Şimdi Ara

6 ay önce kayıt edilen cihaz kayıt dışı imei mesajı geldi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
5
Favori
60.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akadaslar selam daha once dogubank dan ip4s aldim. Aldigim yer kayit yapti. Alali 5-6 ay oldu. Ben iki hafta once almanyaya geldim fakat turkcell telefonunuz kapanacaktir diye mesaj geldi mukcs sitesinde sorguladigimda kayit disi gozukuyor telefon. Ne yapmam lazim adami aradim bakayim bir dedi. ? Telefon kapansa bile turkiye icin kapanmaz mi ? Yani almanyada hala kullanabilirmiyim ? Turk hatti ile ? Cevaplar icin simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsallah bu olan olaylar itools yuzunden olmuyordur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otorunogullari

arkadaslar Kanada'da yasiyorum ve yakin zamanda temelli donus yapiyorum. (3yil kontratli 4s cihazimin neredeyse 1.yilindayim) cihazi turkiyeye getirip havaalaninda ustume kaydedip turkiyede sorunsuz kullanabilirmiyim? normalde kontrat iptal icin ekstra 400dolar gibi bir tutar odemem gerekiyor, bunu odemeyi kanada hattini kapattirmayi dusunmuyorum, Aylik odemeleri de yapmayacagim,ben odemeyince zaten hat kendiliginden kapanacaktir ama acaba cihazin kendisi de turkiyede de kullanima kapanirmi? ayrica telefon Kanadadaki operatorun ustune sim kilitli. Gevey mi gerekir? tesekkurler

Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratka -- 2 Ağustos 2012; 20:10:49 >
  • bana da bugün aynısı oldu bir de benim telefon 1 yıllık

mecidiyeköyden telefoncudan almıştım pasaport kaydını onlar yapmışlardı.

bu 3. mesaj 1 yıl içinde bıktım artık

mecidiyeköydeki telefoncuyu arıyorum numara kullanılmıyor diyor

cumartesi gidecem dükkanlarına nedir arkadaş bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

bana da bugün aynısı oldu bir de benim telefon 1 yıllık

mecidiyeköyden telefoncudan almıştım pasaport kaydını onlar yapmışlardı.

bu 3. mesaj 1 yıl içinde bıktım artık

mecidiyeköydeki telefoncuyu arıyorum numara kullanılmıyor diyor

cumartesi gidecem dükkanlarına nedir arkadaş bu

Bu imei yasaklama sadece turkiye icin mi diger ulkelerde kullanilabilir mi?

• Bu yazdıklarım ana konu olsa da bu tarz soru sormasalar daha fazla .

Şuan ülkede yapılan kayıtların %90 illegal ve gecici diye tabir edilen evraksız kayıtlardır . Kimisi bilerek kimisi bilmeyerek yaptırdıgı kaydını .
    Bu kayıtlar 4-6 ay arasında gitmekte ve tekrar yenilenmektedir . Yani sistemden silinip tekrar kayıt güncellenmekte buda 4-6 ay arasında zaman kazanmak demektir .

Kayıt düştü ne yapmam lazım sorusuna gelince ; ya tekrar gecici yapıcaksınız bu bu telefon ortadan kalkana kadar devam edecek yada bir pasoport bulacaksınız 100 tl vergi dairesine yatırıp sonra türkcell e gidip kayıt yaptıracaksınız . BAŞKA YOLU YOK...

Her kapanan telefon açılır boşuna panik yaşamayın ! Bu kayıtların saglam oldugunuda onaylanmış kayıt olarak yazar imei sorgulama sitesinde o zaman anlayabilirsiniz .
  • Benim sorunum farkli kayitsiz teli almanyada kullanabilirmiyim turkcell hattimla

• Kayittan dusen telefonlar tekrar kayit icin devlete havadan 100 vereceksiniz haberiz olsun 100 tl de kayit icin 30 da eski kaydi silmeye :) yazik valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 3 Ağustos 2012; 10:29:16 >
  • Durumu :   IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır

• quote:

Orijinalden alıntı: nizipliyim

Durumu :   IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır

senin ki inceleniyor ama bizim gibi kayıt yaptırdıysan yakın zamanda silinir. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

quote:

Durumu :   IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır

senin ki inceleniyor ama bizim gibi kayıt yaptırdıysan yakın zamanda silinir. ;)

