Şimdi Ara

6 ay önce kayıt edilen cihaz kayıt dışı imei mesajı geldi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
5
Favori
60.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uralcoder

quote:

Orijinalden alıntı: EmpatiXX

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Her pasaportun 2 yılda 1 telefon kayıt hakkı var. Bu süre dolmadan ikinci bir kayıt yapmanız halinde bir önceki kayıt silinir ve telefonunuzu tekrar pasaporta kayıt ettirmeniz gerekir. Bu nedenle tanımadığınız kişilerden ücreti karşılığında pasaport kayıt hakkı almayın...

Bu sure dolmadan ikinci bir kayit yaptiramazsiniz mevzuata gore, yanlisiniz var.

Ancak onceki kaydinizi sildirebilirsiniz, hos sildirseniz bile 2 sene dolmadan kayt yapamazsiniz.

Maalesef mevzuatın pek dinlendiği söylenemez. Bir arkadaşın 2 yılı dolmadan kayıt ettirdik, bir önceki cihaz bir süre sonra kayıt dışı mesajını aldı.. Otomatikman düşüyor..

Dun sabah kayıtdısı mesajıyla karsılastım sorum şu kendi pasaportuma kaydettirmiştim yapmam gereken yine aynı pasaportla gidip kaydı sildirip tekrarmı kayıt ettirmek? Birde sildirsem bile 2 sene içinde başka kayıt oldugundan 6 ay sonra tekrar düşer mi? Her seferinde 6 ayda 1 100 tl ücretmi vericem ben?

Eğer bir pasaporta 2 yıl dolmadan bir başka telefon daha kayıt ettirirseniz eski telefonunuzu Türkiye'de kullanamazsınız, kapanır. Ayrıca kayıt ücreti 100 lira değil, 5 lira.

Başka bir telefon diğil yine aynı telefon. Kaydı sildirip tekrar aynı telefonu kayıt ettiricem

• aynı olay 2 saat önce benim başıma geldi, turkcelden gelen mesaj bu imei nolu cihaz kayıt dışı listesi olduğundan 06.02.2012 tarihinde kullanım dışı bırakılacaktır.Hattınız acık kalacaktır.3 hafta önce dogubanktan aldığım telefon 1 hafta içinde kaydı yapıldı ve mcsk sitesinden takip ettim cihaz kayıtlı gözüküyodu fakat bu gelen mesajdan sonra siteye girip tekrar sorgulattım imeilimi KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI :( telefoncuyu aradım bu sıra turkcelle ilgili kayıt sorunu yaşıyoruz, 1-2 güne kadar halledicez ben sizi arayacağım dedi. şimdi ben bu adama nasıl güveneyim, tekrar sonra kapanırsa yine :( yardım edin lütfen ne yapmam gerekiyo
  • merhaba,
    bende aynı durumla karşılaştım.

btk'yı arayıp, cihazımın 4 ay sonra pasaport sahibi ve turkcell iletişim merkezine cihazı kaydettirmeye giden kişinin imzaları'nın çakışmasından ötürü kayıt dışına çıkarıldığını öğrendim.

bunun üzerine telefondan aldığım bilgiyle.. dilekçe, pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopilerini btk'ya kargoladım. 2 gün içinde cihazım tekrar kayıt altına alındı.
  • bugunde bana geldı bu mesaj telefonu alalı tam 4 ay olmuş bence gerekirse pasaportu bire bir tanıdıgınız birinden kullanınn ama 100 deıl 50 tl bıle dese yaptırmayın iş çıkışı şimdi bununla uğrasıcam..neden kapandıgını öğrenmek ıcın demın arkadasın yukardayazdıgı noyu aradım pasaportun sahibinin adını sordu bilmiyorum tabıykı nedenını soylemedı bana pasaport sahıbının adı lazımmıs kayıt ettırdıgım aldıgım yer bakalım nasıl bulucak 4 ay once yaptırdıgını varsayarsak gunde kac kısı yapıyodur kımbılır bakalım benımkını bulabılıcekmı..sinirlerim bozuldu

