Şimdi Ara

6 ay önce kayıt edilen cihaz kayıt dışı imei mesajı geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
5
Favori
60.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Operatörler eski kaydı düşürebiliyor arkadaş biraz ısrar edin.
  • Bu pasaport kayit isini guvenli yapan bir yer, ya da forumdan biri var mi?
    Tesekkurler
  • An itibariyle banada msj geldi...
    Teyzem pasaport çıkarttırdı 1 hafta önce ancak hiç yurt dışına çıkmadı.
    Ben bu pasaporta direk kayıt ettirebilirmiyim?
  • Ulan banada mesaj geldi..ne yapıcaz
  • @ angelus26

Dene hocam belki olur...
  • Çifte vatandaş olan bi tanıdığım var.Onda pasaport yok çifte vatandaş oluğu için.Türkiye'de yaşıyo ama Almanya'ya da gidiyo sürekli...
    Pasaport olmaması sıkıntı yaratırmı ?
    Ben imei numaramı yolladığım zaman direk kayıt ettireblirmi yoksa bu eski kayıt başıma bela olurmu?
  • Pasaportsuz pasaport kaydi olamaz dogal olarak dimi?
  • @ Rádèøή
    Bende farkında olduğum için öğrenmek istediğim, çifte vatandaş olan kişilere ayrı bir prosedürmü uygulanıyo...
  • Arkadaşlar Pasaport kayıt ederken dikkat edilecek durumlar:

Pasaport TR vatandaşı olması gerekiyor! Turist olarak gelen 6 ay sonra düşer ve çok zor siliniyor!
    Kayıt esnasında verilen cepno kapanırsa kayıtta düşer haberiniz olsun.
    Kayıtları saglam yerden yapın (forumda saglam arkadaşlar mevcut)
    Turistin üzerine kayıt edilen ve 6 ay sonra düşen birdaha kayıt edilemez.
    TR pasaportun üstüne kayıt ettirdiniz ve sonradan kayıttan düşmüş cıhazlar kurtarılabilinir (pm atarsınız yardımcı olurum)

Arkadaşlar bunlara dikkat edin sorun yaşamazsınız
  • 6 ay önce yapılan kayıt sistem kaydıdır. Bir de bunun evrak değerlendirme süreci vardır. Eğer kayıt yapılırken evraklar ile ilgili bir sorun varsa kayıt iptal edildiği için mesaj geliyor
  • bana da geldi bugün tam dedim bu ne yaa diye kardeşim telefonuna da geldi kardeşimle aynı zamanda almıştık ona da geldi.ne yapmalıyız arkadaşlar bir yardım edin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

bana da geldi bugün tam dedim bu ne yaa diye kardeşim telefonuna da geldi kardeşimle aynı zamanda almıştık ona da geldi.ne yapmalıyız arkadaşlar bir yardım edin?

mcks'den bi bakın bakalım ne yazıyor. Sonra olmadı kaydı yaptırdığınız yere gidin yada btk'yı arayıp durumu onlara sorun niye böyle oldu diye ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

bana da geldi bugün tam dedim bu ne yaa diye kardeşim telefonuna da geldi kardeşimle aynı zamanda almıştık ona da geldi.ne yapmalıyız arkadaşlar bir yardım edin?

mcks'den bi bakın bakalım ne yazıyor. Sonra olmadı kaydı yaptırdığınız yere gidin yada btk'yı arayıp durumu onlara sorun niye böyle oldu diye ;)

yalnız şöyle bir durum var ben telefonu 2.el aldım zaten ki adamıda bilmiyorum
  • Arkadaşlar pasaportsuz pasaportsuz gidilen yerler var. Kıbrıs gibi, Gürcistan gibi yerlere vizesiz gidebiliyosunuz. Sadece nüfus cüzdanıyla girip çıkabiliyosunuz. Böylece bir kağıt veriyolar (girip-çıktığınıza dair) bu kağıt ile de kayıt ettirebilirsiniz. Aklınızda bulunsun millete 200 lira vereceğinize gürcistan Ardahan'ın arka tarafı yakın olanlar giriş-çıkış yapsın

• peki şimdi yasal olarak avrupa'ya gitmiş bir tane cihaz alıp gelmiş yeşil pasaportlu biri telefonu nerede ne yaptırarak kaydetmesi gerekiyor? Herşey prosedüre uygun olmasına rağmen cihaz kayıttan düşebiliyor mu?
  • Arkadaslar, kendi mesrebimce anlatmaya calısıyım, bu meseleyi ben de uzun uzun arastırdım fakat basıma gelmedi ama baskalarının benzer bir cok sıkıntısını okudum kendimce bilgilendim.

