Şimdi Ara

Hukuk Okumalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar özel hukuk fakültelerini yazdım, sıralamam 102K.
    Sınava hazırlandığımız arkadaşım da 3K da sene başından beri Ankara hukuk istiyordu bugün iş imkanı yok diyerek vaz geçti. Işletme okuyacakmış.
    Sizce ben de tercihimi değiştirmeli miyim?
    İş bulmak bu kadar mı zor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hukuk Okumalı mısın?

Hukuk, dinamik ve ödüllendirici bir kariyer yoludur. Ancak, hukuk fakültesine gitmek ve avukat olmak herkes için uygun değildir. Bu önemli kararı vermeden önce aşağıdaki hususları dikkatlice değerlendirmelisiniz:

Hukuk Okumalı mısın Testi

Hukuk okumaya uygun olup olmadığınızı belirlemenin birkaç yolu vardır. Online olarak "hukuk okumalı mıyım testi" veya "hukuk okuyabilir miyim testi" şeklinde aramalar yapabilirsiniz. Bu testler, ilgilerinizi, becerilerinizi ve kişilik özelliklerinizi değerlendirerek hukuk kariyerine uygunluğunuzu ölçer. Ayrıca "avukat olabilir miyim testi" yaparak hukuk alanındaki potansiyel başarınızı tahmin edebilirsiniz.

Hukuk Okumanın Avantajları

Hukuk okumanın birçok avantajı vardır:

• Topluma Etki Etme: Avukatlar, adalet sistemini şekillendirmede ve toplumda olumlu bir değişim yaratmada önemli bir rol oynarlar.
    • Kariyer Esnekliği: Hukuk derecesi, hukuk uygulamasının yanı sıra iş dünyası, siyaset ve diğer alanlarda da çok sayıda kariyer seçeneği sunar.
    • Yüksek Kazanç Potansiyeli: Başarılı avukatlar, yüksek kazanç potansiyeline sahiptir.
    • Entelektüel Zorluk: Hukuk fakültesi, analitik düşünme, problem çözme ve etkili iletişim becerilerini geliştirmek için entelektüel bir meydan okumadır.

Hukuk Okumanın Dezavantajları

Hukuk okumanın bazı dezavantajları da vardır:

• Yüksek Maliyet: Hukuk fakültesi pahalıdır ve mezun olduktan sonra önemli borçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
    • Yoğun Çalışma Yükü: Hukuk fakültesi yoğun bir çalışma yükü gerektirir ve uzun çalışma saatlerine hazır olmalısınız.
    • Rekabetçi Alan: Hukuk alanı rekabetçidir ve iş bulmak zor olabilir, özellikle de yeni mezunlar için.
    • Stresli Çalışma Ortamı: Avukatlık, stresli bir iştir ve zaman kısıtlamaları ve yüksek beklentilerle başa çıkabilmelisiniz.

Karar Verme

Hukuk okumanın doğru karar olup olmadığını belirlemek kişisel bir karardır. İlgilerinizi, becerilerinizi, değerlerinizi ve finansal durumunuzu dikkatlice değerlendirmelisiniz. İhtiyaçlarınızı ve isteklerinizi karşılayacak bir kariyer yolu seçtiğinizden emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bugün kıbrıs mezunu da iş bulabiliyorsa, iş bulmak zor değildir.( bu dediğim okul bazında )
    Şimdi diğer kısma gelirsek, kişi işte ne kadar yetenekli? Yetenekli ise herkes, yapabileceği her işi yapar. Olay kişide bitiyor.
  • Babandan devralabilecegin bir sirket holding vs. varsa dusunme sende isletme oku. yok ben kendi isimi kendim elime alirim diyorsan (tm icin) hukuktan garanti bolum yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lasenhayirdiir kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok hocam peder bey doktor bana kalacak birşey yok yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Whiskeyislife

Maalesef yok hocam peder bey doktor bana kalacak birşey yok yani :)

102 binden hukuka gidiyorsun ya daha ne bıraksın adam

• Emdo E kullanıcısına yanıt
    Peki devletten mezun olmakla, özelden mezun olmak arasında iş hayatında fark yaratacak ciddi birşey var mı? Savcılıkta, hakimlikte mutlaka vardır da Avukatlık için durum nasıl acaba?

