Şimdi Ara

Single Kit Ram Yanına Dual Özellikli Ram Takılır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem topladım.Msi B450m Gaming plus anakartım.Bütçe yetmediği için 8 gb single kit lens aldım ( Gskill Ripjaws V DDR4-3200MHz ) Alalı 20 gün oldu ve rami iade edemiyorum bu yüzden şimdilik kullanmak istiyorum.Yanına Adata XPG Spectrix D80 8GB 3200 mhz (Dual kit özellikli) ram almak istedim.Yani single kit özellikli ram yanına dual kit özellikli ram taksam sorun yaşar mıyım?Ayrıca bu dual kit ramler tek olarak çalışır mı yoksa illa iki ram mi olmak zorunda.Eğer çalışır ise şimdilik single olan ram ile birlikte kullanıp idare edip,ileride single olanı satıp, dual ramin diğer eşini alıp kulanmayı düşünüyorum.

• Suanda piyasada satılan tüm ramler single veya dual olarak calisir. Dual kit ram denmesinin mantığı model-marka-frekans gibi değerlere eş 2 adet ram olmasidir. Bu genelde ramlerin birbirleri ile daha uyumlu-sorunsuz çalışmasını sağlar. Ama bu demek değildir ki farkli model olsa sorun çıkarır. Günümüzdeki anakartlarda farkli da olsa sorun çıkmadan dual olarak çalışacaklardır. Sen de pc deki ramin yanina bir ram daha alirsan dual olarak çalışacaktır.

Kısacası dual veya single özellikli ram diye bir tabir yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voltaj ve zamanlamaları uyuyorsa 1x8 single + 1x8 dual ram birlikte sorunsuz dual olarak çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

Voltaj ve zamanlamaları uyuyorsa 1x8 single + 1x8 dual ram birlikte sorunsuz dual olarak çalışır.
    Hocam frekans ve voltajlar uyuyor.İki ram de cl 16 diye geçiyor ama şöyle bir farklılık var sorun çıkartır mı acaba?
    Ramlerden birisi CL16-16-16-36 olarak yazıyor diğeri ise CL16-18-18 olarak yazıyor.Bu farklılık var birtek.Bu sıralama nedir tam olarak?Sorun çıkartır mı bu bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Cage

Hocam frekans ve voltajlar uyuyor.İki ram de cl 16 diye geçiyor ama şöyle bir farklılık var sorun çıkartır mı acaba?
    Ramlerden birisi CL16-16-16-36 olarak yazıyor diğeri ise CL16-18-18 olarak yazıyor.Bu farklılık var birtek.Bu sıralama nedir tam olarak?Sorun çıkartır mı bu bana

Alıntıları Göster
    Timingleri manuel de girerek, yada xmp (docp) açarak,biraz voltaj takviyesi ile o farklılık giderilebilinir sanırım. Aynı timing de olsa daha iyi olurdu,uğraştırmazdı.
  • xMANİTUx X kullanıcısına yanıt
    Manuel olarak ikisini aynı timinge getirebilir miyim hocam?Ram çok hoşuma gitti ve kuponla indirimle birleşince alayım dedim.Daha sonra diğer rami de satıp aynı bu modelden alacağım.Yani çalışmamazlık yaparsa zıçarım :)
    urun.n11.com
    Adata Xpg Spectrix D80 8gb / 16gb 3200mhz Liquid Sıvı Soğutma Rgb - n11.com
    https://urun.n11.com/bellek-ram/adata-xpg-spectrix-d80-8gb-16gb-3200mhz-liquid-sivi-sogutma-rgb-P341051801

