|
Bildirim
|
İlk paragraf tam bir saçmalık. Sıralamaları üniversite - bölümün kalitesi değil öğrencilerin seçimi etkiliyor. Gtü ceng iki senede 33 35 binden 21 bine geldi, noldu çağ mı atladı bölüm?
Bahsettiğin skalanın dışında ytü makine, itü - odtü inşaat(inşaat alanında 150 - 200 sıralamada), ytü kimya, iyte ehm gibi bölümler var. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen firmalarında sakarya, kocaeli, ege, deü gibi küçümsediğiniz ünilerden mezun birsürü mühendis var. Kendimi geliştireceğim lafları neden hikaye oluyor anlamadım. Üniversite çok iyi imkanlar sağlayabilir ama kimse üniyi bitirdin diye seni en üst pozisyona getirmiyor ya da sen her şeyi öğrendin artık tamsın demiyor. Sürekli öğrenip tecrübe ediyorsun. Bunun dışında internette tonla kaynak da var artık araştırmasını bilene. Zonguldakta okuyup Abdye staja kabul alan gördüm. Gtüden mezun olup microsoftta işe giren var. Kocaeli ünide siha yapanlar var, otonom araç yapanlar var. Mühendislik değil ama mbg gibi imkan açısından daha zor bir bölümden harvarda giden var. Çabalamakla, istemekle alakalı bu durum. Zaten böyle giderse 5 seneye herkes aynı maaşı alacak trde. Böyle kesin ve altı doldurulmamış yorumlar yaparak insanların tercihleriyle oynamaya gerek yok. |
Mühendislik cesur kişilerin mesleğidir. Asgari ücretle de sürünebilirsin, milyoner de olabilirsin.
Hafta sonu 1 gün izin, günde 12 saat köle gibi de çalışabilirsin; haftada 3 gün şirkette, 2 gün evde ve hafta sonu tatil şeklinde de çalışabilirsin. Bitirmeden iş de bulabilirsin 1-2 sene işsiz de kalabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi nüfuzlu bir aileden gelmiyorsanız ilk 20-30 bin sıralama. Garantici, pısırık biriyseniz hayatınız boyunca 5-6 bine eyvallah diyecekseniz devlete atanın. ama unutmayın Ortadoğu'dayız yarın öbür gün savaş çıkar, devlette garanti değil yani :) Dünyada ne paralar dönüyor uyanın artık 5-6 bin para mı lafını yapıyorsunuz ve şükrediyorsunuz. Hemşirelik de kız mesleği gibi ben kendime yakıştırmam şahsen. Doktorun ayakçısı gibi bir de. Öğretmenlik yine iyi, özel dersle çok iyi kazananlar var. |
İlk cümleden sonra okunmaya değmeyecek bir yazı olduğunu anladım
Aynen knk, şirketlerde YKS sırası gibi üni sıralıyordu demi? Üstüne üstlük siz bu kendini geliştirme olayını basite indirgemişsiniz. Şu sıralama fetişizminden kurtulun artık ya. Bazı büyük şirketler artık üniversite bitirme şartı aramıyor bile, kaldı ki iktisat falan okuyup da yine yazılıma yönelen adamlar var. |
Hemşire ol o zaman knk
|
Hocam hemşirelik okuyorum size şu kadarını söyleyeyim sevilmeden yapılacak meslek değil ha yaparsın ama asık suratlı memnuniyetsiz hemsireden başka bir şey olmazsın ayrıca kim neye ilgiliyse hangi mesleği istiyorsa onu olsun her meslekte emir veren birileri oluyor çünkü insanlar böyle maaşına bakarak aldanmayın sakın bir süre sonra maaş asla tatmin etmez
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 28 Eylül 2020; 21:35:28 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfred phillips sons -- 28 Eylül 2020; 21:2:7 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Eylül 2020; 23:21:6 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Eylül 2020; 23:27:28 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Eylül 2020; 23:30:16 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |