Şimdi Ara

2 SLOT ANAKART DUAL RAM DESTEKLER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle cahilliğime verip gülmeden önce bu komik soruyu yanıtlayın lütfen, çünkü konu hakkında hiçbir fikrim yok. 2slotlu msi h310m pro vd plus anakartım var. üstünde de 2133mhz 8gb tek slotlu ram takılı. sistemim rx580 4gb i3-9100f kombinasyonundan olusmakta. ac odyssey gibi bir oyunda high ayarlarda rx570 li adamın aldıgı fps'e denk hatta 3-4 fps daha düsük alıyorum. bu oyun için dual ram önerdiler bana. ayrıca 2666mhz rame de geçmek istiyorum. simdi sorum su ki normalde dual ramler 1-3 ve 2-4 takılır. ama bende 2 slot var ve bu iki slota dual takabilir miyim?

ramlerin dual olması için illa dual kit mi almam gerekir ?
    aynı ramdan iki tane sipariş verip 2 slotlu anakartıma takarsam dual kit performansı alır mıyım ? tesekkürler simdiden

• Dual ramlar daha performaslı çalışırlar. Sizin sorunuza gelirsek 1-3 yada 2-4 sıralamaları 4 ram slotlu anakartlarda olur. Sizin kartınız iki slot olduğu için aynı marka model aynı frekans değerinde bir ram alınırsa dual çalışır. Farklı model de olabilir ama sorun olmaması adına aynı model aynı frekans değerine sahip ram almanız daha iyi olur. Eğer yeni yüksek frekans değerli bir ram alacaksanız da dual kit tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 10 Mayıs 2020; 21:27:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Gardiyan-

Dual ramlar daha performaslı çalışırlar. Sizin sorunuza gelirsek 1-3 yada 2-4 sıralamaları 4 ram slotlu anakartlarda olur. Sizin kartınız iki slot olduğu için aynı marka model aynı frekans değerinde bir ram alınırsa dual çalışır. Farklı model de olabilir ama sorun olmaması adına aynı model aynı frekans değerine sahip ram almanız daha iyi olur. Eğer yeni yüksek frekans değerli bir ram alacaksanız da dual kit tercih edebilirsiniz.
    anladım hocam teşekkür ederim.
    Bilisimport.com.tr
    Mushkin Redline 16GB (2x8GB) DDR4 3200 Mhz Performans Masaüstü PC Belleği (Soğutuculu) (MRA4U320GJJM8GX2)
    https://www.bilisimport.com.tr/urun/mushkin-redline-16gb-2x8gb-ddr4-3200-mhz-performans-masaustu-pc-bellegi-sogutuculu-mra4u320gjjm8gx2

şu markayı alma düşüncesindeyim. 3200mhz lere göre ucuz geldi gözüme. benim anakart 2666 mhz destekliyor bir sıkıntı yaratır mı? ya da 2666mhz nin üstüne çıkabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kratosss

anladım hocam teşekkür ederim.
    https://www.bilisimport.com.tr/urun/mushkin-redline-16gb-2x8gb-ddr4-3200-mhz-performans-masaustu-pc-bellegi-sogutuculu-mra4u320gjjm8gx2

şu markayı alma düşüncesindeyim. 3200mhz lere göre ucuz geldi gözüme. benim anakart 2666 mhz destekliyor bir sıkıntı yaratır mı? ya da 2666mhz nin üstüne çıkabilir miyim?

Alıntıları Göster
    Mushkin markası eski ve kaliteli bir markadır. Anakartınız maalesef en fazla 2666mhz ddr4 destekliyor. 3200mhz ram alsanız dahi anakartınız maksimum 2666mhz desteklediği için 2666mhz olarak çalışacaktır. Bu arada almayı düşündüğünüz ram için anakartınızın destek sayfasına bakmanızı tavsiye ederim. Uyumluluk sorunu olamaması için.

tr.msi.com
    H310M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
    https://tr.msi.com/Motherboard/H310M-PRO-VD-PLUS/Overview

• quote:

Mushkin markası eski ve kaliteli bir markadır. Anakartınız maalesef en fazla 2666mhz ddr4 destekliyor. 3200mhz ram alsanız dahi anakartınız maksimum 2666mhz desteklediği için 2666mhz olarak çalışacaktır. Bu arada almayı düşündüğünüz ram için anakartınızın destek sayfasına bakmanızı tavsiye ederim. Uyumluluk sorunu olamaması için.

