Yabancı pasaport sahibi TR'de ikamet ediyorsa, ikametgah belgesi ile gidiniz kayıt yaptırmaya. TR pasaporta kayıt eder gibi işlem yapıyorlar. Ama ikametgahı yoksa 6 ay sonra kapanıyor görüldüğü üzere..
Dün İkametgah ve pasaportumu alıp gittim nufüs cüzdanındaki ile pasaportundaki isim tutmadığı için isim denklik belgesi istediler. TiM ve Vodafone ' a sordum :(:(
Nüfus cüzdanı ile pasaporttaki isim tutmazsa problem olur tabiki. Çünkü pasaport sahibi mutlaka bulunmalı bu işlme sırasında, e bir şekilde pasaport sahibi olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor.. Kolay gelsin diyorum, TR'de bu tür işler biraz uğraştırıcı ve sinir bozusu maalesef.
Daha önce bir kere daha pasaport kaydı yaptırmıştım.Yabancı pasaport ,ikametgah , nufüs cüzdanı hiç bir sorun çıkmamıştı.İsim denklik belgesi yeni çıktı sanırım.Şimdilik 6 aylık yaptırayım diyorum(Pasaportun süresi bitecek :) ).6 ay sonra tekrar başka bir pasaport a Kayıt ettirirken sorun yaşarmıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: PoW€R
Daha önce bir kere daha pasaport kaydı yaptırmıştım.Yabancı pasaport ,ikametgah , nufüs cüzdanı hiç bir sorun çıkmamıştı.İsim denklik belgesi yeni çıktı sanırım.Şimdilik 6 aylık yaptırayım diyorum(Pasaportun süresi bitecek :) ).6 ay sonra tekrar başka bir pasaport a Kayıt ettirirken sorun yaşarmıyım?
Değerli yorumlarınızı bekliyorum
quote:
quote:
pasaportun süresinin bitme ile alakası yok. Kayıt bir kere yapılır biter. Pasaportun süresi ile alakası yok
quote:
Orijinalden alıntı: srkn27
quote:
quote:
pasaportun süresinin bitme ile alakası yok. Kayıt bir kere yapılır biter. Pasaportun süresi ile alakası yok
ülkeye giriş yaptığında 30 gün içinde kayıt yapılması gerekiyor
quote:
quote:
quote:
quote:
ülkeye giriş yaptığında 30 gün içinde kayıt yapılması gerekiyor
onu biliyorum pasaportun süresi bitecek yazmıssınız öyle anlasılıyor.
Daha önce bir kere daha pasaport kaydı yaptırmıştım.Yabancı pasaport ,ikametgah , nufüs cüzdanı hiç bir sorun çıkmamıştı.İsim denklik belgesi yeni çıktı sanırım.Şimdilik 6 aylık yaptırayım diyorum(yurtdışından geleli 20 gün oldu süresi dolacak) :).6 ay sonra tekrar başka bir pasaport a Kayıt ettirirken sorun yaşarmıyım?
benimde telefonum yarın kapanıyor ne yapıcaz şimdi?
Pasaport kaydi yaptircaksin. Yada bu tur bi sorunun varsa cozulmesi icin ugrasip cozulene kadar bekliceksin
ne?? İsim Denklik Belgesimi..???
Ya bi pasaport bulsak eski kaydı silmezmi Tİm yada vodafon... aten kayıtsız yazıyor btmkda
kapanacak mesajı geldı !!! daha once yolcu bneraberınde getırılen cıhaz yazıyordu şimdi böyle...
Durumu : KAYIT DIŞI OLDUÐU TESPİT EDİLEN IMEI Kaynak : - �retici : Üretici: Apple Pazar Adı: iPhone 4 (*****) Model Bilgileri: iPhone 4 (****)
Sorgulama Tarihi 16.01.12
NE PASAPORT SAHIBINE ULAŞABILIYORUM NEDE ISIMINI VS BILIYORUM.. NE YAPMAM LAZIM..
BI PASAPORT BULSAM DIREK KAYIT YAPMAZLARMI İLLAKI ESKISININ SILINMESI MI LZIM (KAYIT EDILEN PASAPORT KIMIN SAHIBI KIM BILMIORUM)
Aynı durum bende de mevcut, kayıt yaptırdıgım şahsı aradım halledicem abi dedi, bekliyoruz bakalım halledebilecek mi?
quote:
Orijinalden alıntı: bkmtkm
quote:
quote:
Arkadaşlar bende bu forumda bir arkadaşa para vererek kayıt ettirdim telefonumu ve banada bir saat önce geldi kayıt dışı mesajı. Bu kayıt işlerini yapan arkadaş hala bu forumda iş yapmakta. İsmini vermek istemiyorum kimsenin günahını almayayım kendisine mesaj da attım durumu bildirir. Bakalım ne diyecek.
arkadaş ın ismi imuratk degildir umarım bende ona yaptırdım da.
