Şimdi Ara

Dual channel slotta farklı RAM'ler uyumsuzluk yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İntel i5 2400 işlemcim ve Asus Z77-A anakartım var. Üzerinde 2x2 GB 1600 Mhz iki adet ram dual channel olarak takılı. Diğer iki dual channel slotunun birinde single 4 GB 1600 Mhz ram takılı. 4 gb ramin takılı olduğu renkle aynı olan diğer slot ise boş. Yani toplam 8 GB RAM'im var. 4 gb takılı olan dual channel slotunun diğer tarafına (Yani 4 GB ramin takılı olduğu renkteki diğer boş slota) 8 GB tek modül 1600 Mhz ram takarsam her hangi bir sorun olur mu?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

• Mr.Crab kullanıcısına yanıt
    Nope olmaz, ben benzer bir setup kullandım (bir ram öldü gerçiği sonra). Markası fln önemli değil, sadece geçikme zamanı ve ram hızı önemli. Genel pc kullanıcısı pek anlamadığı için (çok anlaşılır bir durum) hep aynı marka kullanılmasını tavsiye edilir. Tabi bu rahatlık açısından da avantaj ama temelde (geçikme zamanı-CL ve ram hızı dışında) rahat rahat kullanabilirsin.
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    CL değerleri farklı olursa sorun olur mu?

Bir de mHz ile CL değerinin farkı nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Nope olmaz, ben benzer bir setup kullandım (bir ram öldü gerçiği sonra). Markası fln önemli değil, sadece geçikme zamanı ve ram hızı önemli. Genel pc kullanıcısı pek anlamadığı için (çok anlaşılır bir durum) hep aynı marka kullanılmasını tavsiye edilir. Tabi bu rahatlık açısından da avantaj ama temelde (geçikme zamanı-CL ve ram hızı dışında) rahat rahat kullanabilirsin.

CL değerleri ve RAM hızları aynı olursa aynı dual channel slotta 4+8 GB CL10 1600 Mhz sorun olur mu yani?
  • Sıkıntı olmaz hocam, cl değerleri bile değişik olsa sorun olmaz. En yavaş ram hızına çekilir hepsi, otomatik, ama dual channel şeklinde olur.

CL geçikme zamanları, ne kadar düşük olursa o denli hızlıdır. Ram hızları 1600-1833-2100 vesaire yüksek olunca genelde cl değerleri biraz artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 6 Ağustos 2016; 14:48:05 >
  • quote:

Sıkıntı olmaz hocam, cl değerleri bile değişik olsa sorun olmaz. En yavaş ram hızına çekilir hepsi, otomatik, ama dual channel şeklinde olur.

CL geçikme zamanları, ne kadar düşük olursa o denli hızlıdır. Ram hızları 1600-1833-2100 vesaire yüksek olunca genelde cl değerleri biraz artar.

Çok teşekkürler hocam.
  • Mr.Crab kullanıcısına yanıt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sıkıntı olmaz hocam, cl değerleri bile değişik olsa sorun olmaz. En yavaş ram hızına çekilir hepsi, otomatik, ama dual channel şeklinde olur.

Hocam kusura bakma ama bir sorum daha olacak. Bu 4 GB Ram'in karşısına dual kit olarak satılan 2x8 GB Ram'in bir tanesini taksam sorun olur mu peki? Elimde 2x8 GB CL10 1600 Mhz Dual kit ram var fakat bir tanesi arızalı. Çalışan Ram'i bendeki 4 GB CL10 1600 Mhz Ram'in karşısındaki slota taksam 8 GB olan dual kitten ayrılmış olduğu için her hangi bir sorun olur mu acaba?
  • Ram ve anakart gerekli sertifikasyonlara sahip ise ramler aynı marka model hatta saat hızında dahi olmasa dual çalışabilir.
    Fakat maliyetinden dolayı çoğu ram asynı özelliklere sahip olmadığı süre dual çalışamıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.