11:12:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son günlerde hiç program yükledinizmi bilgisayara birde windows 10 da bu tip hatalar almak normal yeni sistem henüz tabanı oturmamış o yüzden sıkıntılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erol YILDIZ -- 24 Kasım 2015; 11:23:03 >
  • Evet yükledim. Ben de ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorunu araştırarak çözdüm, ileride aynı sorunu yaşayacak kişiler olursa diye çözümü anlatıyorum.

Yeni bir metin belgesi açıp içerisine aşağıdaki kodu metin belgesinin içine kopyalıyoruz.

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
    "NoActiveDesktop"=-
    "ForceActiveDesktopOn"=-

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

Ardından metin belgesini farklı kaydet deyip fix.reg adı ile kaydediyoruz ve masaüstüne atıp, calıştırıyoruz. Gelen uyarıya evet deyip, bilgisayarı kapatıp baştan açıyoruz.

• Olayı çözmenize sevindim iyi günler...
  • AlphaCenta kullanıcısına yanıt
    benim bilgisayardada aynısı oldu çözüm için çok sağolun .Allah razı olsun
  • massacree06 M kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam şükranlarımızı sunduk bizi büyük dertten kurtardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaCenta

Arkadaşlar sorunu araştırarak çözdüm, ileride aynı sorunu yaşayacak kişiler olursa diye çözümü anlatıyorum.

Yeni bir metin belgesi açıp içerisine aşağıdaki kodu metin belgesinin içine kopyalıyoruz.

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
    "NoActiveDesktop"=-
    "ForceActiveDesktopOn"=-

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

Ardından metin belgesini farklı kaydet deyip fix.reg adı ile kaydediyoruz ve masaüstüne atıp, calıştırıyoruz. Gelen uyarıya evet deyip, bilgisayarı kapatıp baştan açıyoruz.
    Allah razı olsun yiğenin bilgisayarında sendeki hatayı veriyordu google da arattım yazdığını uyguladım düzeldi pc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 9 Temmuz 2018; 20:18:1 >

• helll_599 kullanıcısına yanıt
    Faydamız dokunduysa ne mutlu.
  • AlphaCenta kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba,

aynı sorunu yaşıyorum ve seninde ilk mesajında belirttiğin gibi oturum bomboş ve hiçbirşey çalışmıyor task manager haricinde. Nasıl not defteri oluşturup çalıştırdın? başka bir bilgisayarda not defterini oluşturdun diyelim bu bilgisayarda masaüstüne nasıl atıp çalıştırmayı başardın. Çünkü hiçbirşey çalışmıyor
  • BENDEDE AYNI SORUN VAR HİÇ BİR ŞEY AÇILMIYO WİNDOWS GÜNCELLENİRKEN BİLGİSAYAR KAPANDI VE BÖYLE OLDU HİÇ BİR ŞEY OLUŞTURAMIYORUM KOMUT SİSTEMİ ÇALIŞMIYO İNTERNETE BAGLANMIYO VS VS YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

Desktop Kullanılamıyor Hatası - Win10

• lovablets L kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı güvenli modda başlatmayı denediniz mi hocam?
  • av.furkan A kullanıcısına yanıt
    ctrl+alt+delete ye bas görev yöneticisini çalıştır orda windows gezgini var onu yeniden başlat ondan sonra her şey geliyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.