Ben almadan araştırdım çok kaynak bulamadım kafası karışan arkadaşlar için konu açma gereği duydum. 2 adet CMK16GX4M1D3000C16 ram birini bilgisayarı topladığım zaman diğerini dün 2. el olarak aldım. değerleri aynı fakat sanırım silikon üreticileri (DRAM Manuf. yazan yer ) farklı ama herhangi bir sorun olmadı. slot 4 deki eski ram , slot 2 deki 2. el aldığım ram |
2 aynı model single ram dual çalışır mı (çalışıyor)
-
-
edit: kendi ramim version no : 6.30 sonradan aldığım ran version no : 4.32 -
www.cybermania.wsHCI MemTest 7.0 Pro | CyberManiahttps://www.cybermania.ws/software/hci-memtest-7-0-pro/
Su programı ındırıp, gereklı ayarlarını, ıslemcınıze ve ram mıktarınıza gore yapıp, % 400 sonrası ss sını lutfen paylaşınız.
-
2x64bit seklinde yazmasi dual channel calistigini gösteriyor. aslinda biri samsung digeri hynix chipli calistigina sükretmek lazim. Stabil calisiyorsa ne ala... sorun yasayan cok insan var bu farkli chip konusundan...
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/td8d8z/cpu_z_ram_channel_2x_64bit_question
anakarttan islemcinin iki farkli kanalina giden iki slota, birer ram takarsan islemcinin iki kanalinda da ram takili oldugundan dual channel calisir. iki rami tek kanalina bagli iki slota takarsan single channel calisir.
oyunlarinda falan crash yoksa, cokta sey etme, kullan gitsin.
-
Genelde kendi yaşadığıma göre söyleyim, bnde bir çok kez indrim olduğu zaman, kitler pahalı olunca aynı markanın single ama ynı ramlerini satın aldım bir çok kez ve şansa sorun yaşamadım uzun kullanımlarda da.
Aynı markada değerlerde aynı olunca ( tabi her zman geçerli değil sorun yaşayanlarda olabilir ) bazen sorun olmuyor. Farklı markları yan yana çalıştırmaya çalşınca daha çok sorun çıkma ihtimali oluyor.
Şanslıymışsınız sorun olamamış , kullanımda mavi ekran , donma kalma gibi sorunlar yoksa mesele yoktur bana göre.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X