Aslinda ben yaptirmadim aldigim dukkan yaptirdi. Yurt disindayim gelince kendi pasaportuma kaydettirmeyi dusunuyorum. Fakat o zamn geldigimde kayitli olacak tekrar kayit ettirsem sorun olmaz sanirim

• ben mecidiyeköyden aldım iphonemi

onlar kaydetti pasaporta geçen yıl ama mesaj geldi kayıtdışı kapanacak diye telefoncuyu arıyorum açan yok

ne yapacam ?
  • quote:

ben mecidiyeköyden aldım iphonemi

onlar kaydetti pasaporta geçen yıl ama mesaj geldi kayıtdışı kapanacak diye telefoncuyu arıyorum açan yok

ne yapacam ?

Dükkana git

• quote:

Benim sorunum farkli kayitsiz teli almanyada kullanabilirmiyim turkcell hattimla

cihaz simfree ise kullanabilirsin

• quote:

ne yapacam ?

Eğer mecidiyeköydeki aldığın yer girişte birkaç merdiveni çıkınca sağdaki camekan olan AVEA bayisi ise geçmiş olsun, alttan alttan yurtdışı iphone'ları çakma imei ile satan AVEA bayisi ne haltlar yemiş ise şikayet edilmiş bayiliği elinden alınmış bu 1, sattıkları iphone'lara 100-150tl isteyerek garanti veriyoruz ayağıyla para talep edip nerdeyse 2 yıl garantili iphone fiyatlara satmışlar bu 2. kimbilir daha neler yapmışlardır bilemiyorum ama duyduklarım bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

quote:

ne yapacam ?

Eğer mecidiyeköydeki aldığın yer girişte birkaç merdiveni çıkınca sağdaki camekan olan AVEA bayisi ise geçmiş olsun, alttan alttan yurtdışı iphone'ları çakma imei ile satan AVEA bayisi ne haltlar yemiş ise şikayet edilmiş bayiliği elinden alınmış bu 1, sattıkları iphone'lara 100-150tl isteyerek garanti veriyoruz ayağıyla para talep edip nerdeyse 2 yıl garantili iphone fiyatlara satmışlar bu 2. kimbilir daha neler yapmışlardır bilemiyorum ama duyduklarım bunlar...

evet maalesef öyle oldu...

ne yapacam ben şimdi ?

• beyler bende yeni konu açmıyayım burdan sorayım

çarşamba günü samsun avea bayisine imei kaydı yaptırdım kendi pasaportuma ve 1 ay geçmemiş olan pasaportuma, vergi vs ödedim. 72 saat içersinde onaylanır dedi. bugün 5. gün ama hala onay bekliyor yazıyor btkda, ve IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır yazıyor. böyle gecikmeler normalmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeanCarlo -- 5 Ağustos 2012; 15:03:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

beyler bende yeni konu açmıyayım burdan sorayım

çarşamba günü samsun avea bayisine imei kaydı yaptırdım kendi pasaportuma ve 1 ay geçmemiş olan pasaportuma, vergi vs ödedim. 72 saat içersinde onaylanır dedi. bugün 5. gün ama hala onay bekliyor yazıyor btkda, ve IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır yazıyor. böyle gecikmeler normalmidir?

Aynı sıkıntı bendede var, 3 hafta oldu hala evraklar kontrol aşamasındadır yazıyor anlamadım gitti. Bu konu hakkında bilgi sahibi birileri var ise aydınlatırsa seviniriz...
  • quote:

quote:

Aynı sıkıntı bendede var, 3 hafta oldu hala evraklar kontrol aşamasındadır yazıyor anlamadım gitti. Bu konu hakkında bilgi sahibi birileri var ise aydınlatırsa seviniriz...

evraklar btk trafindan kontrol ediliyor. telefoncuya kayit yaptirdiysaniz silinir kendiniz kaydettirdiyseniz onaylanir.

• quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

quote:

quote:

evraklar btk trafindan kontrol ediliyor. telefoncuya kayit yaptirdiysaniz silinir kendiniz kaydettirdiyseniz onaylanir.

Kagithane vergi dairesine 100 tl vergisini odeyip hemen vodafone bayisine girip pasaport,kimlik ve telefonun kutusunu vererek islemi baslattim. Fakat ordaki bayanda 3 gun icinde onaylanir demesine ragmen 3 hafta gecti hala evraklar kontrol asamasinda yazinca killandim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.