bir sorum olucak benm haftasonu almanyadan halam gelıyo onun ustune telefon olmadıgı kesın onun pasaportuyla yaptırsam kesınlıkle olmazmı suankı kaydı sildirmeden???
    eger boyleyse ne kadar sacma 1 pasaportla birden fazla kayıt yapılıyo kayıtsız gozukuyo otomatık olarak dusmesı gerekmez mı zaten olmayan bır kaydın :S
  • bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
    6 aylık teelfona bugün mesaj geld bir hafta içinde kapanacak diye.
    kapanırsa,kardeşim gemici onun pasaporta kayıt ettirebilir miyim.
  • BTK dan yapılan duyuru

» Yolcu Beraberinde Getirilen Cep Telefonları:
    2012-04-05 17:39:28

Son günlerde, yurtdışından getirdikleri kayıt dışı cihazlarını kaydettirmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik, gerek internet üzerinden gerek farklı mecralardan ilana çıkarak Gümrük Mevzuatı’na ve Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik’e aykırı olarak ücreti karşılığında kayıt edilebileceği ifade edilen haberlere ve duyurulara rastlanılmaktadır. Yurtdışından getirilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların ne şekilde kayıt altına alınacağı aşağıda belirtilmekte olup, her hangi bir mağduriyete uğramamak için vatandaşlarımızın bunun dışındaki hiçbir yönteme itibar etmemesi gerekmektedir. Hukuk dışı yollara tevessül ederek bu tarz ilana çıkan ve cihaz kaydı yapacağını iddia eden kişi ya da Kurumlar ve bu işlemi yaptıranlar hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda bulunulmaktadır.

Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınma işlemleri, 27 Haziran 2009 tarihli ve 27271 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik” kapsamında yürütülmektedir. Bu işlemlerin müracaatı Kurum tarafından yetkilendirilmiş Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.ya da Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. şirketlerinin Abone Kayıt Merkezleri (AKM) tarafından, yönetmelikte zikredilen belgelerin cihazı getiren kişi tarafından asıllarının ibraz edilmesini müteakip birer nüshalarının AKM’ye teslim edilmesi suretiyle başlatılmaktadır. Sonrasında İşletmecilerin merkezlerinde toplanan belgeler bir sonraki ayın 20’sine kadar Kurum Merkezimize gönderilmekte ve belgelerin incelenip cihazın Gümrük Mevzuatına ve Yönetmeliğimize uygun olarak yurda sokulduğunun anlaşılmasını müteakip cihaz kayıt altına alınmaktadır. Gönderilen evraklar içerisinde sahte, eksik ya da hatalı evrakların bulunması durumunda kayıt işlemi iptal edilerek cihaz kullanıma kapatılmakta ve sahte kayıt işlemi yaptıranlar hakkında yasal işlemler başlatılabilmektedir.

Cihaz Kaydı için;

- AKM’ler kayıt işlemi sırasında kişinin şahsen başvurusu,
    - kişiye ait imzalı dilekçesi,
    - kişiye ait pasaport fotokopisi (Son bir ay içinde yurda giriş yapıldığını gösteren sayfanın da fotokopisi alınmalıdır)
    - cihazın IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) numarası bilgilerinin

alınması zorundadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının düzenlemesine göre yurt dışından bireysel yolla bir kişi iki takvim yılında sadece 1 tane cihaz getirebilir ve bu cihazı kayıt ettirebilir. Bu kayıtların da yurda giriş yaptıktan sonra 1 ay içerisinde yapılması gerekmektedir.
    Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kendi pasaport bilgilerini ücret karşılığı ya da ücretsiz olarak başkalarına vermemeleri, yurda usulsüz şekilde getirilen cihazları satın almamaları ve bu tür işlemleri yaptıklarını beyan kişilere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Ayrıca Kurumumuzun çağrı merkezi (0312 232 23 23 - 444 9 777) 7/24 olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olup; tereddüt hasıl olan konularda vatandaşlarımızın bilgi almasında faydalı olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

• Aynı olay geçen hafta banada oldu.. aldıgım yer ile gorustum duzeltti.. simdi tekrar acıldı..turkcel vodafone gibi operatorler gece 24 de btk ile guncelleme yapıyorlar..bu yuzden kayıt olduktan bir gun sonra acılıyor.bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasonNewsted

quote:

Orijinalden alıntı: Rádèøή

Kaydedilen pasaportun türkiyemi yurtdışımı olduğunu anlamanın bi yolu varmı?

