Şimdi Ara

1600mhz ram'i 1333 mhz destekli bilgisayara takılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MUST@F Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 1600mhz 8gb ram'i 200tlye satan birini gördüm, benim ne anakart ne de işlemci destekliyor. Sorum şu: Bu ramleri taksam bir sorun olur mu? Bazı yerlerde sıkıntı yaratır anakartın bozulur diyorlar bazı yerlerde sıkıntı olmaz 1333mhz çalışır diyorlar kafam karıştı.

Merak edenler için özellikler:

• hocam tamamen sans isi belki calıstırır belki calıstırmaz.calıstırırsa 1.333 mhz calıstırır.

• ona göre almayı planlıyorum 200tl ucuz geldi çalışırsa onu kullanmak istiyorum

• Tek korkum anakarta zarar verir mi boş yere masraf çıksın istemiyorum

• hamzadonmez H kullanıcısına yanıt

Zarar vermez, ram lerin icinde daha düsük hizlara ait jedec profilleri olur, misal ram 1600, anakart 1333 destekli ise, ramin 1333mhz li profili ile calisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Ben de böyle yorumları çok gördüm fakat insan bazı yerlerde "bir aya anakartı eline alırsın" yorumlarını görünce korkmuyor değil. Emin olmak için konu açtım teşekkürler.

Yok yok korkma, öyle sey olur mu hic? Anakart neden bu sebeple bozulsun... O yorumlari hatali ve yanlis yönlendiren yorumlar. Ispatini yapamayacaklari seyleri konusmuslar, dilek istek veya düsünceden öteye gecemez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam, akşama bi deneyeceğim umarım hatasız çalışır 1600mhz ram'i 1333 mhz destekli bilgisayara takılır mı ? 

• dostum bana bilgisayarının kodunu söylersen çalıştırıp çalıştırmadığını söyleyebilirim,

• yeniceli2001 Y kullanıcısına yanıt

koduna nereden bakabilirim?

kıyısında köşesinde marka/model içeren bir kağıt vardır? toplama pc/notebook mu?

toplama pc ama işlemcisidir, anakartıdır paylaştığım görsellerde var

• dostum anakartta kaç ram slotu var?

4 ram slotu var

• dostum 1600 mhz çoğunluk 1333 olarak çalışır, bunda sıkıntı yok. Lakin senin anakart için hiçbir yerde 8gb ile ilgili deneme yapan yok, 4*4 en ideali, ama yine de 200liraya 8gb ram alıp denenebilir.

• Calistirir ama biostan Ram in hızını 1333 seçmen lazım 1600 olarak tanirsa ilk başta çalıştırmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 26 Temmuz 2022; 18:32:19 >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 1333mhz olarak çalışıyor yanına bir kaç tane daha eski ramlerimden taktım umarım bir sıkıntı olmaz 1600mhz ram'i 1333 mhz destekli bilgisayara takılır mı ? 

Hadi gözün aydin, hayirli olsun1600mhz ram'i 1333 mhz destekli bilgisayara takılır mı ? 

yanına taktığın ramler 1,2gb olmasın 4lük tak sadece. ve olabiliyorsa 1333mhz frekansları tutsun. Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.