Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK ve ÖĞRETMENLİK OKUMAK PİŞMANLIK MIDIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
4
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlete atanmak isteyenler 1 2 nesil önceydi kaçırmışsınız sanırım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öğretmenlik bitmedi hocam sınıf, okul öncesi, ingilizce, ilköğretim matematik gibi branşlarda fazla atama var ve atama puanları da düşük. öğretmenliğin bittiği branşlar da var ama hepsi bahsettiğiniz mühendisliklerden daha garanti. bu algının oluşma sebebi de 20.000 den az öğretmen ataması olduğu yıl kıyamet kopuyor her televizyon kanalında aynı konu dönüyor ve insanlar mesleğin bittiğini falan düşünüyor ama eninde sonunda istediklerini alıyorlar. ayrıca mühendislikte umut satanlara inanmayın yok kendini geliştirmekmiş yok özel sektörde 15 20 binlere çalışıyorlarmış falan eğer öyle bir şey olsaydı kpss puanları 92 93 den başlamazdı emin olun. ayrıca devlet her zaman en iyi işverendir.

• taylandnz kullanıcısına yanıt
    kaynak olarak kendimi veriyorum, 1 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisiyim aldığım maaş 8-9 civarı :) 5 seneye 15'i görürüm kahvaltı+öğle yemeği+sigorta+servis (kapının önünden alıyor)

3 senelik tecrübeli olup 15bin kazanan arkadaşım var. ama bence yine az pilot 30 bin alıyorken ben bu paralara eyvallah demeem
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    inşallah görürsünüz hocam ama okuduğunuz okulları katıldığınız projeleri geçtiğiniz sınavları işe girme sürecini dönen torpilleri de anlatın ki yarım kalmasın konu
    inanmayacaksın ama anlatıyım. okulum ortalama. ilk 30 bindeydim. 1 sene sınıfta kaldım, 2.5 altında ortalama ile bitirdim. üniversitede hiçbir teknik/sosyal klübe katılmadım. 40 gün stajdan başka bir tecrübem yoktu
    torpilim de yoktu. sadece yakışıklıyım kendimi çok iyi göstermesini biliyorum ve biraz şanslıyım

sürünen 3-4 bin alan arkadaşlarım da var. ama onlar not ortalaması düşük olanlar. ilk 30 bine girin. 3 üstü not ortalaması ile mezun olun en az 5 bin ile başlarsınız. 8'e kadar çıkar.

torpil zaten var. stajların çoğu torpil. ve stajlar işe girmede etkili. torpille başbakan olan var ülkede neden bahsediyorsunuz.

hocam öncelikle okulunuz ortalama değil o zamanki 30.000 ile şimdiki 30.000 de bir değil gayet iyi bir yerde okumuşsunuz ve bu kadar okulun olmadığı bir dönemde mezun olmuşsunuz. 2010 civarında bildiğiniz gibi havacılık, at eğitmenliği gibi yerler de patlamıştı at eğitmenleri o zamanlar 3-4 binlerden başlıyordu. sonra bir sürü yeni fakülte bir sürü yeni mezun verdi ikisinin de önü kapandı. şanslı olanlar bir yerlere girdiler teknisyenler otuzunda saçları ağartıp köşeyi döndü ama artık bitti. şuan verilen mezun sayısının kaç olduğunu bile bilmiyorum ama bu senelerde girenler sizin kadar şanslı olmayacaklar. torpili de 1 kişi bulur 99 kişi bulamaz sonra polis olmayı düşünür. şimdi bile bir elektrik elektronik mühendisinin yerine aynı işi yapabilecek yüzlerce kişiyi bulabilirken 5 sene sonra ne olacağını da düşünmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

kaynak olarak kendimi veriyorum, 1 yıl tecrübeli elektrik elektronik mühendisiyim aldığım maaş 8-9 civarı :) 5 seneye 15'i görürüm kahvaltı+öğle yemeği+sigorta+servis (kapının önünden alıyor)

3 senelik tecrübeli olup 15bin kazanan arkadaşım var. ama bence yine az pilot 30 bin alıyorken ben bu paralara eyvallah demeem
    Hangi firma?
    artık diş hekimleri işsiz kalıyor. 3 bin maaşa başlıyorlar.
    son kale tıp, onu da yıkacaklar

her yere üniversite açsınlar ben destekliyorum. çünkü üniversite okuyanla okumayan arasında gerçekten fark var(genelde). insan eğitilmeli. kimseyi zorla okutmuyorlar. ama okuması zor olan, saç döken, önemli bölümlere kontenjan sınırı koymalılar. bu kadar emek verip sürünmek istemez kimse. tıbbı, mühendisliği, diş hekimliğini her yere açmayacaklar.

