Şimdi Ara

6 ay önce kayıt edilen cihaz kayıt dışı imei mesajı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
222
Cevap
5
Favori
60.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bundan 1 hafta önce , arkadaşımın ip4 üne JB yaptım telefon pasaport kayıtlıydı , aynı şekilde kendiminkinede... imei numarasını kimseye veya hiçbiryere göstermedim , telefona kayıt dışı olduğu tespit edilen imei diye mesaj geldi 1 hafta içinde kapanacak diyor...btk nın sitesinde cihaz daha önce kayıt edilmiş gözüküyordu şimdi ise , yasa dışı olduğu tespit edilen cihaz diye gözüküyor. Kendi telefonuma da jb yaptım , bunun sonucunda olmuş olabilir mi? Paniği biraz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-01DA3F3AE -- 5 Ocak 2012; 15:23:16 >

• kayıt dışımı yasa dışımı gelen mesajda yazan
  • Kayıt dışıdır diyor.
  • Pasaport sahibi kimdi hocam ? Taniyormusunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offchu!

Pasaport sahibi kimdi hocam ? Taniyormusunuz ?

Ulaşmaya çalışıyoruz hocam pasaport sahibine.
  • Bendede ayni durum oldu telefonum kapandi bir pasaporta kayit ettirdim suanda kayitli gorunuyor ama hala acilmadi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus88

Bendede ayni durum oldu telefonum kapandi bir pasaporta kayit ettirdim suanda kayitli gorunuyor ama hala acilmadi

Sizinde cihazınız daha önce kayıtlı mıydı hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XcaL

quote:

Bendede ayni durum oldu telefonum kapandi bir pasaporta kayit ettirdim suanda kayitli gorunuyor ama hala acilmadi

evet benimkide 5 6 ay once alindi ve kayitliydi 2 hafta once mesaj geldi gecen hafta carsamba kapandi persembe yada cuma kayit yapildi internette kayitli gorunuyor ama hala kapali
  • kartını baska telefona takıp cıkarttıysan taktıgın telefonun mesajıda gelmıs olabılır.
  • Aynı şey bana da oldu, okuduğum kadarıyla yabancı birisinin pasaportu ile kayıt yapıldığı zaman 6 ay sonra kayıttan düşüyormuş cihaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: triposi

Aynı şey bana da oldu, okuduğum kadarıyla yabancı birisinin pasaportu ile kayıt yapıldığı zaman 6 ay sonra kayıttan düşüyormuş cihaz.

Sanırım sorunumuz bu hocam... Bir kaç yere sorduk şimdi , tekrar pasaport kaydı ile cihaz açılıyormuş... ama tam olarak açılıyor mu onu öğrenmemiz lazım.. Ayrıca btk yada madem 6 ay sonra kapanıcak bilgi mesajı versin yada kayıt etmesin..
  • quote:

quote:

quote:

evet benimkide 5 6 ay once alindi ve kayitliydi 2 hafta once mesaj geldi gecen hafta carsamba kapandi persembe yada cuma kayit yapildi internette kayitli gorunuyor ama hala kapali

üzüldüm hocam umarım açılır tekrar cihazlarımız.
  • hocam bildiğim kadarıyla yurtdışından turist vizesiyle gelen vatandaşların pasaportlarına kayıt yapıyorlar genelde. turist pasaportuna kayıt süresi de 6 ay bildiğim kadarıyla. dolayısıyla 6 ay sonra kayıtsızdır uyarısı geliyor. bu yüzden pasaport kayıdı yaptıracağınız zaman, pasaport sahibine dikkat edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_king

hocam bildiğim kadarıyla yurtdışından turist vizesiyle gelen vatandaşların pasaportlarına kayıt yapıyorlar genelde. turist pasaportuna kayıt süresi de 6 ay bildiğim kadarıyla. dolayısıyla 6 ay sonra kayıtsızdır uyarısı geliyor. bu yüzden pasaport kayıdı yaptıracağınız zaman, pasaport sahibine dikkat edin.

Dolandırıclar bu yolu cok kullanıyorlar,yinede kimsenin günahını almak istemem.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

üzüldüm hocam umarım açılır tekrar cihazlarımız.

Insallah yakin zamanda acilir gercekten magdur etti beni bu durum

• bende arabistan dan gelen iphone umu sattım. (untethered jb yapmıştım ilk yayınlandığı gün) 2 gün önce sattığım telefonu satmadan bir kaç saat önce de mcks.org dan kontrol etmiştim. yolcu beraberi kayıt edilen cihaz yazıyordu. ben de bi süredir kullandığım için hiç bir sıkıntı yaşamadığım cihazı arkasında durarak sattım. adama satın almadan önce imei kontrol etmesini tekrar tekrar söyledim... hatta bu kadar ısrar ettiğinize göre sıkıntı yoktur dedi.. neyse da 1 saat olmadı aradı bana imeinin kayıtlı görünmediğini söyledi. ben imei yi not etmemiştim imei yi istedim ve kontrol ettiğimde cihazın durum ve kaynak satırları boş olarak görünüp 1-2 saniye sonra kayıt bulunamadı yazıyor... adam da bana şuan iphone dan arıyorum demişti konuşurken yani kapanmamış. ama kapanmadan önce mesaj gelmesi gerekmiyor muydu? kapatılacaktır vs gibisinden?? ben almadım böyle bir mesaj... ne yapmak lazım anlamadım. imei klonlama durumda vs nasıl ortaya çıkar? (ayrıca adamın verdiği imei xxx75500xxxxxxx bu 5500 lı kısımı satmadan önce sorgulattığımı hatırlamıyorum ayrıca!!! doğru olabilir ama emin değilim...)

• Kaydedilen pasaportun türkiyemi yurtdışımı olduğunu anlamanın bi yolu varmı?
  • Gunlerdir acip kapattigim hicbir sonuc alamadigim telefonum home+power yapinca duzeldi bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Kaydedilen pasaportun türkiyemi yurtdışımı olduğunu anlamanın bi yolu varmı?

Eger ayni telefonda birden fazla hat calisiyorsa yurt ici kayit, sadece telefon sahibinin hatti calisiyorsa yurt disi kayit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasonNewsted

quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Kaydedilen pasaportun türkiyemi yurtdışımı olduğunu anlamanın bi yolu varmı?

Eger ayni telefonda birden fazla hat calisiyorsa yurt ici kayit, sadece telefon sahibinin hatti calisiyorsa yurt disi kayit.

Neyse o zaman 6 ay geçsin bakalım belli olur nasıla :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.