Şimdi Ara

Hukuk Okumalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam KPSS işi oldukça kafama yattı. Sanırım ingilizcem iyi bir seviye de olursa kurum Avukatı olabiliyorum. Yardımın için sağolasın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk okumanın en iyi avantajı üniversite biter bitmez staj ile direkt 2000 e kadar para kazanman sonra kendini geliştirerek dil vs ile arttırırsın sirket avukatları iyi para kazanır ki devamlı ihtiyaç ortaya çıkıyor dil vs bilgili donanımlı adam en azından 9-10 sene sonra 5000 tl nin rahat üstüne çıkarsın kariyeri önemsersen psikoloji ve pdr dede söz konusu bu durum ama hukukta çok daha fazla ama bi 20 yıllık öğretmen 2.500 kazanır 20 yıllık avukat yada o zamana hakim savcı neler kazanır önemli olan bu gelişebileceğin bi bölüm tutuyorsa yaz geç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 14 Temmuz 2015; 17:57:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahistahe

quote:

Orijinalden alıntı: LannisterBoy

daha bugün konuştum. bi avukatın yanında çalışıyor. geliri %50-%50 paylaşıyorlar.

İki avukat toplamda 6 bin lira kazanıyorsa bıraksınlar o işi hocam. İstisnai bir durum bu. Madem paraya önem veriyorlar dediğim gibi kurum avukatı olsunlar hem nerdeyse %50 daha fazla kazanırlar.

çok iyimsersin. ülkedeki avukatların çoğu ay sonunu getiremiyor nerede yaşıyorsun sen?
  • quote:

quote:

istanbul hukuk mezunu bir tanıdık aylık 3bin lira maaşla çalışıyor. 9 yıllık avukat. adam pişman. keşke öğretmen olsaydım diyor.

erzurum hukuk mezunu başka bir tanıdık ise savcı. aldığı maaşı ve prestijini az çok tahmin edersiniz.

hukuk kişide bitiyor.

Nasıl 3 bin lira maaş alıyor hocam? En kötü KPSS'ye girip p3 ile atanıp kurum avukatı olur o da 4400 tl maaş alır. 3 bin lirayla kimse çalışmaz, hele 9 yıllık avukat.

kurum avukatı maaşı 2,7-2,8 lerde. (bekar yeni başlayan ve eşi çalışmayan) benim çalıştığım kurumda turizm ve kültür bakanlığında vekalet ücreti yok. hukuk müşaviri olursa iyi paralar alır 6+++ gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: uminyaa

quote:

quote:

istanbul hukuk mezunu bir tanıdık aylık 3bin lira maaşla çalışıyor. 9 yıllık avukat. adam pişman. keşke öğretmen olsaydım diyor.

erzurum hukuk mezunu başka bir tanıdık ise savcı. aldığı maaşı ve prestijini az çok tahmin edersiniz.

hukuk kişide bitiyor.

Nasıl 3 bin lira maaş alıyor hocam? En kötü KPSS'ye girip p3 ile atanıp kurum avukatı olur o da 4400 tl maaş alır. 3 bin lirayla kimse çalışmaz, hele 9 yıllık avukat.

kurum avukatı maaşı 2,7-2,8 lerde. (bekar yeni başlayan ve eşi çalışmayan) benim çalıştığım kurumda turizm ve kültür bakanlığında vekalet ücreti yok. hukuk müşaviri olursa iyi paralar alır 6+++ gibi.

Pardon o zaman.

• Kesinlikle hukuk kişide biten bir bölüm eğer sen hukuk fakültesine girdikten sonra kendini geliştirmezsen derslere verimli bir şekilde çalışmazsan sadece ders geçme amaçlı sınavlardan 1 2 hafta önce çalışırsan üzgünüm ama Ankara Hukuktan da mezun olsan bir işe yaramaz. Yakın akrabam 8 senedir avukatlık yapıyor hala birinin yanında çalışıyor ve ankara hukuktan mezun olmuş bu kişi düşün. Aldığı maaşta 2500le 3500 arası değişiyormuş. Sabit maaşıda yok ne kadar dava alırsa artık. Diğer yandan tanıdığım başka bir avukatta erzincan hukuk mezunu istanbulda büyük bir şirketin avukatlığını yapıyor. Maaşı 9 bin tl düşün artık gerisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uminyaa

quote:

quote:

hukuk kişide bitiyor.

