Şimdi Ara

MAX KAÇ GB RAM TAKILIR SS'Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.aleyküm arkadaşlar CPU-Z Programından bilgileri aldım. Max kaç gb ram takılır öğrenmek istiyorum. Slot 1 Yazan yere tıkladıgımda slot 2 cıkıyor 2 slotu var galiba. Sizden ricam max kac gb ram takabileceğimi öğrenmek.

Dipnot : Pcde 8 gb ram bulunmaktadır. Takabileceğim max ram için tavsiye alabilirim. ( misal max 16 gb takılır 2x8 sunu su fiyata alabilirsin gibi )

Şimdiden teşekkürler.

MAX KAÇ GB RAM TAKILIR SS'Lİ MAX KAÇ GB RAM TAKILIR SS'Lİ MAX KAÇ GB RAM TAKILIR SS'Lİ MAX KAÇ GB RAM TAKILIR SS'Lİ MAX KAÇ GB RAM TAKILIR SS'Lİ

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Yüksek RAM Kapasitesi Kaç GB?

Bilgisayarların kalbinde yer alan RAM (Rastgele Erişimli Bellek), cihazın aynı anda gerçekleştirebileceği işlemlerin sayısını belirleyen önemli bir bileşendir. Daha fazla RAM, özellikle çoklu görev ve yoğun programlar için daha hızlı ve daha duyarlı bir bilgisayar deneyimi sağlar.

Piyasada bulunan çoğu dizüstü bilgisayarın maksimum RAM kapasitesi 16 GB ile 32 GB arasında değişmektedir. Ancak bazı yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar, 64 GB veya hatta 128 GB RAM'e kadar destekleyebilir.

En yüksek RAM kapasitesini belirleyen faktörler şunlardır:

• Anakartın desteklediği RAM türü ve miktarı
    • İşletim sisteminin 64 bit veya 32 bit olması
    • Bilgisayarın fiziksel sınırlamaları (örneğin, bellek yuvaları)

32 bit işletim sistemleri yalnızca 4 GB'a kadar RAM'i desteklerken, 64 bit işletim sistemleri daha yüksek miktarlarda RAM'i destekleyebilir. Ayrıca, bazı anakartlar yalnızca belirli RAM türlerini (örneğin, DDR4 veya DDR5) destekler.

Bilgisayarının desteklediği maksimum RAM miktarını öğrenmek için üreticinin teknik özelliklerine veya kullanım kılavuzuna bakmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • OturanKuş kullanıcısına yanıt
    Anakart model yerinde Kespır yazıyor :)

Tam anakart modelini göredik iyi olurdu. Ama 16GB destekler büyük ihtimal en az. Ne amaçla hedefliyorsunuz 8GB üstünü ?

Aida 64 Extreme'de, Anakart sekmesinden bakabilir misiniz ? Umarım orada da kespır yazmıyordur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Mart 2014; 22:44:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Anakart model yerinde Kespır yazıyor :)

Tam anakart modelini göredik iyi olurdu. Ama 16GB destekler büyük ihtimal en az. Ne amaçla hedefliyorsunuz 8GB üstünü ?

Aida 64 Extreme'de, Anakart sekmesinden bakabilir misiniz ? Umarım orada da kespır yazmıyordur

Hocam İş amaçlı kullanılacak öle oyun falan değil. Dediğiniz programdan anakart sekmesini aldım efendim. Ram tavsiyenizide alabilirim

• 1150 soket tipi var ve sanırım h81 anakart var. eğer h81-plus ise 30 gb ye kadar ram desteği var diye biliyorum. Yani i7 işlemci kaldırabilen kaliteli bi anakartdır ve ram boyutlarında herhangi bi sorun yaşamazsın. sadece mhz'e dikkat etmen yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretangul

1150 soket tipi var ve sanırım h81 anakart var. eğer h81-plus ise 30 gb ye kadar ram desteği var diye biliyorum. Yani i7 işlemci kaldırabilen kaliteli bi anakartdır ve ram boyutlarında herhangi bi sorun yaşamazsın. sadece mhz'e dikkat etmen yeterli.

hocam bir üst mesajda anakart sekmesini attım everestten baska bir bilgi gerekiyorsa onuda atayım tavsiye verebilirmisiniz peki vatan computerde su aralar 30 ındırım varıken halletmek ıstıyoruz
  • arkadaşlar kurcalarken şurada en fazla bellek 16 gb ram yazıyor yani en fazla 16 gbmi takabilirim
  • Kespır ve kaliteli anakart ?

