Arkadaşlar İzmirde önerebileceğiniz dershaneler hangileri? Yks adına. Sayısal derece isteyen öğrencimiz var. Başarılı, ilgili, öğretmen kadrosu da iyi olan?? Birkaç duyduklarımız var ama bilgimiz yok. Pikare vip, Küp vip, Model vip, Küre buraları duyduk ama nasıldır bilmiyoruz. Kimse yoğurdum ekşi demiyor. Yabancı olduğumuz için bilgi alabileceğimiz kimse de yok. Yardımcı olursanız çok seviniriz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galenga -- 30 Eylül 2024; 12:16:1 > |
İZMİRDE DERSHANE TAVSİYE
-
-
Sınav dershaneleri iyidir hocam -
Biraz daha butik tarz bir kurs arıyoruz da. Çok kalabalık olmadan, öğrenciyle bizzat ilgilenilsin istiyoruz. Başka önerebileceğiniz yerler var mı? Ya da mesela bizim bu duyduklarımız nasıl, bilginiz var mı?
-
Yani o tarz butiklere bence hiç gidilmez. Emim olun yksde ilk 15kdaki bir öğrenci ordaki hocaları parçalar atar.
Dershane rehber öğretmen ilgilenme olayı bana pek mantıklı gelmiyor sonuçta öğrencinin eksiğini en iyi kendisi bilir. 18 yaşını geçmiş koca insanlarız çalışmak isteyen için zaten YouTube gibi bir nimet var.
Benim tavsiyem YouTube’dan kendisi çalışsın madem derece hedefi var, kanal tavsiyelerini veririm çok iyi yayınları olan hocalar da var. Onun harici dershaneye denemeye gidebilir kendi kütüphanede çalışabilir.
Çok isterseniz de 345 ALL STAR sistemine bakabilirsiniz.
İlla dershane diyorsanız butiklere bulaşmanızı hiç önermem hoca kalitesi çok çok düşük oluyor öğrenci evde kendi de çalışmak zorunda kalıyor. O sebepten hedefi yüksek ve olgun birçok öğrenci dershaneye gitmez.
-
Haklısınız hocam. Dediğiniz gibi kendi çalışarak da halledebilir. Biz sadece düzen ve sosyallik açısından düşünmüştük. Çünkü,mezunların çok vakti varmış, gibi gelse de iyi değerlendirilmezse bir anlamı yok. En azından dershaneyle bu dğzeni sağlar hem de sürekli evde sıkılmaz demiştik ama dedikleriniz de doğru. Tekrar değerlendirelim biz bu konuyu. Youtube da önerebileceğiniz hocalar ve kaynaklar nelerdir hocam?
-
Düzeni hedefi olan bir öğrenci kurar zaten hocam o konuda sorun yok. Sosyallik açısından da kütüphaneye falan gidince illaki arkadaş ediniliyor o da çok iyi oluyor yani kararında oluyor.
Benim kanal önerilerim şu şekilde olacak;
Matematik: Bunu kendi seviyesine ve beğenisine göre bakmalı ama rehber matematik tarzı kanalları ben tavsiye etmiyorum. EyüpB, Mert Hoca ana anlatım için önereceğim 2 kanal olacak zaten tekrarlar, soru çözümleri için vs Eyup hoca fazla fazla yeterli.
Fen grubu için ben YKS’ye hazırlanan her öğrencinin şu kanallarını dinlemesi gerektiğini savunuyorum:
Fizik: Altuğ Güneş. Kendisi 4 konu anlatımlı kitaba sahip. Her kitap belli bir sınıf seviyesindeki konuları içeriyor 1. Kitap 9, 2. 10. sınıf şeklinde. Ben net eminim ki YKS fizik için alınabilecek en iyi kitap kendisi konuyu anlatıyor, soruyu çözüyor, size soru bırakıyor sonra onları çözüyor. Kısaca 0'dan zirveye ulaştırır bu kitap öyle gereksiz gereksiz anlatımlar da yok hoca konu hakkında bilinmesi gerekeni veriyor sizi YKS Fizik için geliştiriyor. Yanında 1 soru bankası da çözünce zaten TYT AYT fizik full gelir.
4 kitap +1 TYT denemesi +AYT tarama soruları kitabı kaç para şuan bilmiyorum bizimkimyamiz yayınları diye sitesi var oradan bakabilirsiniz.
Kimya: Alaittin Güneş. Altuğ Güneş'in babası kendisi yaşlı bir hoca ben başta çok tereddüt ettim ama efsane bir kimya anlatımı var bakın çok çok net diyorum YouTube'da başka hiçbir kimse Alaittin Hoca kadar kaliteli bir kimya anlatımı yapmıyordur, soru yazmıyordur, soru çözmüyordur. Kitapları sistem olarak Altuğ Hoca'nınkiler gibi 4 kitap + 2 deneme. Altuğ Hoca ile aynı sitede satılıyor zaten baba oğullar :D
Biyoloji: Senin Biyolojin. Çok iyi sorular yazıp çok iyi anlatıyor ve gerçekten ÖSYM'yi çok iyi analiz ediyor. Mesela bazı arkadaşlar diyor zaten biyoloji sözel ders her şey belli soru tuttursa nolur :D Örneğin bu sene TYT'de yağlar polimer değildir tarzı bir ifade vardı. Bu kalıp bilgi biyoloji anlatan her hoca bunu der kabul. Ama bakın şimdi bir organik bileşikler ünitesini anlatırken konu yağlarken bunu demek var, bir de TYT'den 3 gün önce attığı videoda "Bakın ÖABT'de çok soruyorlar YKS'de hiç sormadılar üstünü çiziyorum bastırarak söylüyorum Yağlar polimer değildir" demek var. Aras Hoca gerçekten işini çok iyi yapıyor konu anlatımı da efsanedir. Aynı zamanda MSU'den önceki gece kendisinin Tyt biyoloji denemelerini çözüyordum, ertesi gün tıpatıp aynı soru geldi o kadar öncülü falan nasıl tutturdu anlamadım :D Onu da alta atayım. Kendi sitesinde kitaplarını satıyor oradan alabilirsiniz.
Resim: https://store.donanimhaber.com/33/4f/13/334f1378a510bdc74ae005a942ea9038.jpeg
Kısaca tüm dediğim hocaların setlerini alsanız bile dershanenin çok çok çok azına denk geliyor. Ben bu hocalarla, bu şekilde çalışmasını öneririm. Aklınıza takılan bir soru varsa hem hocaların öğrenciler için çektiği videolardan bilgi alabilirsiniz hem de bana da sorabilirsiniz. İyi akşamlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laurange -- 20 Ağustos 2024; 20:3:48 >
-
Valla hocam çok detaylı ve güzelce açıklamışsınız. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz, sağolun
-
Hocam küp vip'in fena olmadıgını biliyorum,en son eis kullanıyolardı kaynak olarakta aklınızda bulunsun.Kürenin de dereceleri çok iyidi.Ben de dershane arıyorum sizin gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkinaci -- 2 Eylül 2024; 11:45:43 > -
Kaynak çok dikkat etmiyorum nasılsa kendimiz alıyoruz. Gerek öğretmen kadtosu gerekse ilgi,alaka işleyiş açısından hangisinin daha iyi olduğu önemli bizim için. Küre ve küp duyduk işte. Ama hangisi bilmiyoruz. Siz hangiletiniz duydunuz iyi olarak?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X