Şimdi Ara

Hayalim; yaşadıklarım ve bir işte çalışarak hukuk okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 yıllık ilişkim bitti. Aşkta kaybettim kariyerde kazanmak istiyorum. Hayalim ailemin ve ilerdeki hayatımda iyi bir gelirli işe sahip olmak ve iyi işler başarabilmek. Ama kafam karışık çünkü hayalim hukuk okumaktı ikinci senemde vakıf üniversitesi ortalama bir tam burslu psikoloji kazandım. Ama hayalim hukuktu. Erzurum ikinci öğretim tutuyor.Merkezi yerleştirme ile veya Uluslararası Antalya Üniversitesinde yüzde 50 okuyabilirim. Ailemin çok fazla gücü yok. Okurken çalışmayı düşünüyorum. Gece çalışıp gündüz okul ve uyku ve spor tarzı bir düşüncem var. Çok inancım var yapmak üzerine. Ailem antalyada. Evimi çok özledim dışarda okuyorum. 13500 liraya denk geliyor okulum yıllık. İnanın kafam çok karışık. İleride çok önemli yerlere gelip iyi ve huzurlu bir yuva kurup insanlara yardım etmeyi düşünüyorum. Sizce böyle bir planın programın içine girmem ne kadar mantıklı? Gece kapılarda bodyguardlık olur garsonluk olur mcdonalds olur bir yerde çalışmayı düşünüyorum. Fikirleriniz için çok teşekkürler

• Hayallerin gerçekleşir inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde suç oranı artmakta ve psikolojik rahatsizliklar çoğalmakta.
    Bu ülkede Avukat, Hakim, Savcı olmak değersizleşmektedir, sana önerim Psikoloji'den devam etmenden yana.

Zaten adaleti sen sağlayamazsın, bari insanların kendilerini kaybetmelerine izin verme...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerin gerçekleşir inşallah ama uluslar arası antalya üni veya erzurumdan düşündüğün gibi bir avukat veya hakim/savcı olarak çıkabilecek misin?

• Yanlış anlamada kardeş gündüz hem okul hem uyku hem spor imkansız. Sporun ne işi var zaten yapsan yapsan sıkıştırma bir spor yapan ve uykundan feragat edersin. Bu durumda spor da pek işe yaramaz.
  • İnşallah kardeşim insanların zor donemleri olur sabretmekten başka çaren yok

• perceiv4 P kullanıcısına yanıt
    Kıdemli bir hukuk öğrencisi olarak düşüncelerimi söyleyeyim.Hukuk fakültesi sosyal bilimler alanında zorluk bakımından ilk sırada olsa da çalışmak ya da farklı işlerle uğraşmak isteyenler için imkanları çok geniş bir fakültedir.Senin öncelikle öğrenmen gereken söylediğin üniversitelerde devam zorunluğu olup olmadığı.Erzurum'u özel olarak bilmesem de devlet ünilerinin %90 ında devam zorunluluğu olmaz.Özeller bu konuda daha sıkıdır okuyanlara sorman gerekiyor.Kesinlikle tavsiye etmesem de bu fakultelerden doğru dürüst derslere bile girmeden fotokopi notları ve kitaplarla mezun olabilirsin.Bu iş mühendislik gibi değil çünkü okuyunca anlıyorsun çıkmış sorulara da bakınca olaylara uyarlamayı kavrıyorsun.Sonuç olarak çalışmayı dusunuyorsan hukuk okumaktan hiç korkma,Türkiye'nin önde gelen hukuk fakultelerinden birinde okuyorum ve sınıfta faal olarak öğretmenlik,mühendislik gibi işler yapan abilerimiz ablalarımız var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstediğin bölümü okumanı öneririm istemeden yaptığın hiçbir işte kalıcı başarı yakalayamazsın.
    Hukuk'da devam zorunluluğu yok diye biliyorum,birde hukuk ve tıpta hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi olmadığını düşünüyorum fazladan kendine ne katabilirsen kardır.
  • Bu ülkede adalet mi kaldı ? Herşey sırf paraya dönmüş. İleride işe yarar bir meslek değil. Her nekadar suç oranı artsada. En azından bizim ülkemizde bu böyle.

