Şimdi Ara

2 ay önce silinen dosyaların geri getirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Ben 2 ay önce yanlışlıkla bilgisayarımdan iş hayatımda lazım olacak çok önemli dosyaları silmişim ve geri dönüşümden de silinmiş. Malesef bunlar benim için çok önemli. Recuva ve bir program daha denedim. Ancak bunlar, yakın tarihte silinenleri gösteriyor. Easeus data recovery wizard programını ise bir türlü crackleyemedim. Veri kurtarma firmaları bu işlemi sizce tahmini olarak ne kadara yapar veya böyle bir işlem yapılabilir mi? Benim yaşadığım şehirde böyle bir firma yoksa, bu işlemi uzaktan teams yoluyla yapan yerler var mıdır? Yoksa bu işlem benim de yapabileceğim, gereksiz yere para ödemeyeceğim bir işlem midir? Bu konuda bilgi sahibi olanlar varsa, benimle iletişime geçip bana yardımcı olabilir mi?

• up

• Yakın zamanda silinen dosyaları kurtarma imkanınız olabilirdi ama 2 ay çok uzun bir süre. 2 ay boyunca bilgisayar kullanıldığı için silinen veriler üzerine çokça veri yazılmıştır. Paralı profesyonel programların bile kurtaracağını sanmıyorum. Veri kurtarma merkezleri için bile 2 ay uzun bir süre. Paralı programlar diyelim sildiğiniz dosyayı buldu ama bir ihtimal dosyayı kurtardınız. Kurtardığınız dosya büyük ihtimalle bozuk olarak kurtarılacak. Yani açılmayacak. Benim başım geldi. Program ile tarama yaptığımda yakın zamanda bile silinen bazı dosyaları kurtaramadım. 2-3 hafta önce silinmiş dosyaları kurtarmaya çalıştığımda ise kurtarmasına kurtardı ama açmaya çalıştığımda dosyanın bozulduğu uyarısını aldım.

Velhasıl kurtarmaya çalıştığınız dosya veya dosyalar için durumu veri kurtarma firmalarına bildirip kurtarma imkanı var mı yok mu öğrenin. Ben pek ihtimal vermiyorum ama sormaktan zarar çıkmaz. Belki firmaların bu tarz durumlara özel tarama programları vardır. Ama 2 ay gerçekten uzun süre. Kurtarma bedelleri ise genelde arayıp sorarak öğrenebileceğiniz bir şey.

Kolay gelsin.

• Uzaktan olmaz, harddiskinizi vermeniz gerekli nasıl bir işlem uyguluyorlar bilmiyorum ancak 2 ay uzun bir süre. Büyük olasılık kurtarılamaz.

Piyasadaki paralı, parasız programları unut iş onlardan çıkalı çok olmuş.

• Teşekkür ederim.Sanırım tek yol,sizin dediğiniz gibi kurtarma firmalarını arayıp sormak.Onda da pek bir şey çıkmayacak gibi görünüyor.Ancak yine de bir şansımı deneyeyim

• Sağolun hocam
  • sevgininbagladiklari S kullanıcısına yanıt

veri kaybı yaşadığınız hdd KULLANMAYINIZ. söküp başka hdd ile devam edin.kullanırsanız verileri kurtarma şansınız azalır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kullanïlmaması gerekiyormuş.Ama ben bunu bilmediğim için kullandım.Önümüzdeki günler kullanmayacağım.Hafta içi de veri kurtarma firmasıyla iletişime geçeceğim
  • Şehir söyleseydiniz belki yardımcı olmak isteyen olacaktır.

• Şehir olarak Sakarya'dayım
  • Cihaza hiç bir şekilde müdahale etmeden ve çalıştırmadan en kısa sürede bu konuda uzman birine gönderin bence. Daha önce bizim de SSD diskimiz formatlandı yanlışlıkla epey uğraştık ama dosyalara ulaşamadık. Sağolsun bi arkadaş antalyadan birini tavsiye etti ona verdik. bi kaç gün uğraştı ama kurtardılar.

*Edit*

Eklemeyi unuttum ulaştığımız firma; www.drdisklab.com

google'dan aratın bulursunuz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tactically -- 15 Mart 2021; 23:15:12 >
  • Aynen öyle yapacağım
  • Bu yazımda ayrıntılı olarak dosya kurtarmayı anlattım.

https://100numaraliadam.com/en-iyi-dosya-kurtarma-programi//

• utquick kullanıcısına yanıt

MiniTool ile dosya kurtarma   Ne kadar para aldınız bu iş için...   

"...filmdeki Halk Kahramanı rolünü de bünyesine katarak dürüst paylaşımlarda bulunmaktadır. Bizi takip ediniz. Büyük bir aile oluyoruz. Tek güvencemiz paylaşımlarımızın samimiliğidir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 11 Nisan 2021; 16:32:7 >
  • Harddiskimi yazılım mühendisine analiz için gönderdim.Harddiskin bazı bölgelerinde sorunlar olduğu için verileri kurtaramadı.Kendisi İstanbul'a gönderecek.Ancak maliyet olarak bu işin yaklaşık 5000 TL civarında tutabileceğini söylüyor.Gerçekten de fiyat olarak bu kadar yüksek bir fiyata mı yapılır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet, gördüğünüz fiyatlar normal. Eğer ödemeden diskinizi geri isterseniz bazı firmalar ROM çipini veya diski bozarak iade ediyorlar. İki ay üzerine bolca veri yazılmış bir diskten kurtarma yapabilecekler mi çok merak ediyorum. SMR tipi disk ise yeni silinmiş dahi olsa çoğu firma PC-3000 ile henüz nasıl SMR diskten veri kurtarılacağını bilmiyor. PMR veya CMR ise belki bir nebze kurturulabiliir fakat sanmıyorum. Maksimum $MFT girdisine ulaşabilirler, veri okunamaz durumda olacaktır.

• Smr ,pmr ya da cmr olup olmadığını bilmiyorum.Monster marka,abraa5 serisinin 256 GB harddiskiydi.Sandisk sanırım

Bahsettiğiniz şey SSD?? Veri kurtarılması imkansız. Umarım muayene ücreti ödemeniz. Gerek bile yok çünkü..

• Pardon ben yanlış söyledim.Bahsettiğim SSD,HDD yi söylemem gerekiyordu

• Veri kurtarılması neden imkansız?SSD olunca

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.