1- pasaport kaydı, son 1 ay icinde yurt dısına cıkmıs ve pasaporta TR ye giriş mührü(imzası vs ne ise artık) olan bir pasaport ile olur. (TR vatandaşı olması şart)
    2- kıbrıs yada benzeri, vize ve pasaporta gerek duyulmayan yerlere yapılan giriş cıkıslar sonrası yapılan kayıtlar 6 ay sonra silinir.
    3- Cihazın size ait bir pasaporta kayıt yapılması şartı yoktur( bunu sanırım bu konuyu okuyan herkes biliyor ama ilk defa bakan arkadaslar için yazdım)
    4- forumdan yada herhangi bir baska birinden, pasaport kaydı işlemi yaptıracaksanız o kişiye tek vermeniz gereken bilgi, imei numaranızdır. (kayıt belgesi istemeyi unutmayın)
    farklı bir şey istenilirse (kimlik fotokopisi, ikametkah, ehliyet fotokopisi gibi, bilin ki o kişi havaalanında yada gümrük yada benzeri bir yerde calısıyordur, pasaportsuz sizi ülkeye gir cık yapıcaktır ve bu sekilde cihazınızı 6 aylıgına kayıt ettirmiş olackatır. tekrar halledicem demesi, sizi tekrar ülkeye gir cık yapması anlamına gelir) ki bu yasal olmayan bir durumdur basınız agrıyabilir.

Simdilik bildiklerim bunlar. Ben bu konuyu cok uzun arastırdım. Çevremde sıkça yurt dısına cıkan olmasına ragmen pasaport dedigimizde millet olayı yasa dısı bişe sanıp pek vermeye yanasmadı ve ben de forumdan biri aracılıgı ile yaptırdım kaydımı. henuz 1 ay oldu, bekleyip gorucez. Ancak nisan 17 sinde Romanya'ya gidip 1 hafta sonra donucem, Bu kadar acıklamadan sonra da ben bir sey sormak istiyorum bilgisi olan birine, su anda baskasının pasaportuna işlenmiş olan kendi telefonumu, kendi pasaportuma sorun olmadan gecirebiliyormyum.
    Eger gecirebilirsem kendi pasaportuma işleticem ancak telefon kayıttan dusmediği halde geciremeessem, simdiden duyurulur, nisan 17 de benim pasaportum forumdan isteyen bir arkadasa ucretsiz acık olacaktır. O gün geldiginde de yazarım zaten. Amaç yardımcı olabilmek. 5 TL karsılıgı (hatta platinum, Red vs gibi uyesiyseniz opreatorunuzun BEDAVA) olan servisini milletimizden fırsat bilerek 100 TL karsılıgında verilen bu hizmete 1 nebze olsun balta vurmak. Organ bagısı gibi dusunun.
    Herkeze iyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: taklitsis

Arkadaslar, kendi mesrebimce anlatmaya calısıyım, bu meseleyi ben de uzun uzun arastırdım fakat basıma gelmedi ama baskalarının benzer bir cok sıkıntısını okudum kendimce bilgilendim.

1- pasaport kaydı, son 1 ay icinde yurt dısına cıkmıs ve pasaporta TR ye giriş mührü(imzası vs ne ise artık) olan bir pasaport ile olur. (TR vatandaşı olması şart)
    2- kıbrıs yada benzeri, vize ve pasaporta gerek duyulmayan yerlere yapılan giriş cıkıslar sonrası yapılan kayıtlar 6 ay sonra silinir.
    3- Cihazın size ait bir pasaporta kayıt yapılması şartı yoktur( bunu sanırım bu konuyu okuyan herkes biliyor ama ilk defa bakan arkadaslar için yazdım)
    4- forumdan yada herhangi bir baska birinden, pasaport kaydı işlemi yaptıracaksanız o kişiye tek vermeniz gereken bilgi, imei numaranızdır. (kayıt belgesi istemeyi unutmayın)
    farklı bir şey istenilirse (kimlik fotokopisi, ikametkah, ehliyet fotokopisi gibi, bilin ki o kişi havaalanında yada gümrük yada benzeri bir yerde calısıyordur, pasaportsuz sizi ülkeye gir cık yapıcaktır ve bu sekilde cihazınızı 6 aylıgına kayıt ettirmiş olackatır. tekrar halledicem demesi, sizi tekrar ülkeye gir cık yapması anlamına gelir) ki bu yasal olmayan bir durumdur basınız agrıyabilir.

