Şimdi Ara

DDR3 RAM'in yanına DDR2 RAM takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
15.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu bölümde ilk defa konu açıyorum.Hepinize merhaba.

Benim sormak istediğim ise şu:
    Sistemde 2 GB DDR3 Ram takılı. 2 tane boş slot var.Bu boş slotlara DDR2 Ram takabilir miyim?Bir uyumsuzluk olur mu?
    Başka bir sorumda şu olacak.1800 MHZ DDR3 RAM'in yanına 1600 veya daha düşük MHZ'li RAM takılabilir mi?

Yardımlarınız için teşekkürler.

• combo diye tabir edilen bazi anakartlarda hem ddr2 hem ddr3 slotlari oluyor eskiden de hem ddr hem ddr2 slotlari olan anakartlar vardi fakat ayni anda ddr2 ddr3 kullanilmaz kontrolculeri farklidir anakartta 2 kontrolcu bulunsa bile olmaz direksiyonda biri olacak ya sadece ddr2 ya sadece ddr3 kullanilir combo anakartlarda.

senin anakart zaten combo degilmis bu durumda ddr2 bir ram bulup ddr3 slotuna takmayi deneyebilirsin.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-x48t-dq6.html

quote:

Başka bir sorumda şu olacak.1800 MHZ DDR3 RAM'in yanına 1600 veya daha düşük MHZ'li RAM takılabilir mi?

1800 ramin yanina 1600 ram takabilirsin hepsi 1600 olarak calisir overclock ile hepsini 1800 yapabilirsin de yapamaya da bilirsin faydali degil farkli hizda ramleri bir arada kullanmak.

• DDR3 slota ddr2 rem Takamazsın slot yapıları degişik pinleir kırabilir slota zarar verebilirsin. 1800ddr3 yanına 1600dr3 takarsın ama tüm remlerin düşük olanın mhz de yani 1600mhz de calısır.

Yukarda arkadasın belirttigi gibi ornegin p35-c, p5kc filan vardir combo dur ddr3 ve ddr2 takarsın ama birlikte calısmaz pc, ya 2 slota ddr3 veya 2 slota ddr2 takacan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Ekim 2009; 19:50:05 >
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar.Benim anakartta DDR2 ram slotu yokmuş şimdi farkettim.Ben en iyisi 1600 takayım BİOS'tan onları 1800'e çıkarayım.Birde daha önce overclock yapmadığım için hiç bilmiyorum overclock'u.RAM frekansını arttırdığımda voltajı kaça yükseltmem gerekir.Yoksa voltaj aynı kalsa sadece frekansı yükseltsem yeterli olur mu,?
  • 1800 raminin uzerinde ne voltaj yaziyorsa ya da sitesinde sayfasinda 1800 icin sunu verin dedigi voltaji vermelisin hepsi icin en az ama 1600 ramler daha fazlasini ister tahminim bu durumda biraz daha fazla verirsin tabi bu voltaj olayi ramlerin cl degerine gore degisir cl9 olursa az ister cl8 olursa daha cok ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

combo diye tabir edilen bazi anakartlarda hem ddr2 hem ddr3 slotlari oluyor eskiden de hem ddr hem ddr2 slotlari olan anakartlar vardi fakat ayni anda ddr2 ddr3 kullanilmaz kontrolculeri farklidir anakartta 2 kontrolcu bulunsa bile olmaz direksiyonda biri olacak ya sadece ddr2 ya sadece ddr3 kullanilir combo anakartlarda.

senin anakart zaten combo degilmis bu durumda ddr2 bir ram bulup ddr3 slotuna takmayi deneyebilirsin.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-x48t-dq6.html

quote:

1800 ramin yanina 1600 ram takabilirsin hepsi 1600 olarak calisir overclock ile hepsini 1800 yapabilirsin de yapamaya da bilirsin faydali degil farkli hizda ramleri bir arada kullanmak.

Teşekürler hocam geniş bir bilgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Slot Ram yoksa 4 Slot Ram ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.