ibbf'yi, hukuk'u, ilahiyatı falan bassınlar her yere. genel kültür olarak okusun millet. hakkını öğrenir dini falan öğrenir belki dinden çıkarlar akp'ye oy vermezler. kuranı okuyan bir şok geçiriyor çünkü

öyle demeyin hocam artık iibf mezunu kasiyer, hukuk mezunu sekreter istiyorlar. ilahiyat ve felsefe için aynı görüşteyim ikisini de okumayı düşünüyorum bulunduğum ilde hatta ilçede olması güzel olur
    Şu son cümle çok doğru. Daha bugün gördüm adamın biri gayrimüslimlere rahmet dilenmez demiş instada sözde müslümanlar linçlemiş. Hatta biri hangi tarikattan öğrendin bunu demiş. Açıp baksa tevbe 80 84 113'e görecek doğru olduğunu ama kabullenemiyor adamlar.
    Kuranda kölelik var dersin ama o zamanın şartlarına göre bak der. Evrensel değil miydi dersin ık mık eder.
    Kuzeniyle ilişki yaşıyor ıyy ensest derler ama kurana göre sıkıntı olmadığını bilmezler.
    4 eşi olana küfrederler, 4 eş serbest dersin o zamana göre bak derler. Hem peygamberimiz en hayırlısı 1 eş diyor derler ama peygamberin kaç eşi olmuş onu bilmezler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Green190309 G kullanıcısına yanıt
    her kafadan ayrı ses hayatın benle derdi ne, gibi olmuş yazı

dostum hemşireysen çalıştığında ölme eşşeğim ölme moduna girersin ayrıca para için de okunacak bir meslek hiç değil çünkü aldığın maaş çalıştığının bilmem kaç sıfırda kaçı, ben çevremde anca işini severek yapanların memnun kaldığını görüyorum o da oldukça az

O zamanın 30.000'i ile şimdiki 30.000 bir değil evet.O zaman 30.000'i şimdikinin nerden baksan 75.000-80.000'i falan.
    bu kafanın 9bin aldığına inanmıyorum anca burada kendini kandırsın

ve tıpa da bu kadar atmanı anlayamadım muhtemeln tıpçı olmak istiyordun ama içinde hep bir ukte kalacak sanırım neyse

sizin gibi çok kişi forumdan geçti ve deneyimliyim sizin gibi trollerden uzak kalmak için blok(bu ara da 2. blokladığım kişisin forumda)
    https://www.donanimhaber.com/uye/2442181

buradan eski yorumlarına bakılabilir hep sevmediği mesleği yerme ve boş boş atmalardan ibaret yok onlar haketmiyorlar aldıkları maaşları falan her cümle görebilirsiniz

edit: bu troller sizi etkilemesin ve biraz düşünün sadece onlar gibi çok fazla trol geçti forumda en sonunda ne oldukları ortaya çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Eylül 2020; 1:49:9 >

• türkiye birinci olabilseydim bile tıp seçmezdim ciddi diyorum boğaziçi bilgisayar veya eem yazardım. eem'den memnumum gerçi. maaşıma da inanmanı zaten beklemiyorum çünkü ben bile inanmıyorum hala nasıl bu kadar kolay bir şekilde alabildim diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Şu son cümle çok doğru. Daha bugün gördüm adamın biri gayrimüslimlere rahmet dilenmez demiş instada sözde müslümanlar linçlemiş. Hatta biri hangi tarikattan öğrendin bunu demiş. Açıp baksa tevbe 80 84 113'e görecek doğru olduğunu ama kabullenemiyor adamlar.
    Kuranda kölelik var dersin ama o zamanın şartlarına göre bak der. Evrensel değil miydi dersin ık mık eder.
    Kuzeniyle ilişki yaşıyor ıyy ensest derler ama kurana göre sıkıntı olmadığını bilmezler.
    4 eşi olana küfrederler, 4 eş serbest dersin o zamana göre bak derler. Hem peygamberimiz en hayırlısı 1 eş diyor derler ama peygamberin kaç eşi olmuş onu bilmezler.
    İlk cümlenizdeki arkadaşın söylediğini size aynen iletiyorum hangi tarikattan öğrendiniz acaba bu bilgiyi belki de instagramdaki ateist sayfalarından öğrenmişsinizdir daha af ve rahmetin farkını bilmiyorsunuz o yüzden oraya cevap vermeye bile gerek duymuyorum. ayetleri de verdiğiniz iyi olmuş benim yerime kaynağı vermişsiniz ama benim önerim orayı baştan sona okumaları çünkü orada gayrimüslim diye bir kelime de geçmez münafik geçer onun da anlamını bilmiyorsanız instagramdan öğrenebilirsiniz

