Şimdi Ara

6 ay önce kayıt edilen cihaz kayıt dışı imei mesajı geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
5
Favori
60.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rádèøή

quote:

Orijinalden alıntı: alipaksi

quote:

Önce demişin ikametgah götürdüm vs...

Sonra diyosun koca tim napsın ikametgahı tanıdık var zaten :)

Benmi anlamıyorum senmi anlatamıyosun? :)

arkadaşım sen güvenmem demissin bende koskaca TİM napıcak senin ikametkahını dedim ne varki bunda

İlk mesajında ben götürdüm dediğin halde diğerinde tim napıcak ikametgahı demen biraz tezat kaçtı haliyle. Mesele bundan ibaret ;)

Yazdıkları banada çelişkili geldi

Hallettiyse sorun yok, güle güle kullansın.

• Adam çok açık anlatıyor derdini çelişkiyi nasıl buluyorsunuz anlamıyorum. Diyor ki ben kayıt yaptırırken ikametgah vs. götürdüm. Arkadaş da güvenmem ben, ikametgah falan vermem deyince "TİM resmi kurum zaten isterse ulaşır o belgelere senin elden verdiğin belgeyle ne yapacak? Mahalle telefoncusuna kayıt yaptırmıyorsun sonuçta" diyor. Tim'de çalışan arkadaşı olması ise kendi kaydında sorun çıkarsa bir şekilde öğrenirim ne olduğunu demek.
  • Arkadaşlar bende bu forumda bir arkadaşa para vererek kayıt ettirdim telefonumu ve banada bir saat önce geldi kayıt dışı mesajı. Bu kayıt işlerini yapan arkadaş hala bu forumda iş yapmakta. İsmini vermek istemiyorum kimsenin günahını almayayım kendisine mesaj da attım durumu bildirir. Bakalım ne diyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkmtkm

Arkadaşlar bende bu forumda bir arkadaşa para vererek kayıt ettirdim telefonumu ve banada bir saat önce geldi kayıt dışı mesajı. Bu kayıt işlerini yapan arkadaş hala bu forumda iş yapmakta. İsmini vermek istemiyorum kimsenin günahını almayayım kendisine mesaj da attım durumu bildirir. Bakalım ne diyecek.

İsmini neden vermek istemiyosun ki?

Ver hangi arkadaşsa durumu anlatmışın zaten onada. Çözebilirse ne kadar ilgili biri olduğunu görür millet ona göre tercih edilebilir fakat ilgilenmezse eğer millet kimin ne olduğunu bilir.

Bence yaz olayı açıkça ;)
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bende bu forumda bir arkadaşa para vererek kayıt ettirdim telefonumu ve banada bir saat önce geldi kayıt dışı mesajı. Bu kayıt işlerini yapan arkadaş hala bu forumda iş yapmakta. İsmini vermek istemiyorum kimsenin günahını almayayım kendisine mesaj da attım durumu bildirir. Bakalım ne diyecek.

Ver hangi arkadaşsa durumu anlatmışın zaten onada. Çözebilirse ne kadar ilgili biri olduğunu görür millet ona göre tercih edilebilir fakat ilgilenmezse eğer millet kimin ne olduğunu bilir.

Yok yazmaya gerek yok şu anda. arkadaş ilgilendiğini belirtti. Eğer çözerse elbet burada paylaşırım ismini. Ayrıca bayadır bu işi yapan birisi şimdi haksız yere karalama yapmaya gerek yok. Bakalım önümüzdeki günlerde çözeceğini düşünüyorum. Gelişmeleri buradan aktaracağım.

• quote:

quote:

quote:

Yok yazmaya gerek yok şu anda. arkadaş ilgilendiğini belirtti. Eğer çözerse elbet burada paylaşırım ismini. Ayrıca bayadır bu işi yapan birisi şimdi haksız yere karalama yapmaya gerek yok. Bakalım önümüzdeki günlerde çözeceğini düşünüyorum. Gelişmeleri buradan aktaracağım.

Keyfin bilir ama karalama bunun neresinde?

Böyle böyle bi sorun oldu. Arkadaş Halletti yada Halletmedi diyeceksin duruma göre. Bumu karalamak?

Neyse sen bilirsin...

• imei klonlanmis olabilir. Eger kayit disi mesaji geldiyse ve kayitli olduguna eminseniz imei klonlanmistir. TK (Telekomunikasyon Ust Kurumu)'ya pasaport ve fatura ibrazi sart.
  • Yurt dışından gelen cihazlara ne işlemler yaptırıyorsunuz bilmiyorum ama bu durum sadece Türkiyedemi geçerli yoksa her ülkede varmı bu durum. Hepinize geçmiş olsun umarım çözümlersiniz bu durumu.
  • Şöyle bi gezindim forumda da bu olayın aynısı temmuz ayında da olmuş. Hatta telefonları kapananlarda olmuş. Fakat bir çözüm sözkonusu değil gördüğüm kadarı ile. Genelde şöyle bir yargı var, BTK'nın kafasına göre cihazları kayıt dışı yapması, sırf millet Türkiye'den cihaz alsın diye. Böyle mantıklı işmi olur dersiniz, bana sorsanız olmaz, ama genel yargı bu gibi. Bir de şöyle bir şey çıkmış, eski kayıdı silip yeni kayıt yapan birisi mevcut sitede. Tabi hatırı sayılır birde fiyat istemekte. BTK'nın dediğine göre, daha önceden yapılan kayıtta bir kusur varsa, önce bu kaydın silinmesi gerekli (bir takım belgelerle başvurularak falan filan) ondan sonra yeni kayıt yapılmalı. Yani hadi birde burdan yak misali...
  • quote:

arkadaş ın ismi imuratk degildir umarım bende ona yaptırdım da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkn27

quote:

