Şimdi Ara

2 ay önce silinen dosyaların geri getirilmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sevgininbagladiklari S kullanıcısına yanıt

Harddisklerde dosya sildiğiniz zaman dosya sadece $MFT'den silinmiş olur, disk yüzeyinde dosya hala durur. Boş yeri silen programlarla veya sizin yaptığınız gibi yazma işlemi yapa yapa dosya kurtarılması imkansız hale getirilebilir. Boş yeri silen programları tavsiye etmiyorum çünkü diskin ömrünü de götürüyorlar.

SSD'lerde ise dosya sildiğiniz zaman silinen yerdeki veri gerçek anlamda çip üzerinde silinmeden yazma işlemi bu bloklara yapılamaz. TRIM denen özellikte budur. Bloklara tekrardan dosya yazabilmek adınan kullanabilmemiz için silinen dosyaları gerçekten bloklardan siler ve dosya artık ulaşılamaz olur. TRIM otomatik bir işlem olduğu için SSD kendini ne sıklıkla TRIM ediyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 11 Nisan 2021; 16:29:4 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

Evet maalesef arkadaşın söyledikleri harfiyen doğru. Pc-3000 değil, 5000 de olsa kurtarılamıyor. Silme komutu verdiğinizde TRIM komutunu alır ve o blokta bulunan datayı imha eder. ücretli veya ücretsiz hangi yazılımla taratırsanız taratın dosya ile ilgili bilgi bulunduğu için kurtardığınızı sanacaksınız ama export ettiğinizde sadece dosya ismi gelecektir. Herhangi bir hex editörle dosyayı incelediğinizde tüm tabloların boş olduğunu göreceksiniz.

Rusyada bu konuda çalışma yapan bir ekip olduğunu söylemişlerdi. Bu tarz disklerden veri kurtarmak için özel bir rom yazıyorlarmış. Başarı oranı sadece %10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tactically -- 24 Mayıs 2021; 2:52:3 >
  • tactically T kullanıcısına yanıt

SSD'den bahsediyorsunuz sanırım, SMR disklerde veri kurtarmayı geçen sene veya birkaç mevsim önce PC-3000'e dahil etmişlerdi. SMR algoritması çözüldü kısacası. Sadece belli marka modellerde nasıl kurtarılacak o bilinmiyor. Birde SMR boş vakitlerde kendisini düzenleyip duruyor o yüzden işlem ertesi en kısa sürede cihazdan sökülmesi gerek diskin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

MiniTool ile dosya kurtarma   Ne kadar para aldınız bu iş için...   

"...filmdeki Halk Kahramanı rolünü de bünyesine katarak dürüst paylaşımlarda bulunmaktadır. Bizi takip ediniz. Büyük bir aile oluyoruz. Tek güvencemiz paylaşımlarımızın samimiliğidir."

Umarım şaka yapıyorsunuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haşa, siz varken bana şaka düşer mi. Minitool ile Dosya Kurtarma  

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

Nesi komik bunun anlamadım ?

Benim para aldığımı ve tanıtım yaptığımı falan düşündün ama yanıldın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utquick -- 28 Haziran 2024; 13:21:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.