Kuranda kölelik var demişsiniz kuranda fakirlik de var sadakayla beraber fakirliğe çare bulunur kuran insana fakirliği öğütlemez.
    Kölelik de aynı bu mesele gibi kuran konuyu ele alır köle ve cariyelerin serbest bırakılmasını amaçlar. eğer okumaya üşeniyorsanız internete sarp yokuşu aşmak yazın zaten ilgili ayetler karşınıza çıkar. Müslümanların zekat vereceği alanlardan biri özgürlüğe kavuşturmaktır. yemin bozmanın cezası köle özgürleştirmektir. yani kuranda kölelik ve cariyeliğin vaaz edildiğine ancak sizin gibi insta ateistleri ve youtubedaki tarikat dinleyicileri inanır.

Neyse belki okumaya üşenirsiniz özet olarak kuranda köleliği veya cariyeliği emredici tek bir ayet de yok.

Ensestlikle ilgili yazdığınız şeyi de cevap vermeye değer bulmuyorum ama süt kardeşlerinin evliliği bile haram kılınmıştır eğer hz ademin çocukları kardeşleriyle evlenmişler insanlar öyle çoğalmıştır diyorsanız o konuyu da açıp okumanızı tavsiye ederim zira kuranda ilk insanın hz adem olduğu da geçmez bu tartışmanın yeri burası olmadığı için uzatmıyorum.

Çok eşlilikle alakalı da medeniyetlerin kaçında çok eşlilik var araştırın ben size ortalama olarak söyleyeyim medeniyetlerin sadece %15 i tek eşlidir. Kuranda çok eşlilik yine emredilmez haram da değildir. Peygamberin evlilikleri demişsiniz son olarak da o da savaş şartlarındaki evlilikler olarak açıklanır. Dönemin şartları demem size komik gelecek ama o evlilikler de savaşta eşini kaybetmiş kadınlarla ya da toplumda geri planda olan kadını korumak amacıyla yapılan evliliklerdi

Neyse bu tartışmanın yeri burası değildi ama bomboş ve çok bilmiş cümleler kurduğunuz için cevap verme gereği duydum.

• Hemsirelik okuycam hemsireyi tartismaniz var oldugunu hissettirmeniz bile guzel kotu olarak gorseniz de

Sen kendini akıllı mı sanıyorsun ? Orada gayrimüslimleri kastettiğini anlaman için illa koca koca harflerle gayrimüslimler mi yazması lazım?

Tevbe 80:
    Onlar için Allah'dan ister mağfiret dile, ister dileme. Onlar için yetmiş kere mağfiret dilesen de yine Allah onları affetmeyecektir. Bu, onların Allah'ı ve Resulünü inkâr etmelerinden dolayı böyledir. Allah, böylesine baştan çıkmış fasıklar güruhuna hidayet etmez.

Kimlerden bahsediyor burada?

Tevbe 84:

Ve onlardan biri ölürse asla namazını kılma ve kabirinin başına gidip durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Resulünü tanımadılar. Ve fasık olarak can verdiler.

Onlar dediği kim?

Hadi öncekisi ikisini onlardan bahsetmiyor diye inkar ettin;

Cehennem ehli oldukları açıkça kendilerine belli olduktan sonra, -yakınları da olsalar- Allah’a ortak koşanlar için af dilemek ne Peygambere yaraşır, ne de mü’minlere.

Tevbe 113'ü nasıl açıklıyorsun?

Kölelik vaaz edildi demiyorum. Straw man kullanma bana karşı. Köleliği kaldırmıyor, yasaklamıyor diyorum. Peygamberin elinde öyle bir güç varken rahat rahat kaldırması gerekirdi. Benim kölem olması günah mı? Yıl 2020. Cariye olayı ayrı komedi. Peygamberin sınırsız cariye alma hakkı var.