Çok şükür halloldu. MEHMET__KOSOVALI isimli arkadaş daha önce yapmıştı kaydımı. Kendisi de malesefki bu yukarıda bahsettiğim durumdan çok sıkıntıya girmiş. İnsanlara dert anlatamamış ama dertlerinide halletmiş. Aynen benim derdimide hallettiği gibi. Benim kaydımı silip yeniden kayıt yaptırdı. Sorun çözüldü. Şu BTK illeti oldukça herhalde bize yakında yurtdışından alışveriş haram olacak.

• Mrb, telefonumu yabancı pasaport üstüne kayıt ettireceğim. 6 ay sonra başka bir pasaparot a tekrar kayıt yaptırmak istediğimde sorun oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 12 Ocak 2012; 21:23:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoW€R

Mrb, telefonumu yabancı pasaport üstüne kayıt ettireceğim. 6 ay sonra başka bir pasaparot a tekrar kayıt yaptırmak istediğimde sorun oluyor mu?

evet aynı sorun bnede de var... acaba sııntı olurmu..
  • Biraz saçma geliyor ama bir kaç yerde sorun oluyor diye okudum.Ne tür sorunlar olduğu hakkındada açıklama yoktu
  • quote:

quote:

quote:

Çok şükür halloldu. MEHMET__KOSOVALI isimli arkadaş daha önce yapmıştı kaydımı. Kendisi de malesefki bu yukarıda bahsettiğim durumdan çok sıkıntıya girmiş. İnsanlara dert anlatamamış ama dertlerinide halletmiş. Aynen benim derdimide hallettiği gibi. Benim kaydımı silip yeniden kayıt yaptırdı. Sorun çözüldü. Şu BTK illeti oldukça herhalde bize yakında yurtdışından alışveriş haram olacak.

şimdi benımde 6 ay once kayıt yaptırdığım fakat dun gelen mesJLAR 16.01.2012 DE KAPANACAK OLAN TELEFONUM ICINDE Illakı kayıt sılıp tekrar kayıt mı gerekıyor... bı pasapor bulsam gıtsem turkcelle kayıt yaptır desem yapmazlar mı... yanı extra ucret tı de varmı 5-10 tl dışında...

yontem nasıl oluyor yanı dostlar yardımını beklıyorum SAĞLAM pasaport kayıt hakkı olan varsa da alabılırım...

ımeı sorgulamada şoyle yazıyor : KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI

• quote:

Orijinalden alıntı: diplomat61

quote:

quote:

quote:

şimdi benımde 6 ay once kayıt yaptırdığım fakat dun gelen mesJLAR 16.01.2012 DE KAPANACAK OLAN TELEFONUM ICINDE Illakı kayıt sılıp tekrar kayıt mı gerekıyor... bı pasapor bulsam gıtsem turkcelle kayıt yaptır desem yapmazlar mı... yanı extra ucret tı de varmı 5-10 tl dışında...

yontem nasıl oluyor yanı dostlar yardımını beklıyorum SAĞLAM pasaport kayıt hakkı olan varsa da alabılırım...

ımeı sorgulamada şoyle yazıyor : KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI

Ben de aynı durumdayım. Nasıl olacak bu kayıt olayı? Eski kayıt nasıl siliniyo?? Ayrıca mesajla gelen kapanma tarihi 13.01.2012 :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut_alpagut -- 13 Ocak 2012; 9:38:45 >

• Yabancı pasaport sahibi TR'de ikamet ediyorsa, ikametgah belgesi ile gidiniz kayıt yaptırmaya. TR pasaporta kayıt eder gibi işlem yapıyorlar. Ama ikametgahı yoksa 6 ay sonra kapanıyor görüldüğü üzere..
  • ya arkadaşlar durumu detaylı açıklayabılecek varmı.. şöylekı ben ınernetten gtttgiyrdan sahtekarın bırınden 6 ay once kayıt yaptırdım telı...

dun mesaj geldı 16.12.2012 de kayıt dısı kalacak tel dıe (satıcı kaybolmus artık yok gttgdyrda)

şimdi ne yapmam lazım bı arkadasa sordum bu forumda bana 200 tl dedi ohaa yanı yok once sılme sonra yenı ayıt yapacakmıs.. sankı BTK BABSININ MALI ISTEDIGI GIIB YAPIYOR...

yanı şunu demek ıstıuyorum sadece dırek pasaport kaydı olmuyormu(sıfır kayıt gıbı) bu eskıden kayıtlı olup kaydıı dusen cıhazlarda.....
  • 200 çok pahalı
    bu işin piyasası 100 liradır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

Yabancı pasaport sahibi TR'de ikamet ediyorsa, ikametgah belgesi ile gidiniz kayıt yaptırmaya. TR pasaporta kayıt eder gibi işlem yapıyorlar. Ama ikametgahı yoksa 6 ay sonra kapanıyor görüldüğü üzere..

Dün İkametgah ve pasaportumu alıp gittim nufüs cüzdanındaki ile pasaportundaki isim tutmadığı için isim denklik belgesi istediler. TiM ve Vodafone ' a sordum :(:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeWeLoNe -- 13 Ocak 2012; 11:36:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.