Eger ayni telefonda birden fazla hat calisiyorsa yurt ici kayit, sadece telefon sahibinin hatti calisiyorsa yurt disi kayit.

O anda mi calisip calismicani anliyoruz yoksa bi sure mi gecmesi gerekiyor
    Ek olarak bisi merak ediyorum
    Telefonu kaydettirirken cep telefonu numarasi isteniyor mu turist pasaportu olmasa bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sıralar çok sıklaştı bu durumlar, takip edilesi konu.
  • Pasaportla beraber ikametgah belgeside verilince komple kayit oluyor.

Internette cogu site turistlerin pasaportuna kayit yapiyor fakat tabiki ikametgah olmuyor,ozaman sadece 6ay sureyle kayit edilmis oluyor...

Bu yuzden turkiyede oturup yurtdisina gidip gelmis birisini bulmaniz lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: csungu

Pasaportla beraber ikametgah belgeside verilince komple kayit oluyor.

Internette cogu site turistlerin pasaportuna kayit yapiyor fakat tabiki ikametgah olmuyor,ozaman sadece 6ay sureyle kayit edilmis oluyor...

slm ben telefonu alalı 5 ay oldu 2. el aldım ve dün kayıt dışı mesajı geldi turkcell e gittim pasaport bulursanız 10 tl bulamazsanız 135 tl ye kayıt ederiz dediler acaba bi sorun çıkar mı arkdaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: levo38

quote:

slm ben telefonu alalı 5 ay oldu 2. el aldım ve dün kayıt dışı mesajı geldi turkcell e gittim pasaport bulursanız 10 tl bulamazsanız 135 tl ye kayıt ederiz dediler acaba bi sorun çıkar mı arkdaşlar

arkdaşlar bugüm btk yı aradım cihazın yurt içine ilk kayıt olduğu pasaport sahibini bulmanız gerekiyor dediler bende o kişiyi ulaşmıyorum böyle bi durumla karşılaşan arkdaşımız varmı yardımlarınızı bekliyorum mağdur oldum :(

• forumda parayla pasaport kaydı hakkı satan ve aynı zamanda mevcut kaydı btk dan sildirenler var,sanırım 65 tl idi...o konuları bulmaya çalışın...yani onuda hallediyorlar...
  • bana da bugün mesaj geldi.
    halbuki kendi pasaportumla nisan ayında kayıt ettirmiştim.
    bugün kayıt yaptırdığım avea bayini aradım. Bu şikayetle gelen 10dan fazla kişi olmuş.
    Onlar da ne yapacaklarını bilemiyorlar.
    Şu 100TL vergi olayı çıktığı için BTK'nın sistemlerinde yapılan bir değişikliğin buna sebep olabileceğini tahmin ediyorlarmış.
    BTK'nın çağrı merkezi ve iletişim numaralarını açan yok.
    ne yapacağım bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

arkdaşlar bugüm btk yı aradım cihazın yurt içine ilk kayıt olduğu pasaport sahibini bulmanız gerekiyor dediler bende o kişiyi ulaşmıyorum böyle bi durumla karşılaşan arkdaşımız varmı yardımlarınızı bekliyorum mağdur oldum :(

Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Kuzenim ABD den telefon getirdi. tekrar geri döndüğü gün (telefonu getirip kayıt etridikten 2 ay sonra) tel kayıt dışıdır diye mesaj geldi. Aradım BTk yı, pasaporttaki giriş mührü okunmuyor dediler. Sırf kayıt yapmamak için mazeret uyduruyorlar. Bi de kayıdın silinmesi için şahsen başvurmak gerekiyormuş. Adam ABD ye döndü telefon için geri mi gelecek? Telefon öylece kaldı maalesef. Başka çözüm yolu bilen varsa lütfen söylesin

