Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK ve ÖĞRETMENLİK OKUMAK PİŞMANLIK MIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
4
Favori
4.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler uzun zamandır kafamda şöyle bir soru oluştu ilk 20bindeki mühendislikler hariç diğer mühendislik fakültelerine gitmek saçmalık gibi gözüküyor bunun sebebine gelecek olursak hemşirelik okuyan kişiler okulu 4 senede tamamladıktan sonra düşük puanlara su gibi atanıyor hem üniversite sınavında kazanması daha kolay hemde dersleri mühendislik derslerine göre daha kolay. Şöyle diyen arkadaşlar mutlaka çıkacaktır yok ya hemşirelik bana göre değil falan filan diyip bir mühendislik fakültesine gidip 4 yıl sonunda mezun olunca başlangıçta banko işsiz kalacak hadi diyelim iş buldu asgari ücret verecekler bu sırada hemşireler paşa paşa 6-7k maaşlarını almaya devam edecek. Sonradan işinde yükseldi diyelim türkiye şartlarında genel olarak taş çatlasın 5-6k maaşla hayatını devam ettirecek bu arada keşke hemşireler gibi devlet garantisinde olsak diye iç çekecek bunu neden söylüyorum çünkü özelde çalışacak olursan insana hayvan gibi davranıyorlar gururun incinecek ama mecbur hayatını devam ettirmek için başını sallayıp tamam efendim diyip geçeceksin. Bu durumun farklı bir versiyonuda öğretmenlik için geçerli biliyorsunuz ki öğretmenlik bitti diye bir algı var ülkede genel olarak onda da diyelim atanamadın(yüksek ihtimalle atanamıyorsun zaten) hadi atandın diyelim büyük bir gayret göstereceksin kpss çalışa çalışa adeta profesör olacaksın (genel yetenek,genel kültür eğitim bilimleri ve alan sınavından geçeceksin 3 adet sınav olacak karşında bunu unutmayalım) ve doğunun yolunu tutacaksın oysa hemşirelikde öyle
    mi senin eğitim seviyenden kat be kat aşağıda olan kişi 2 üslü sayı sorusu çözüp batıya atanacak rahat rahat 7k maaşını ve sen ise iyi durumda doğuya atanacaksın kötü durumda ise özel kurumlarda ordan oraya sürüneceksin hayatın boyunca hemde çok düşük bir fiyat yani maaş karşılığında. Evet, arkadaşlar görüntü böyle siz ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

• İlk paragraf tam bir saçmalık. Sıralamaları üniversite - bölümün kalitesi değil öğrencilerin seçimi etkiliyor. Gtü ceng iki senede 33 35 binden 21 bine geldi, noldu çağ mı atladı bölüm?
    Bahsettiğin skalanın dışında ytü makine, itü - odtü inşaat(inşaat alanında 150 - 200 sıralamada), ytü kimya, iyte ehm gibi bölümler var. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen firmalarında sakarya, kocaeli, ege, deü gibi küçümsediğiniz ünilerden mezun birsürü mühendis var.
    Kendimi geliştireceğim lafları neden hikaye oluyor anlamadım. Üniversite çok iyi imkanlar sağlayabilir ama kimse üniyi bitirdin diye seni en üst pozisyona getirmiyor ya da sen her şeyi öğrendin artık tamsın demiyor. Sürekli öğrenip tecrübe ediyorsun. Bunun dışında internette tonla kaynak da var artık araştırmasını bilene. Zonguldakta okuyup Abdye staja kabul alan gördüm. Gtüden mezun olup microsoftta işe giren var. Kocaeli ünide siha yapanlar var, otonom araç yapanlar var. Mühendislik değil ama mbg gibi imkan açısından daha zor bir bölümden harvarda giden var. Çabalamakla, istemekle alakalı bu durum.
    Zaten böyle giderse 5 seneye herkes aynı maaşı alacak trde. Böyle kesin ve altı doldurulmamış yorumlar yaparak insanların tercihleriyle oynamaya gerek yok.
    Mühendislik cesur kişilerin mesleğidir. Asgari ücretle de sürünebilirsin, milyoner de olabilirsin.
    Hafta sonu 1 gün izin, günde 12 saat köle gibi de çalışabilirsin; haftada 3 gün şirkette, 2 gün evde ve hafta sonu tatil şeklinde de çalışabilirsin. Bitirmeden iş de bulabilirsin 1-2 sene işsiz de kalabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi nüfuzlu bir aileden gelmiyorsanız ilk 20-30 bin sıralama.