• Luke Cage kullanıcısına yanıt
    OC işlerinde %100 olur denilemiyor hocam.Her zaman bir risk taşır.Şimdi bir tane aldınız varsayalım.Timingler olmassa eskiyi satıp,yeniden bir tane daha alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xMANİTUx X kullanıcısına yanıt
    Hocsm en önemlisi iki ram sorun çıkakrtır mı sorusu vardı aklımda sorun olmaz deniliyor ona da bakalım artık aldım rami yarın umarım sürpriz ile karşılaşmam :) Teşekkürler bu arada
    Hayırlı olsun.Her ikisinede yüksek timingleri (16_18_18) verin.Sonucu bekliyorum.
  • mevcut ramin aynısından varsa neden onu almıyorsun anlamadım

yoksa ayrı tabi
  • Birkaç video da izlemiştim sorunsuz çalışıyordu sendekilerin frekans ve voltajlari da uyuyor sıkıntı yaşamazsınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hayırlı olsun.Her ikisinede yüksek timingleri (16_18_18) verin.Sonucu bekliyorum.
    Teşekkürler hocam.Direkt taktım bir işlem yapmadım o cl sıralaması ikisininde aynı olmuş ve dual çalışıyor ram kontrol ettiğimde.Çok güzel ram bu arada.Diğerini satıp aynısından alırım ilerde artık :)

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam diğerini aldıgıma pişman oldum aynı fiyata su soğutmalı rgb aydınlatmalı ram varken neden aldım bende anlamadım.İleride önceki rami satıp şuan aldıgımdan alıp kullanacağım.Ancak dual çalışıyorlar sorun oluşmadı gibi.
  • 4 slotlu Z97 anakarta 3 tane ram takmıştım yinede dual olarak çalışıyordu. Dual çalışması için 2 dımmı doldurman yeterli 3. dımm takman dual olmasını bozmaz.
    anladım hayırlısı olsun
  • quote:

Teşekkürler hocam.Direkt taktım bir işlem yapmadım o cl sıralaması ikisininde aynı olmuş ve dual çalışıyor ram kontrol ettiğimde.Çok güzel ram bu arada.Diğerini satıp aynısından alırım ilerde artık :)

Alıntıları Göster
    Güle güle kullanın.Vaktiniz varsa aida 64 de cache&memory bench alabilirmisiniz?Merak ettim de.

• quote:

Güle güle kullanın.Vaktiniz varsa aida 64 de cache&memory bench alabilirmisiniz?Merak ettim de.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam.Şundan bahsediyorsun sanırım buyur hocam.

• quote:

Alıntıları Göster
    Anakart 3466 mhz desteklediği için ramleri o frekansa yükselttim.Tekrar test ettim.Bir sorun görülüyor mu oc hakkında pek bilgim yok ama hocam.Ayrıca anakart 3466 destekliyor ama ben 3600 mhz olarak yada 3800 olarak kullanabilir miyim ? Bios üzerinden denediğimde boot etmiyor pc. voltajı 1.40 yaptım yine olmadı. 3466 ya ayarladım şuan voltajı da 1.35 den 1.39 yaptım.Sorun yok şuanlık.

• quote:

Anakart 3466 mhz desteklediği için ramleri o frekansa yükselttim.Tekrar test ettim.Bir sorun görülüyor mu oc hakkında pek bilgim yok ama hocam.Ayrıca anakart 3466 destekliyor ama ben 3600 mhz olarak yada 3800 olarak kullanabilir miyim ? Bios üzerinden denediğimde boot etmiyor pc. voltajı 1.40 yaptım yine olmadı. 3466 ya ayarladım şuan voltajı da 1.35 den 1.39 yaptım.Sorun yok şuanlık.

Alıntıları Göster
    3466 mhz+ 1.39 v iyiymiş.Daha fazla zorlamayın derim.
  • quote:

3466 mhz+ 1.39 v iyiymiş.Daha fazla zorlamayın derim.

Alıntıları Göster
    Hocam normalde cl 16 ramler ancak ben voltajı 1.40 yaptım 1.40 ı geçmedim zaten hiç.Geçmekte istemiyorum,1.40 a göre ne iyi şöyle bir ayar yaptım. CL değerlerini 14 e düşürüp normalde 3200 cl 16 olan ramlerimi 3132 mhz cl 14 yaptım.bir üst frekansa 3200 e çıkmayı denediğimde mavi ekran aldım.En son bu ayarlarda sorunsuz çalışıyor.Sizce bu şekilde mi iyi yoksa 3466 mhz+ 1.39 v cl16 şeklinde mi iyi?

Single Kit Ram Yanına Dual Özellikli Ram Takılır Mı?Single Kit Ram Yanına Dual Özellikli Ram Takılır Mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.