@oturankuş
    Evet maksimum 16GB demiş, yani 16GB takılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • i7 işlemciyi destekleyen bir anakart çok rahat 16 gb desteği verir. (ama) casper olduğu için bilgisayarınız anakart'ında fazla özenilmemiş de olunabilir. software'dan gözükmüyor anakart modeli. Bilgisayarınızın Anakart'ınızın üzerinde biyerde modeli yazması gerek.
    veya H87-plus'u görsellerde aratın ve kendi anakartınızla aynımı karşılaştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emretangul

i7 işlemciyi destekleyen bir anakart çok rahat 16 gb desteği verir. (ama) casper olduğu için bilgisayarınız anakart'ında fazla özenilmemiş de olunabilir. software'dan gözükmüyor anakart modeli. Bilgisayarınızın Anakart'ınızın üzerinde biyerde modeli yazması gerek.
    veya H87-plus'u görsellerde aratın ve kendi anakartınızla aynımı karşılaştırın.

anladım hocam 16 işimizi görüyor. Yani ben 1600 mhzli 2x8 gb ramlere yönelmem gerekiyor dmi
    Anakartta kaç bellek slotu var ?

Şuan 2X4GB bellek takılı sisteminize, 4 slot varsa 2 tane daha 4 lük takarsınız. Olur size 16GB toplam.
  • casper kolay kolay 4 ram slotlu anakart takmaz. nasıl para kazanacak yoksa üçkağıtçılar

ram olarak bunlar tam nokta atışı olur sizin için :http://www.vatanbilgisayar.com/16gb-2x8gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram.html?srt=UP
  • quote:

Anakartta kaç bellek slotu var ?

Şuan 2X4GB bellek takılı sisteminize, 4 slot varsa 2 tane daha 4 lük takarsınız. Olur size 16GB toplam.

2 slot var efndim. Cpu z programında slot 1 slot 2 seceneklerinde 4096 mb yazıyor 2x4gb takılı suan ben 1600 mhzleremi yönelmem lazm
    Kötü olmuş, 16GB a çıkmak için elinizdekileri satmanız gerek.

2 adet 8GB olarak alırsanız anca 16GB kullanırsınız. Kespır dan da fazlası beklenmez zaten, 2 slotlu anakart kullanmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izengel

casper kolay kolay 4 ram slotlu anakart takmaz. nasıl para kazanacak yoksa üçkağıtçılar

ram olarak bunlar tam nokta atışı olur sizin için :http://www.vatanbilgisayar.com/16gb-2x8gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram.html?srt=UP

çok sağolun efndim. Yardmnz için teşekkur ederim ramlar hakknzda bilgnz var sanırsam CL9 ile CL10 arasnda ne gbi fark var fiyat farkları oluyorda

1600 Mhz CL9/10 fark etmezsiniz performans farkını, ucuz olanını tercih edin.
  • quote:

Kötü olmuş, 16GB a çıkmak için elinizdekileri satmanız gerek.

2 adet 8GB olarak alırsanız anca 16GB kullanırsınız. Kespır dan da fazlası beklenmez zaten, 2 slotlu anakart kullanmışlar.

evet hocam işimiz gereği ydekte kalsn diğer pclerde lazım olblr bze yine
  • çok saolun arkadaslar sayenizde yarın vatandan alıcam cok tesekkur ederim bilgiler için
  • cl9 daha hızlı olanı cl10 ve cl11 daha yavaş olanı ama aradaki fark 10-20 liradan fazla ödemeye değecek bir fark değildir. 20 lira fark varsa cl9 olanı alın.
    mhz değerleri frekans değerleridir, yüksek olan hızlıdır.
    cl değerleri zamanlama değerleridir, düşük zaman hızlı demektir, bu yüzden düşük olan iyidir.

1600mhz cl9 en ideali.
    anakartınız belki 1866mhz de destekler ama desteklememe ihtimali var, sıkıntı çıkabilir. çalışma ihtimali en yüksek olan şu anki ramlerin hızı olan 1600mhz dir.
    şu anki ramleriniz cl11 ama alacağınız ramler daha iyidir cl9 olduğu için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.