Şimdi Ara

2 ayt mat sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sorularla baya uğraşmama rağmen sonuca ulaşamadım , yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• f'(x)=2(a²x²-1)(2a²x)=0.

a²x²-1=0 veya a²x=0,

ax=1, ax=-1, x=0, yani

x=1/a, x=-1/a ve x=0. Bu apsisli noktalarda f(x)'e teğet olan doğruların eğimi sıfırmış, x eksenine paraleller. Bu apsisli noktaların ordinatları toplamı -2, yani

f(1/a)+f(-1/a)+f(0)=-2.

f(x)'in formülünde x yerine (-x) yazarsak f(-x)=f(x) olduğu görülüyor, yani f bir çift fonksiyon, bu yüzden

f(1/a)=f(-1/a)'dır, o yüzden ayrı ayrı hesaplamadan şöyle diyebiliriz,

f(1/a)+f(-1/a)+f(0) = 2f(1/a)+f(0)=-2. Fonksiyonda yerine yazınca a=-1 geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 12 Haziran 2021; 19:23:23 >
  • miGma M kullanıcısına yanıt

sağolun hocam , tek tek açıklamışsınız . ben de o en sondaki çift fonksiyon yorumunu kaçırmışım , ondan çıkmamış cevap . güzel bir soru ama hakkını vermek lazım .

• öncelikle mavi alanın en küçük olması için beyaz alanların toplamı en büyük olmalı

KL=k ve MN=2k olsun

bu durumda A tipi odanın diğer kenarı 160-2k, B tipi odanın diğer kenarı 90-k olur

A tipi odaların alanları toplamı:
    [2k.(160-2k)].2=640k-8k²

B tipi odaların alanları toplamı:
    [k.(90-k)].2=180k-2k²

tüm beyaz alanların toplamı:

-10k²+820k

bu toplamın en büyük değerini almasını istiyoruz. bunun için k=820/20=41 olmalıdır(türevle uğraşmadan parabolde simetri ekseninden bulabiliriz)

B tipi dairenin uzun kenarı 90-41=49 metre

A tipi dairenin kısa kenarı 160-82=78 metre

burdan x değeri 240-(49+78)=113 bulunur

• @aceleetmepapazefendi Doğru, orada dalgınlığım olmuş, mesajı düzenledim. Neyse ki şansıma sonuç yine aynı geldi, fazla uğraştırmadı 2 ayt mat sorum 

@fegelein Rica ederim, ama aslında çift fonksiyon olduğunu farketmeden de cevap çıkar, ben sadece soruyu biraz kısalttığı için ondan bahsettim, çift fonk. olduğunu farketmeyince f(1/a)'yı ve f(-1/a)'yı ayrı ayrı hesaplamak gerekiyor (yine kolay gerçi burada), ama farkedince bunların eşit olduğunu bildiğimiz için direkt

f(1/a)+f(-1/a)=2f(1/a) diyebiliyoruz. Bu soruda çok fazla farketmese de başka sorularda çift fonksiyon olduğunu farkedip bu bilgiyi kullanmak işlem yükünü azaltabilir

aynen öyle hocam , aslında son zamanlarda karşıma çok çıkıyor ama uygulayamadım burada

hocam zamanınız varsa bu soruya da bakabilir misiniz? 2 ayt mat sorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayt geo sorusu
    4 yıl önce açıldı
    3-4 ayda AYT Fen
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fegelein kullanıcısına yanıt

Tabii, şöyle:

2 ayt mat sorum

Resim Linki.

saolun hocam iyi akşamlar size

• fegelein kullanıcısına yanıt

Rica ederim. İyi akşamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.