• quote:

Orijinalden alıntı: carpediem1

bana da bugün mesaj geldi.
    halbuki kendi pasaportumla nisan ayında kayıt ettirmiştim.
    bugün kayıt yaptırdığım avea bayini aradım. Bu şikayetle gelen 10dan fazla kişi olmuş.
    Onlar da ne yapacaklarını bilemiyorlar.
    Şu 100TL vergi olayı çıktığı için BTK'nın sistemlerinde yapılan bir değişikliğin buna sebep olabileceğini tahmin ediyorlarmış.
    BTK'nın çağrı merkezi ve iletişim numaralarını açan yok.
    ne yapacağım bilmiyorum.

Kardeşim aynı durum benim başıma geldi. Bende Telefonumu mart ayında kayıt ettirdim. Gecen hafta mesaj geldi cuma günü üstelik 1 hafta sonra kapatılacaktır diye. Daha 1 hafta olmadan Salı gunu gece kapatıldı. İşin kotu yanı ben İzmirde oturuyorum. Şuan ankaradayım telefonum yok ve bildigin hayattan Soyut durum :(. BTK yı aradım geçen hafta mesajı aldıgımda ve gorustum adamla. Bana belgeleriniz eksik dedi. Bayı tarafından gonderılmemıs dedı. Pasaport kimliklerinin bulundugu sayfanın ve pasaporta giriş yapıldığı kaşenin bulundugu sayfanın fotokopisini, durumu izah eden bir dilekçe yollayın dedi. Bayi ye gittim avea ya. Aynen sizin gibi birçok kişi geldi dedi. İsterseniz avea müşteri hizmetlerinin arayın onlar telefonun kayıtlı oldugunu soyleyecektır dedı. Orayı aradım orasıda belgeleriniz eksik yollanmış dediler sinir oldum. Daha sonra bizzat benim pasaport kaydını yapmış olan bayanı buldum. Bize telefonunuz kapandıktan sonra hemen acılacak hıcbır sorun olmayacak dedıler dedi. Mal gbi kaldım suan yani. Bizim devletimiz kadar paraya duskun insan satan bir devlet yok galiba yeri geldi mi. 100 lira harcın konması zaten yanlıs. Utanmaz herifler brde katakulliye getirip 2-3 ay once kayıt yaptıranları bile kafalamaya calısıyorlar yaaa.

• bende nisan ayinda aveada kayit yaptirdim 15 gun once hat kapandi sebeke yok yaziyor.bayiye gittim btk da belgeler silinmis duzelecek dediler.btk yi aradim oyle bise yok bayi belge yollamamis dediler hangisine inanayim ben?ve tekrar telefonu kullanmam icin napmam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: nizipliyim

quote:

Orijinalden alıntı: PoW€R

quote:

Orijinalden alıntı: PoW€R

Daha önce bir kere daha pasaport kaydı yaptırmıştım.Yabancı pasaport ,ikametgah , nufüs cüzdanı hiç bir sorun çıkmamıştı.İsim denklik belgesi yeni çıktı sanırım.Şimdilik 6 aylık yaptırayım diyorum(Pasaportun süresi bitecek :) ).6 ay sonra tekrar başka bir pasaport a Kayıt ettirirken sorun yaşarmıyım?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum

pasaportun süresinin bitme ile alakası yok. Kayıt bir kere yapılır biter. Pasaportun süresi ile alakası yok

hocam bende yeşil pasaport var 1 ay sonra bitiyor süresi. ben sallıyorum ki 1 hafta sonra bu pasaporta telefonumu kayıt ettirdim, 1 ay sonra pasaportumun süresi bittiginde cihaz da kapanacak mı?

• arkadaşlar bana da aynı şey oldu bugün btk yı aradım. Yetkili pasaport imzanız ile başvuru imzanız aynı değil dedi. dilekçe ile başvurun dedi.
    Yani anlayacağınız artık pasaport kaydı da bu kadar kolay olmayacak.
  • Galiba bayide kayıt yaptıktan sonra bayi kayıt yapmadan evvel pasaportları başkasına satıyor olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.