Çok şükür halloldu. MEHMET__KOSOVALI isimli arkadaş daha önce yapmıştı kaydımı. Kendisi de malesefki bu yukarıda bahsettiğim durumdan çok sıkıntıya girmiş. İnsanlara dert anlatamamış ama dertlerinide halletmiş. Aynen benim derdimide hallettiği gibi. Benim kaydımı silip yeniden kayıt yaptırdı. Sorun çözüldü. Şu BTK illeti oldukça herhalde bize yakında yurtdışından alışveriş haram olacak.
Peki sorun neymiş neden kapanmış telefonlar? Nasıl halletmiş bahsetti mi?
quote:
Orijinalden alıntı: danieljohn
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar bende bu forumda bir arkadaşa para vererek kayıt ettirdim telefonumu ve banada bir saat önce geldi kayıt dışı mesajı. Bu kayıt işlerini yapan arkadaş hala bu forumda iş yapmakta. İsmini vermek istemiyorum kimsenin günahını almayayım kendisine mesaj da attım durumu bildirir. Bakalım ne diyecek.
Çok şükür halloldu. MEHMET__KOSOVALI isimli arkadaş daha önce yapmıştı kaydımı. Kendisi de malesefki bu yukarıda bahsettiğim durumdan çok sıkıntıya girmiş. İnsanlara dert anlatamamış ama dertlerinide halletmiş. Aynen benim derdimide hallettiği gibi. Benim kaydımı silip yeniden kayıt yaptırdı. Sorun çözüldü. Şu BTK illeti oldukça herhalde bize yakında yurtdışından alışveriş haram olacak.
Mesajımda da bahsettiğim kişi halletti. Dediğim gibi eski kaydı siliyor. nasıl yapıyor bilmiyorum ama sanırım kayıt altındakinin bir dilekçesi falan gerekli. Sonra yeni pasaport ile bir kayıt yaptırıyor yeniden. Haa bunun da 6 ay sonra düşüp düşmeyeceği garanti değil. Düşedebilir, düşmeyedebilir. Türkiye'de artık herşeye bir kulp uydurulur oldu. Kayıtlarda artık 6 aylık veya garantili veya ömürlük diye ayrılacak veya artık yurtdışından hiç bir cihaz alamayacağız. Benim sorunum şimdilik çözüldü ama ilerde ne olur bilemem. Durum vaziyet bu. Tavsiyem, daha önce kaydettireni bir şekilde bulman. Bulamazsan da kayıttan düşen cihazlar için ne yapılıyor bende bilmiyorum. Eskiden imei kopyalıyorlardı sanırım. Fakat bu tarz yeni cihazlara bunu da yapmak zor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: danieljohn
quote:
quote:
quote:
Mesajımda da bahsettiğim kişi halletti. Dediğim gibi eski kaydı siliyor. nasıl yapıyor bilmiyorum ama sanırım kayıt altındakinin bir dilekçesi falan gerekli. Sonra yeni pasaport ile bir kayıt yaptırıyor yeniden. Haa bunun da 6 ay sonra düşüp düşmeyeceği garanti değil. Düşedebilir, düşmeyedebilir. Türkiye'de artık herşeye bir kulp uydurulur oldu. Kayıtlarda artık 6 aylık veya garantili veya ömürlük diye ayrılacak veya artık yurtdışından hiç bir cihaz alamayacağız. Benim sorunum şimdilik çözüldü ama ilerde ne olur bilemem. Durum vaziyet bu. Tavsiyem, daha önce kaydettireni bir şekilde bulman. Bulamazsan da kayıttan düşen cihazlar için ne yapılıyor bende bilmiyorum. Eskiden imei kopyalıyorlardı sanırım. Fakat bu tarz yeni cihazlara bunu da yapmak zor.
eyvallah dostum. Buldum bende adamı yapacam dedi bekliyoruz
adam kım... bizede verin adresı de yapsın şu kaydımızı ya... tel kapandı servis yok...
Benim telimde bu şekilde kapandı, gittim bir turkcell'e 5 lira verdim yeniden kayıt ettirdim iki gün sonra açıldı. Nedir yani 100 150 tl olayı onu anlamadım?
Ya arkadaşlar pasaport olsa bile mevcut düşmüş kayıt silinmeden yeniden kayıt yapılamıyor dedi BTK müşteri hizmetlerindeki çalışanlar.
IYIDE NASIL SILINECEK ESKI KAYDI YAPAN BELLIDEĞİL ESKI PASAPORT KIMIN ADINA BELLI DEGIL... DOLANDIRICININ BIRI YUZUNDEN KALDIGIMIZ SIKINTILARA BAK YA...