Ahzab 50'yi açıp okusana. Süt kardeşlerin evliliği haramdır bıdı bıdı. Ee ayette net bir şekilde yazıyor amca hala dayı teyze kızından istediğini alabilirsin diye? O sadece peygambere özgü de değil bu arada baştan söyleyeyim, sadece o ayette yazan son kriter peygambere özel.

Ben ne diyorum? Savaş zamanıymış. Kitapta yazıyor mu sadece savaş zamanları 4 eş helaldir diye? Yazmıyor. 2020 yılında araplar dışında 4 eşi normal gören var mı? Evrensel değil işte.

Ben insta ateisti değilim. Desteksiz konuşmuyorum, Kuranı okumadan konuşmuyorum. Sizin gibi tartışırken straw man, ad hominem kullanmadan konuşamayan biri de değilim. Gerçi ateist de değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Sen kendini akıllı mı sanıyorsun ? Orada gayrimüslimleri kastettiğini anlaman için illa koca koca harflerle gayrimüslimler mi yazması lazım?

Tevbe 80:
    Onlar için Allah'dan ister mağfiret dile, ister dileme. Onlar için yetmiş kere mağfiret dilesen de yine Allah onları affetmeyecektir. Bu, onların Allah'ı ve Resulünü inkâr etmelerinden dolayı böyledir. Allah, böylesine baştan çıkmış fasıklar güruhuna hidayet etmez.

Kimlerden bahsediyor burada?

Tevbe 84:

Ve onlardan biri ölürse asla namazını kılma ve kabirinin başına gidip durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Resulünü tanımadılar. Ve fasık olarak can verdiler.

Onlar dediği kim?

Hadi öncekisi ikisini onlardan bahsetmiyor diye inkar ettin;

Cehennem ehli oldukları açıkça kendilerine belli olduktan sonra, -yakınları da olsalar- Allah’a ortak koşanlar için af dilemek ne Peygambere yaraşır, ne de mü’minlere.

Tevbe 113'ü nasıl açıklıyorsun?

Kölelik vaaz edildi demiyorum. Straw man kullanma bana karşı. Köleliği kaldırmıyor, yasaklamıyor diyorum. Peygamberin elinde öyle bir güç varken rahat rahat kaldırması gerekirdi. Benim kölem olması günah mı? Yıl 2020. Cariye olayı ayrı komedi. Peygamberin sınırsız cariye alma hakkı var.

Ahzab 50'yi açıp okusana. Süt kardeşlerin evliliği haramdır bıdı bıdı. Ee ayette net bir şekilde yazıyor amca hala dayı teyze kızından istediğini alabilirsin diye? O sadece peygambere özgü de değil bu arada baştan söyleyeyim, sadece o ayette yazan son kriter peygambere özel.

Ben ne diyorum? Savaş zamanıymış. Kitapta yazıyor mu sadece savaş zamanları 4 eş helaldir diye? Yazmıyor. 2020 yılında araplar dışında 4 eşi normal gören var mı? Evrensel değil işte.

Ben insta ateisti değilim. Desteksiz konuşmuyorum, Kuranı okumadan konuşmuyorum. Sizin gibi tartışırken straw man, ad hominem kullanmadan konuşamayan biri de değilim. Gerçi ateist de değilim.
    Hocam siz ermişsiniz haşa benim size anlatabileceğim bir şey yok ama forumu okuyup da sizin süslü laflarınıza inanan olur diye son cümleniz hakkında bir şeyler yazayım. zaten başta dönüp dolaşıp aynısını konuşmuşsunuz cevabını yukarda verdim

Kuranın çok az insanı ilgilendiren hükümleri olabilir hatta çok çok daha nadir milyonda bir gerçekleşebilecek bir olay hakkında hükümleri de olabilir. bunlardan birinin örneği leş kan domuz eti haramdır ama zorda kalırsan yiyebilirsin. kim böyle bir zorluğa düşer ve açlık yaşar? milyonda bir ama bununla alakalı da hüküm var. Ama bu bize mantık verir. Kuranda sadece peygamberle ilgili hüküm de var. Bize yönelik yap emrinin olup olmaması buradaki önemli mevzu (haşa sizin gibi ermişler için illa ki yap diye bir şey yazması gerekmez siz buradan o anlamı çıkarabilirsiniz) . kuranda her şey hüküm olsun diye anlatılmaz bazıları ibret olarak verilir. sizin bahsettiğiniz yere geldiğimizde de kuranda peygamberimizle ilgili anlatılan şeyde bizim uygulayacağımız bir yer yoksa bizim için bu siyer bilgisidir. siyer için de tek güvenilir kaynak kurandır. kuranda peygambere mahsus ibadet de vardır. mesela diğer müslümanlar uygulamaz ama bu ibretliktir.