• istanbul hukuk mezunu bir tanıdık aylık 3bin lira maaşla çalışıyor. 9 yıllık avukat. adam pişman. keşke öğretmen olsaydım diyor.

erzurum hukuk mezunu başka bir tanıdık ise savcı. aldığı maaşı ve prestijini az çok tahmin edersiniz.

hukuk kişide bitiyor.
  • Bu soruyu soranlara hukuk okumamaları en makbulüdür. %95 o bölümü sevmeyecek ve tutunamayacaktır.(bitiremez demiyorum, hayatının geri kalan kısmında istemediği işi yapacaktır) Hee %5'lik dilimde olursan da seviniriz o ayrı mesele.
  • LannisterBoy kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de kişide bitiyor demek ki. Benim tanıdığım bir avukatta istanbul Üniversitesi mezunu 15 senelik avukat ve kendine ait hukuk bürosu var. Sence kendi gelişimim açısından okulu okurken neler yapmalıyım hocam, bir fikrin var mı?

Kesinlikle. Sadece sinifi gecmek icin calisirsan sonun pekk bir seye benzemez. Okurken insanin kendini gelistirmesi lazim. Bence dil ogrenmek bunlarin en basi.

• hocam 3kda olsan hukuk yerine iyi okullarda başka şeyler yazabilirdin ama 102k daysan özelde hukuk yaz bence.
  • Sağolasın hocam görüşün için. Aslında severek yapabileceğim bir meslek Avukatlık. Fakat çevremde ki o kadar çok kişi hukuk yazma dedi ki tüm şevkim Kırıldı. Herkes çok fazla mezun var, iş bulma sıkıntısı yaşarsın diyor. Ne yapsam tereddütte kaldım..

• Aslında savcılıkta ve hakimlikte fark eden bir şey yok, sonuçta yazılı sınava girerek hakim savcı olunuyor. Özel ve devlet farkı mezun olunca ilk işe girerken oluşuyor, nereden mezun olduğuna bakılıyor. Eğer ilk işi alırsanız, sonra deneyim kısmına dönüşüyor. Eğer siz iş yapabilen bir kişiyseniz, iş alıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whiskeyislife

Gerçekten de kişide bitiyor demek ki. Benim tanıdığım bir avukatta istanbul Üniversitesi mezunu 15 senelik avukat ve kendine ait hukuk bürosu var. Sence kendi gelişimim açısından okulu okurken neler yapmalıyım hocam, bir fikrin var mı?

özel işi sıkıntı biraz. bürolar yanında çalıştıracak avukat ararken özellikle devlette olanlardan seçerler. özel mezunu olmak 1-0 geride başlamaktır. benim sana tavsiyem notlarını yüksek tutup devlete yatay geçiş yapmak için kasmak. veyahut bir sene daha hazırlan devlette hukuk oku.
  • yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    Haklısın en mantıklı Seçenek hukuk gibi duruyor..

• lasenhayirdiir kullanıcısına yanıt
    Hocam İngilizce hukuk okuyacağım. Ne kadar faydası olur bilmiyorum ama Türkçe okumaktan daha iyidir herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: LannisterBoy

istanbul hukuk mezunu bir tanıdık aylık 3bin lira maaşla çalışıyor. 9 yıllık avukat. adam pişman. keşke öğretmen olsaydım diyor.

erzurum hukuk mezunu başka bir tanıdık ise savcı. aldığı maaşı ve prestijini az çok tahmin edersiniz.

hukuk kişide bitiyor.

Nasıl 3 bin lira maaş alıyor hocam? En kötü KPSS'ye girip p3 ile atanıp kurum avukatı olur o da 4400 tl maaş alır. 3 bin lirayla kimse çalışmaz, hele 9 yıllık avukat.
    Hocam benim sıralamam ve puanım söz konusu olduğunda en düşük devlet hukukun 70K gerisindeyim. Yatay geçiş yaparken bu sorun çıkarmaz mı? Eğer 3.50 yi tutturursam sıralamama bakılmaksızın geçiş yapabiliyor muyum? Sık Boğaz etmiş gibi olmayayım da yardımcı olursan sevinirim :)

• Vahistahe kullanıcısına yanıt
    daha bugün konuştum. bi avukatın yanında çalışıyor. geliri %50-%50 paylaşıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LannisterBoy

daha bugün konuştum. bi avukatın yanında çalışıyor. geliri %50-%50 paylaşıyorlar.

İki avukat toplamda 6 bin lira kazanıyorsa bıraksınlar o işi hocam. İstisnai bir durum bu. Madem paraya önem veriyorlar dediğim gibi kurum avukatı olsunlar hem nerdeyse %50 daha fazla kazanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vahistahe -- 14 Temmuz 2015; 17:51:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.