https://tr.msi.com/Motherboard/H310M-PRO-VD-PLUS/Overview

Alıntıları Göster
    hocam şimdi baktım da i3 olduğu için de 2400mhz ye kadar destekleniyormus ramler. 2666mhz almak yerine 2133 te kalmaya karar verdim. 2400 le aşırı derecede bir fark görür müyüm bilmiyorum. lakin bu sefer de şöyle bi sorunun etrafında düşünüyorum. HX421C14FB2/8 modelinde benim ram. hyperx'in 14 cl lik bir rami. bu modelin aynısından satılmıyor suan. bunu dual olarak kullanabilmek icin ne yapmam gerekir. yanına nasıl bir ram almalıyım ya da sen iyisi dual 2400mhz mi al dersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kratosss

hocam şimdi baktım da i3 olduğu için de 2400mhz ye kadar destekleniyormus ramler. 2666mhz almak yerine 2133 te kalmaya karar verdim. 2400 le aşırı derecede bir fark görür müyüm bilmiyorum. lakin bu sefer de şöyle bi sorunun etrafında düşünüyorum. HX421C14FB2/8 modelinde benim ram. hyperx'in 14 cl lik bir rami. bu modelin aynısından satılmıyor suan. bunu dual olarak kullanabilmek icin ne yapmam gerekir. yanına nasıl bir ram almalıyım ya da sen iyisi dual 2400mhz mi al dersiniz

Alıntıları Göster
    İşlemcinizin 2400mhz desteklediğine bakmayın (i7 9700f intelin resmi sitesinde DDR4-2666 destekliyor görünüyor) sizi kısıtlayan anakartınız maalesef h serisi anakartlarda ram hız aşırtma yok. 3200mhz gibi yüksek hızları kullanmak için Z serisi bir anakart almanız gerek. Bütçeniz el veriyor ise 2x8gb 2666mhz ram alabilirsiniz anakartınızın desteklediği şekilde. Yada elinizdeki ramdan ikici el bulmanız gerekebilir.

Alttaki videodan ram frekansının fps etkisini görebilirsiniz. Kullanılan işlemci i3 9100F. 2666mhz dual alırsanız ramlarınızı sisteminizde performas artışını hiseedersiniz.
    vmreviewsyoutube
    RAM Speed Test i3 9100F | 2400 vs 2666 vs 3000 vs 3200 MHz
    https://www.youtube.com/watch?v=claAxtPSE8s

• 2 3 fps için yeni dual kit ram BNCE değmez. yerinde olsam sisteminde takılı ramin aynısından 1 adet daha alır takarım. bn ayrı zamanlarda (2019 ekim ve 2019 black friday 210 liraydı bee şimdi nerelere gelmiş fiyatları :S ) aynı marka model ram alıp taktım sistemime. dual kit satılmasının pazarlama stratejisinden ileri bir tarafı yok tamamıyla aynı ram.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Slot Ram yoksa 4 Slot Ram ?
    8 yıl önce açıldı
    4 slot ram sorunu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşlemcinizin 2400mhz desteklediğine bakmayın (i7 9700f intelin resmi sitesinde DDR4-2666 destekliyor görünüyor) sizi kısıtlayan anakartınız maalesef h serisi anakartlarda ram hız aşırtma yok. 3200mhz gibi yüksek hızları kullanmak için Z serisi bir anakart almanız gerek. Bütçeniz el veriyor ise 2x8gb 2666mhz ram alabilirsiniz anakartınızın desteklediği şekilde. Yada elinizdeki ramdan ikici el bulmanız gerekebilir.

Alttaki videodan ram frekansının fps etkisini görebilirsiniz. Kullanılan işlemci i3 9100F. 2666mhz dual alırsanız ramlarınızı sisteminizde performas artışını hiseedersiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=claAxtPSE8s

Alıntıları Göster
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim:) kafamda birçok soruyu cevaplandırdınız teşekkürler hocam:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Roundpi

2 3 fps için yeni dual kit ram BNCE değmez. yerinde olsam sisteminde takılı ramin aynısından 1 adet daha alır takarım. bn ayrı zamanlarda (2019 ekim ve 2019 black friday 210 liraydı bee şimdi nerelere gelmiş fiyatları :S ) aynı marka model ram alıp taktım sistemime. dual kit satılmasının pazarlama stratejisinden ileri bir tarafı yok tamamıyla aynı ram.
    2133mhz 8gb tek kanal ram'den 2666mhz 2x8 16gb rame geçiş yaptım siparişi de verdim hocam. odyssey'deki fps artışını sizinle paylaşırım
  • Roundpi R kullanıcısına yanıt
    Hocam ramler geldi hiçte 2-3 fps lik bir fark söz konusu değil. Odyssey'e göre en az 8 fpslik bir artış, benim oyun içinde gözlemlediğim ise en az 10 en çok 15 fpslik bir artış var. Aynı sorundan muzdarip olup da konuya denk gelen arkadaşlara tavsiyemdir, kesinlikle dual belleğe geçiş yapsınlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.