• Abiler hukuk bir istanbul olmasa da ankara olmasa da özelde okumak zorundayım. Çünkü sevgilim beni terketti. Ve hayatta fiyasko olduğumu düşünüyor haketmediğim şekilde. Ben de kendimi zorlayıp bunu yapmak istiyorum. Haftada 4 gün çalışacağım. Spora ve dinlenmeye az da olsa vaktim olacak. Çok dertliyim be arkadaşlar. Gerçekten haketmediğim laflar duyarak terkedildim. Öyle kötü haldeyim ki sevgilim arayınca ona kötü bir şey diceksen konuşma diyorum. Başlıyor saydırmaya. Artık aramıcam dedi seviyorum. Benim de en büyük kararım bu okul oldu. Bitirip güzel bir hayat kurmak. Güzel bir yuva kurmak. İyi niyette bulunan tüm kardeşlerime abilerimden teşekkür ediyorm
  • Çoğu fakültede devam zorunluluğu yok dersle birlikte çalışarak da okuyabilirsin arkadaşların da dediği gibi. Hayallerinin peşinden koşmalısın. Hayallerdir insanı ayakta tutup, yarınlara bağlayan. :)

• perceiv4 P kullanıcısına yanıt
    Sevgilin seni terk edince hukuk okuyabilecek cevher ortaya çıktıysa, o kızdan rica et de seni aldatmış olduğunu söylesin. Bu sayede belki astronot olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Sevgilin seni terk edince hukuk okuyabilecek cevher ortaya çıktıysa, o kızdan rica et de seni aldatmış olduğunu söylesin. Bu sayede belki astronot olursun.

arkadaşım hani bir kıvılcım olur ya gerçeği yüzüne vuran. Onun gibi. Sırplı bir milliyetçi avusturya macaristan veliahtını öldürüyordu hatırladığım kadarıyla. O da savaşın çıkmasına sebep olmuştu. Onun gibi düşün
  • up arkadaşlar. Sizce gece çalışıp okuyabilir miyim? Hukukta devam zorunluluğu da yok dediler. Nasıl bir yol izlemeliyim?Tecrübeli olan var mı ve nasıl bir iş seçmeliyim.?
  • Bence çok uzun vadeli hedefler kurma. Hele bir hukuk fakültesinde okumaya başla ondan sonra düşünürsün gerisini. Çağrı merkezlerinde vardiyalı çalışılabiliyor benim bir arkadaşım gece vardiyasındaydı ama gündüz de çalışabilirsin. LC Waikiki, Defacto gibi yerlerde de çalışabilirsin genellikle öğrencileri istihdam ediyorlar zaten part time ya da tam zamanlı olarak.
  • Yerinde olsam psikoloji okurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: spatyom243

Bence çok uzun vadeli hedefler kurma. Hele bir hukuk fakültesinde okumaya başla ondan sonra düşünürsün gerisini. Çağrı merkezlerinde vardiyalı çalışılabiliyor benim bir arkadaşım gece vardiyasındaydı ama gündüz de çalışabilirsin. LC Waikiki, Defacto gibi yerlerde de çalışabilirsin genellikle öğrencileri istihdam ediyorlar zaten part time ya da tam zamanlı olarak.

hukuğun önü açık mı sence?
    @roserian sence neden psikoloji
  • Öncelikle hukuğun değil hukukun, hukuk fakültesine geleceksen fakültede üstüne basa basa öğretilir bu ilk yıl. Hukuk sadece serbest avukatlık, hakim ve cumhuriyet savcılığından ibaret değil. Kamu avukatlığı, banka müfettişlikleri, çeşitli kurumlarda (EPDK, BDDK gibi) uzmanlık, çeşitli bakanlıklarda müfettişlik gibi birçok imkanı var. Hukuk fakültelerine zaten YÖK tarafından başarı sıralaması sınırı getirildi. Birçok fakültenin de kontenjanı azaldı. Mesela bizim okulun kontenjanında yanlış hatırlamıyorsam 100 kişi azalmaya gidildi. Ayrıca istihdam oranı da çok artıyor. Ben hatırlıyorum fakülteye girmeden 3-4 yıl öncesine kadar yılda 200-300 hakim alım ilanı verilirken geçen sene sırf 6.000 hakim savcı alımı yapıldı. Zaten yılda en fazla 14-15.000 kişi mezun oluyor. Bunun yarısı kadar oranda hakim alımı yapılıyor, yapılmaya da devam edecek çünkü bu yıl haziran ayında istinaf mahkemeleri kurulacak çok ciddi bir hakim savcı açığı var. Mesela mezunlardan bir tanıdığım KPSS'ye girdi mülakatsız olarak kamu avukatı olarak atandı, 85 gibi komik bir puanla. Ki KPSS türü de B grubu yani sadece matematik, türkçe ve genel kültür sorularından (tarih-coğrafya) alım yapıyor kamu avukatlığı. Şu an ek primleriyle birlikte devlette 4500 lira kadar maaş alıyor. Senin vizyonuna bağlıdır bu iş, hukuk fakültesini okuyan kişi kendini geliştirirse aç kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91E6D8468 -- 12 Ocak 2016; 1:06:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.