Pardon o zaman.

savcılık ve hakimlik gibisi yok hem prestij hem de maddi yönden tatmin eder. kurum avukatı olupta gümrükte çalışanlar 4leri görüyormuş ama her kurum aynı değil işlerin yoğunluğuna göre değişir. Bir de senin başında aöf mezunu, hatta lise mezunu olduğu bile şüpheli 55 yaşında eski kafalı müdürler olur bunların altında çalışmak adama daha çok koyar. ben hukuk mezunu değilim bunlar gördüğüm şeyler.

• Hocam Haklısın herkes fazla karamsar. Hukuk Fakülteleri iyice bitti şeklinde yorumlar yapmak aşırı derecede manasız.

• eskisayfalar120 E kullanıcısına yanıt
    Hocam okulu okurken kendimi geliştirmek adına neler yapmalıyım, bir önerin var mı?

• quote:

quote:

quote:

daha bugün konuştum. bi avukatın yanında çalışıyor. geliri %50-%50 paylaşıyorlar.

İki avukat toplamda 6 bin lira kazanıyorsa bıraksınlar o işi hocam. İstisnai bir durum bu. Madem paraya önem veriyorlar dediğim gibi kurum avukatı olsunlar hem nerdeyse %50 daha fazla kazanırlar.

çok iyimsersin. ülkedeki avukatların çoğu ay sonunu getiremiyor nerede yaşıyorsun sen?

Ben de 2 kişi 9 yılın sonunda 6 bin lira kazanıyorlarsa bi sıkıntı var derim arkadaşı desteklerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Whiskeyislife

Hocam okulu okurken kendimi geliştirmek adına neler yapmalıyım, bir önerin var mı?

Hocam şirket avukatlarıyla görüştüm. Avukat olan birisinin ikna kabiliyetini empati yeteneğini geliştirmesi gerektiğini ayrıca insanların hukuki sorunlarıyla çözerken işi parayı düşünmeden yapmak gerektiğinden bahsettiler. Insanların avukatlara güvenmesinden dolayı sırlarını açıklayabileceği için müvekkil bu durumda avukatın yapması gerekenleri meslek etiğine uygun bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini söylediler. Hukuk fakültesini okurken sadece hukuk kitaplarının arasında boğulmamalı gerektiğini insanlarla sosyal diyalog içerisinde bulunulması gerektiğini ayrıca hukuk fakültesi öğrencisinin belirli bir hukuk nosyonunu kazanabilmedi adına avukatlık hakimlik seminerlerine katılması gerektiğini söylediler. Avukatlık kamplarınında varlığından söz ettiler. Ayrıca okulun yanında ayrıca osmanlıca diksiyon hitabet alanlarına hakim olmaları gerektiğinden bahsettiler. Hukuk fakültesinin derslerin çokluğundan ve ağır olduğundan dolayı öğrencilerin kendilerini ileride sadece birkaç alanda geliştirebileceğini önceden düşünmesi gerektiğini buna göre okulda o derslere ağırlık vermelerini sınavlar olmasa dahi o alanlarda tatillerde kendilerini geliştirmelerini söylediler. Bu arada avukatlıkta en iyi paranın kazanıldığı alanları1) ticaret hukuku( deniz ticaret hukuku ve şirketler hukuku) 2)icra iflas hukuku 3)uluslararası hukuk( devletler özel hukuku devletler genel hukuku vatandaşlık hukuku uluslararası tahkim hukuku) 4)ceza hukuku ve 5)medeni hukuk(eşya hukuku) bu alanlardır sıralama önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

quote:

quote:

Ben de 2 kişi 9 yılın sonunda 6 bin lira kazanıyorlarsa bi sıkıntı var derim arkadaşı desteklerim

ülke gerçeklerinden çok uzaksınız. hayat suits gibi değil beyler. ha para olsun hangi yoldan olursa olsun dersen avukatlıkta zirveyi de zorlarsın sıkıntı yok.