Kitapta da çok eşlilik ne yasaklanır ne farz kosulur çok eşlilik helaldir ve tarihteki medeniyetlerin %85 civarı çok eşlidir %1inde de hem kadın hem erkek çok eşlidir.

Çok eşliliğin normal görüldüğü ülkelerin sıralı listesini atmadan önce aldatmanın da neredeyse hiçbir ülkede suç olmadığını da hatırlatayım.

Afrika
    Benin
    Fildişi sahili
    Eritre
    Etiyopya
    Seyşeller
    Tunus
    Cezayir
    Kamerun
    Çad
    Orta Afrika Cumhuriyeti
    Kongo Cumhuriyeti
    Cibuti
    Mısır
    Gabon : Erkek ve kadın Gabonlu hukukuna göre diğer cinsiyet çokeşli evlilik katılabilir. Uygulamada, birden eşler hakkı sadece erkekler için ayrılmıştır.
    Gambiya
    Gine
    Libya
    Kenya : 2014 yılında kabul edilen mevzuat uyarınca polygyny yasal.
    Mali
    Moritanya
    Fas
    Nijerya (sadece bazı eyaletlerde)
    Sao Tome ve Principe
    Senegal
    Somali
    Güney Sudan
    Sudan
    Svaziland
    Gitmek
    Tanzanya
    Uganda
    Zambiya

Asya
    Hindistan
    Malezya
    Filipinler
    Singapur
    Sri Lanka
    Afganistan
    Bahreyn
    Bangladeş
    Butan
    Brunei
    Endonezya (Maluku'da, Kuzey Maluku'da, Papua ve Batı Papua illerinde hariç)
    İran
    (İçinde dışında Irak Irak Kürdistan )
    Ürdün
    Kuveyt
    Lübnan
    Maldivler
    Umman
    Katar
    Pakistan
    Suudi Arabistan
    Sri Lanka
    Suriye (hariç Suriye Kürdistan )
    Birleşik Arap Emirlikleri
    Yemen

Okyanusya
    Solomon Adaları

Bu arada benim çok eşliliği savunduğum veya normal gördüğüm falan anlaşılmasın sadece sorunuza cevap vermek için bunu paylaştım

Bir de o zamanki peygamberin gücünden bahsetmişsiniz peygamberin bizim bilmediğimiz nasıl bir gücü vardı açıklar mısınız benim bildiğim kadarıyla çevredekiler o kadar laftan sözden anlamazdı ki peygamberin evinin önüne gelir bağırır çağırır evine girer evinden çıkmazdı. Sizin instadaki ateist sayfalarından veya youtubedaki tarikatlardan duyduğunuz bir şey varsa bizi ışığınızla aydınlatın lütfen

Süslü laf derken? Bunu ancak tartışma kültüründen bile bir haber bir cahil söyler. Ad hominem ve straw man terimleşmiş kavramlardır, kimsenin bunların türkçesini kullandığını göremezsin çünkü eğreti duruyor.
    Çok eşlilik konusunda da benim teorimi haklı çıkarmışsın bir nevi. Şu listede singapur dışında 1 tane bak sadece 1 tane gelişmiş ülke yok. Medeni toplumlar normalinin tek eşlilik olduğunu anlamış, bana attığın ülkeler afrika, arap, asya ülkeleri.
    Peygamberin nasıl bir gücü mü vardı? Ordu toplayıp Mekke'yi fetheden adamın gücü yok tabi aynen. Hadi orduyu geçtim sizin deyiminizle allah var adamın arkasında. Daha nasıl bür güç bekliyorsun?
    Sen devam et böyle. Benim söylediklerim kitaplardan yorumladıklarımın ve kendi düşüncelerimin sonucu. İnsta gibi bir platformdan yola çıkarak din yorumlayacak değilim. Hele hele kuranda yazmayan şeyleri var gibi gösteren tarikatları kullanıp dini çarpıtacak biri hiç değilim. Onu bırak diğer inanmayanları yanlış bilgiyle dini eleştirirlerse uyaran biriyim. Çarpıtmaya ihtiyacım yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.