Garantici, pısırık biriyseniz hayatınız boyunca 5-6 bine eyvallah diyecekseniz devlete atanın. ama unutmayın Ortadoğu'dayız yarın öbür gün savaş çıkar, devlette garanti değil yani :) Dünyada ne paralar dönüyor uyanın artık 5-6 bin para mı lafını yapıyorsunuz ve şükrediyorsunuz.

Hemşirelik de kız mesleği gibi ben kendime yakıştırmam şahsen. Doktorun ayakçısı gibi bir de.
    Öğretmenlik yine iyi, özel dersle çok iyi kazananlar var.
    İlk cümleden sonra okunmaya değmeyecek bir yazı olduğunu anladım

Aynen knk, şirketlerde YKS sırası gibi üni sıralıyordu demi?

Üstüne üstlük siz bu kendini geliştirme olayını basite indirgemişsiniz.

Şu sıralama fetişizminden kurtulun artık ya.

Bazı büyük şirketler artık üniversite bitirme şartı aramıyor bile, kaldı ki iktisat falan okuyup da yine yazılıma yönelen adamlar var.
    Hocam hemşirelik okuyorum size şu kadarını söyleyeyim sevilmeden yapılacak meslek değil ha yaparsın ama asık suratlı memnuniyetsiz hemsireden başka bir şey olmazsın ayrıca kim neye ilgiliyse hangi mesleği istiyorsa onu olsun her meslekte emir veren birileri oluyor çünkü insanlar böyle maaşına bakarak aldanmayın sakın bir süre sonra maaş asla tatmin etmez
  • up
  • Hemşire ol o zaman knk

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hemşirelik güzel meslek olsana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hemşirelik okuyorum size şu kadarını söyleyeyim sevilmeden yapılacak meslek değil ha yaparsın ama asık suratlı memnuniyetsiz hemsireden başka bir şey olmazsın ayrıca kim neye ilgiliyse hangi mesleği istiyorsa onu olsun her meslekte emir veren birileri oluyor çünkü insanlar böyle maaşına bakarak aldanmayın sakın bir süre sonra maaş asla tatmin etmez

• hocam arkadaşla bu konuyu tartıştıkta ondan başlık açayın dedim
  • mühendislik olabilir belki ama öğretmenlikte asiri fark yok bence

öğrenci boun mu odtu mezunu mu diye bakmaz nasil anlattigina bakar uni sadece baslangicta özel derste avantaj sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 28 Eylül 2020; 21:35:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pişmanlıklar ve İktisat
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hemsireler hep doktorlarin emirleri altinda kaliyor.Muhendislikte de patronun emrindesin tamam da ayni şey degil,daha ozgursun.Muhendislikte yukselebiliyorsun,yönetici olabiliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • I am Ras al Ghul I kullanıcısına yanıt
    hocam devlet garantisinde iş yapmak var özelde iş yapmak var şimdi patron seni istese saat gece 1de bile çağırabilir işin durumuna göre veya ne bileyim patronla bir işte çok ters düştün direkt kapı önündesin yani demek istediğim doktorun emir vermesiyle mühendislik kesinlikle bir değil ayrıca doktor sana kendi iş bölümünden bir şey vermek zorundadır ama mühendislikte mesela inşaat mühendisiysen amele gibi tuğlada taşıyabilirsin yani pek bir iş tanımı yok mühendisliğin özelde çalıştığın sürece.
  • up
  • mühendis olup devlet kurumlarına atanAmıyormusun ?

kendi yetersizliklerinden dolayı sallamış da sallamış o zaman git hemşire ol kardeşim
    90 yaşındaki adamın çüküne sonda takarken dersin 'ama olsun ben 6-7k alıyom az kpss yaptım zaa' diye

ulan şu sağlıkçıları/asker/polis/bekçileri maaşlarından dolayı(sanki çok alıyorlarmış gibi) eleştirmeyin.
    işin ucunda kendi canlarını koyuyorlar.
    adama bak yok 2 üslü sayı çözdü batıya atandı.
    sanarsın hemşire üslü sayılar ile serum hızını hesaplıyor.
    git bekçi/asker/polis/att/hemşire ol o zaman hepsi bal gibi atanıyor bal gibi maaş alıyor asker/polis/bekçi üçlüsü için okul da okumana gerek yok tak diye gir ol hadi olsana.