Simdilik bildiklerim bunlar. Ben bu konuyu cok uzun arastırdım. Çevremde sıkça yurt dısına cıkan olmasına ragmen pasaport dedigimizde millet olayı yasa dısı bişe sanıp pek vermeye yanasmadı ve ben de forumdan biri aracılıgı ile yaptırdım kaydımı. henuz 1 ay oldu, bekleyip gorucez. Ancak nisan 17 sinde Romanya'ya gidip 1 hafta sonra donucem, Bu kadar acıklamadan sonra da ben bir sey sormak istiyorum bilgisi olan birine, su anda baskasının pasaportuna işlenmiş olan kendi telefonumu, kendi pasaportuma sorun olmadan gecirebiliyormyum.
    Eger gecirebilirsem kendi pasaportuma işleticem ancak telefon kayıttan dusmediği halde geciremeessem, simdiden duyurulur, nisan 17 de benim pasaportum forumdan isteyen bir arkadasa ucretsiz acık olacaktır. O gün geldiginde de yazarım zaten. Amaç yardımcı olabilmek. 5 TL karsılıgı (hatta platinum, Red vs gibi uyesiyseniz opreatorunuzun BEDAVA) olan servisini milletimizden fırsat bilerek 100 TL karsılıgında verilen bu hizmete 1 nebze olsun balta vurmak. Organ bagısı gibi dusunun.
    Herkeze iyi forumlar dilerim.
    merhaba,
    bir cok konuyu YANLIS aciklamissiniz

1) pasaport kaydı, son 1 ay icinde yurt dısına cıkmıs ve pasaporta TR ye giriş mührü(imzası vs ne ise artık) olan bir pasaport ile olur. (TR vatandaşı olması şart)

son 1 ay icinde yurt disina cikmis degil, GIRMIS olanlarin pasaportuna kayit yapilabilir.

vize istenmeyen yerlere yapilan gezi sonrasinda da pasaporta telefon kayit ettirebilirsiniz, eger pasaportunuzda guncel bir giris muhru varsa.

size ait olan pasaporta kayit yapilmasi sarti yoktur ama kayit ettirirken vereceginiz numaranin hat sahibi ile pasaport sahibinin ayni olmasi gerekir yoksa 6 ay sonra pasaport sahibi ve hat sahibi farkli diye kaydiniz duser.

• quote:

Orijinalden alıntı: brave5213

size ait olan pasaporta kayit yapilmasi sarti yoktur ama kayit ettirirken vereceginiz numaranin hat sahibi ile pasaport sahibinin ayni olmasi gerekir yoksa 6 ay sonra pasaport sahibi ve hat sahibi farkli diye kaydiniz duser.

Böyle bir şart olduğunu bilmiyordum.. telefonu aveayla kullanıcam ama kaydettirirken telefonu getiren, pasaportuna işleticek olan ve turkcell kullanan ablamın numarasıyla kaydettirmeliyim öyle mi?
  • evet, en guvenli yol o.
    ben kardesimin kullandigi telefonu kayit ettirdigimde, onun hatti+benim pasaport olarak kayit ettirmistim fakat 6 ay sonra hat sahibi ve pasaport sahibi farkli diye telefon kapandi. Ben tekrar pasaportumun fotokopisini ve yanlislik olduguna dair bir dilekceyi ankaraya yollamak zorunda kaldim.
    dedigim gibi en iyisi pasaport sahibinin ve hat sahibinin ayni kisi olmasi, zaten pasaport sahibi ablanizmis , bir sorun olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave5213 -- 22 Ocak 2012; 20:24:51 >
  • Arkadaslar, pasaport sahibi ve hat sahibinin ayni kisi olmasi zorunlulugu kesinlikle yanlis bilgidir. İngiltereden htc HD 2 getirdi bır arkadasım bana ve telefonu 2009 Aralık'ta kendi pasaportuna kaydettirdi, hat o sıra babamin adinaydi, arkadaşımla soyadı benzerliği vesaire de yoktu, telefonum kapanmadı. Artık ben kullanmıyorum ama hala aktif. Daha sonra 2011 Mart ayında Almanya'dan iPhone 4 geldi ve telefonu getiren eniştemin telefonuna kayıt ettirildi. Babamin üzerinde olan hattı da kurumsala taşıdım, telefonum sorunsuzca çalışmakta.http://www.tk.gov.tr/tuketici/sss/sss.php?kategori=G buradaki ve bu adreste
    www.mcks.gov.tr
    .:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:.
    http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=27
    yönetmelikleri incelerseniz, pasaport sahibi ile hat sahibinin aynı olması gibi bır gereklilik göremezsiniz. Bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Bu arada @brave5213 sizin basınıza boyle bir olay gelmemistir demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Muhtemelen size bu bilgiyi kayıt yapan bayilerden biri verdi, ki yanlıştır. Eger kayit yaptirdiginiz bayi ise, telefonunuz kapandigi icin hatalarini kabul etmemek icin bunu uydurmuslardir. Mevzuat cok açık. Kopyalanan imei durumunda bile kopya tesbitinden geriye 3 aylık geri inceleme yapılarak o imei numarası hangi numara ile kullanılmışsa o numara ile eleştirme imkanı sağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k@l-el -- 22 Ocak 2012; 21:59:02 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.