Şimdi Ara

2 Slot Ram yoksa 4 Slot Ram ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 2x4 GB Dual Channel şeklinde ramler mevcuttur. Tam markası aşağıdadır.

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html

Ben sistemdeki ramleri 16 GB yükseltmek için bunları aldım.

PNY Anarchy 16GB Kit (2x8GB) DDR3 1600MHz (PC3-12800) CL9 Desktop Memory (BLUE) - MD16GK2D316009AB

https://www.amazon.com/PNY-Anarchy-1600MHz-PC3-12800-Desktop/dp/B012ASFKOU

Uzun lafın kısası 2 sorum mevcut.

1- Bu iki ramleri birbirleriyle kullansam uyumlu ve verimli çalışırlar mı yani tutup her gün mavi ekran yada performans kaybı yaşıyacaksak gerek yok 16 GB hayli hayli yeter zaten.

2- Bazı forumlarda 2x dual channel ramlerin 4xlere göre işlemciyi daha az yorduğu ve daha hızlı çalıştığı söylenmiş pek inanmadım ama sizce doğruluk payı olabilir mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. 4*4= 16 Gb Ram mi yoksa 2*8= 16 Gb Ram mi daha iyi sonuç verir? Artıları ve eksileri nedir?
  • cevap1: teoride bir problem görünmüyor, 1,5V cl degerleri ayni ve hizlarida ayni...

cevap2: hayir canim ne münasebet, 4x yoruyor falan bende 4x4gb 2133mhz var, tasgibi hatta tasa carpsam tas kirilir. Performansida süper. Genelde bütün slotlari doldurmaya calisir millet tam performans alayim diye hani böyle bir istekleri olur, gerceklik payi her ne kadar tartisilir olsada... sizinki gibi bir soruyla ilk defa karsilasiyorum.

diger arkadasa cevab: eger dual channel anakart ise bir fark olmaz, quad channel anakart ise 4x daha iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

cevap1: teoride bir problem görünmüyor, 1,5V cl degerleri ayni ve hizlarida ayni...

cevap2: hayir canim ne münasebet, 4x yoruyor falan bende 4x4gb 2133mhz var, tasgibi hatta tasa carpsam tas kirilir. Performansida süper. Genelde bütün slotlari doldurmaya calisir millet tam performans alayim diye hani böyle bir istekleri olur, gerceklik payi her ne kadar tartisilir olsada... sizinki gibi bir soruyla ilk defa karsilasiyorum.

diger arkadasa cevab: eger dual channel anakart ise bir fark olmaz, quad channel anakart ise 4x daha iyi...

Peki MSI Z97 Gaming7 Dual Channel anakart olarak geçiyor. Yani bu anakartta 2*8=16 GB ram kullanımı 4*4=16 Gb'dan daha mantıklıdır diyebilir miyiz? Öyle veya böyle % 0.1 de olsa dual channel ramler bu anakartta daha iyi midir?:)

• lawyerzzz kullanıcısına yanıt
    Performans olarak dualchannel anakartta 4x4 ile 2x8 arasinda fark yok desem yanlis söylemis olmam. Mantik ise aynen katiliyorum 2x8gb daha mantikli 2 slot sana kaliyor, istersen artirabiliyorsun.

Dual channelde mesela tek slot ram kullanildigi vakit performans kaybi %10-8 bile olsa kullanici bunu hicbir uygulamada hissedemiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.