tey allam ya
    bi doktorları bi hemşireleri bi öğretmenleri bi taksicileri bi mühendisleri bi zenginleri erişemediğiniz veya erişmekten korktuğunuz cesaret edemediğiniz herşeyi yeriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfred phillips sons -- 28 Eylül 2020; 21:2:7 >

• Mühendislik cesur kişilerin mesleğidir. Asgari ücretle de sürünebilirsin, milyoner de olabilirsin.
    Hafta sonu 1 gün izin, günde 12 saat köle gibi de çalışabilirsin; haftada 3 gün şirkette, 2 gün evde ve hafta sonu tatil şeklinde de çalışabilirsin. Bitirmeden iş de bulabilirsin 1-2 sene işsiz de kalabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi nüfuzlu bir aileden gelmiyorsanız ilk 20-30 bin sıralama.

Garantici, pısırık biriyseniz hayatınız boyunca 5-6 bine eyvallah diyecekseniz devlete atanın. ama unutmayın Ortadoğu'dayız yarın öbür gün savaş çıkar, devlette garanti değil yani :) Dünyada ne paralar dönüyor uyanın artık 5-6 bin para mı lafını yapıyorsunuz ve şükrediyorsunuz.

Hemşirelik de kız mesleği gibi ben kendime yakıştırmam şahsen. Doktorun ayakçısı gibi bir de.
    Öğretmenlik yine iyi, özel dersle çok iyi kazananlar var.
  • İlk paragraf tam bir saçmalık. Sıralamaları üniversite - bölümün kalitesi değil öğrencilerin seçimi etkiliyor. Gtü ceng iki senede 33 35 binden 21 bine geldi, noldu çağ mı atladı bölüm?
    Bahsettiğin skalanın dışında ytü makine, itü - odtü inşaat(inşaat alanında 150 - 200 sıralamada), ytü kimya, iyte ehm gibi bölümler var. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen firmalarında sakarya, kocaeli, ege, deü gibi küçümsediğiniz ünilerden mezun birsürü mühendis var.
    Kendimi geliştireceğim lafları neden hikaye oluyor anlamadım. Üniversite çok iyi imkanlar sağlayabilir ama kimse üniyi bitirdin diye seni en üst pozisyona getirmiyor ya da sen her şeyi öğrendin artık tamsın demiyor. Sürekli öğrenip tecrübe ediyorsun. Bunun dışında internette tonla kaynak da var artık araştırmasını bilene. Zonguldakta okuyup Abdye staja kabul alan gördüm. Gtüden mezun olup microsoftta işe giren var. Kocaeli ünide siha yapanlar var, otonom araç yapanlar var. Mühendislik değil ama mbg gibi imkan açısından daha zor bir bölümden harvarda giden var. Çabalamakla, istemekle alakalı bu durum.
    Zaten böyle giderse 5 seneye herkes aynı maaşı alacak trde. Böyle kesin ve altı doldurulmamış yorumlar yaparak insanların tercihleriyle oynamaya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk cümleden sonra okunmaya değmeyecek bir yazı olduğunu anladım

Bazı büyük şirketler artık üniversite bitirme şartı aramıyor bile, kaldı ki iktisat falan okuyup da yine yazılıma yönelen adamlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Eylül 2020; 23:21:6 >
  • Güzel kardeşim ne diye saçmalık olsun, YKS sıralaması üniversite kalitesi belirlemez anlayın şunu artık. Kaldı ki sen üniversiteyi garanti iş kapısı olsun diye kazanmak istiyorsan olmaz o öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: TROHNET

İlk cümleden sonra okunmaya değmeyecek bir yazı olduğunu anladım

aslında savunma sanayi şirketleri sıralıyor
  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt
    Orada düşük sıradaki üniversiteleri tamamen kapı dışı etmiyorlar yalnız. Düşük üniversitedeysen ortalamayı yüksek tut gel diyorlar sana. Özel sektörde ise durum böyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Eylül 2020; 23:27:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TROHNET

Orada düşük sıradaki üniversiteleri tamamen kapı dışı etmiyorlar yalnız. Düşük üniversitedeysen ortalamayı yüksek tut gel diyorlar sana. Özel sektörde ise durum böyle değil.
    sonuçta yks puanı etkisiz diyemezsin
  • Northrop Grumman kullanıcısına yanıt
    Mühendislik mezunları hep Aselsan'a falan yığılmayacağına göre? O kadar iş alanı olan mesleği sen savuna sanayi şirketlerine kadar indirgeyemessin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 28 Eylül 2020; 23:30:16 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.