• eskisayfalar120 E kullanıcısına yanıt
    Hocam çok çok çok teşekkür ederim zahmet olmuş ama aşırı derecede faydalı oldu benim için. Sağol Var ol :)

• Hukuk sende biter avukatlik istiyorsan durusun cenen ozguvenin olacak kimse kambur ve miyminti bir avukata dava vermez

Isletme bölümü bu ülkede neden böyle? Şahsi fikrim, öğrenci isletme yaziyor dersleri zordur simdi isletmeninde ogrenci bu zorluk karşısında afalliyor saliyor 4 yil 1 yilda ortam için uzatıyor 5 yil sonunda kötü bir diploma ile bölümden mezun oluyor kim neden bu adama iş versin ki? Sen atiyorum istanbul üniversitesi isletme okuyorsan kafanin birinde her zaman ''bogazicinde allah nasip ederse işletme üzerine y.lisans yapacağım.'' Fikri olmali zaten bounda y.lisans yaparsan önünde açılır yurt disi imkanlarida acilir

Ülkemizin isteği bu okuyacaksin erkek icin basittir okumak kiza oranla kizda araya evlilik muhabbeti giriyor 23-24 unde falan 30-32 sine kadar okumus erkek zaten deli para kaldiriyor turkiyede 30 una kadar adam gıbı okuyan kac kisi var allaha sen ?

He suda var 18 inde uniye başlayacaksin 22 de uzatmazsan mezunsun 3.000 tl maas hayali kurma 22 yasinda bir adamin paraya ne ihtiyacı olur lan 25 ine kadar ezileceksin tıp hariç ne okursan oku ( ya da y.lisans kasacaksin)

Bak mesela

Cumhurbaşkanı Sn. R.T.Erdoğan Marmara - Ekonomi mezunu (ekonomi okuyanlara işsiz diyorlar adam c.baskani oldu)

Başbakan Sn. A.Davutoğlu siyaset bilimi ve uluslararasi ilişkiler mezunu tamam Davutoğlu zaten normal degil asiri zeki bir insan ama görüyorsun okuduğu bölümü

Aynı şekil

Sn. Kılıçdaroğlu iktisat mezunu olmali
    Sn. Bahçeli iktisat mezunu olmalı

Gördüğün gibi ulke siyasetini belirleyen her insan tm mezunu diyebiliriz

Bu arada Abdullah Gülde iktisat mezunu

Sen düşün

• -WOLFIE- kullanıcısına yanıt
    Hocam eksilemişler ama sonuna kadar haklısın..

• Devlette çalışmak için dile gerek yok, İngilizce de okusan Türkçe de okusan önemli değil. Seni çok müthiş bir davaya yollamıyorlar yani. Klasik memur abartısı.
    Hakim-Savcılıkta sınavdan daha önemli olan şey mülakat. Dolayısıyla ''özel-devlet'' eşittir çok yanlış. Sınavı kazansa bile (ki üst düzey özel üniversiteler dışında bulunan tabela üniversitelerinin sınav başarılarıda parlak değil) mülakatta özellerin elenme ihtimali yüksek. Ha tabii adamı vardır yürür o ayrı mesele.

Şahsi düşüncem belli bir sıralamanın üstünde garanti meslek yoktur. Ve hatta Türkiye'de doğru düzgün garanti meslekte yoktur. Neredeyse hepsinde kendinizi geliştirmek zorundasınız (Tıp demeyin onu okuyan adam zaten geliştirmek zorunda aksi takdirde kala kala ilerler). Tabii ki üniversite katar kendini avutmamak lazım 100 bindeki adam kendini geliştirirken 3 bindeki adamlar yatmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whiskeyislife

Hocam eksilemişler ama sonuna kadar haklısın..

Doğru söyleyen her zaman suclanir zaten dostum sorun yok hele Türkiye gibi bir ulkedeysek hiç sorun yok ;) Ders çıkaran olur elbet

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

quote:

quote:

ülke gerçeklerinden çok uzaksınız. hayat suits gibi değil beyler. ha para olsun hangi yoldan olursa olsun dersen avukatlıkta zirveyi de zorlarsın sıkıntı yok.

Hayat suits gibi değil biraz etrafına bak demen çok komik ailemde savcı da var dolu avukat da sen kendi işine bak ben ülkeyi de gerçeklerini de biliyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.