Şimdi Ara

KÖTÜ BİR ÜNİVERSİTEDE İYİ BİR BÖLÜM OKUMAK MI YOKSA İYİ BİR ÜNİVERSİTEDE KÖTÜ BÖLÜM OKUMAK MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben lise öğrencisiyim. biraz erken olduğunu biliyorum ama yine de kafamda fikir oluşsun diye konu açmayı istedim. acaba iyi bir üniversitede kötü bir bölüm okumak mı yoksa kötü bir üniversitede iyi bir bölüm okumak mı daha doğru olur ?

denemelerde aldığım puanlara bakıyorum anadolu üniversitelerinde makine mühendisliği falan tutacak allah izin verirse. acaba tobb- bilkent gibi bir yerde paralı okumak mı yoksa anadolu üniversitelerine giidp okumak mı doğru olur. mesela cumhuriyet üni, dumlupınar üni işletme falan tutturuyorum. kalabileceğim akrabam tek ankarada olduğundan büyük yere gideceksem geçim açısından yalnıca ankrada kalabilirim kararsızım.

• Ya ailenle yasadigin sehirde yada deniz kenarinda biryer yaz. Selcuk uniyi birakmak uzereyim gelmez olaydim buraya yada ayrilacaksan saglam uni icin git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rektangular

Ya ailenle yasadigin sehirde yada deniz kenarinda biryer yaz. Selcuk uniyi birakmak uzereyim gelmez olaydim buraya yada ayrilacaksan saglam uni icin git.
    iyi bir bölüm her üniversitede rağbet ve değer görür diye düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulparr

iyi bir bölüm her üniversitede rağbet ve değer görür diye düşünüyorum .

Alıntıları Göster
    Üniversiteye, bölüme, ne istediğini, şehre vs. bağı. Sonuçta üniversitenin amacı sana meslek kazandırmak değil seni hayatta istediğin yere gelebilecek bir insan yapmaktır. Tabi malesef çok az üniversite gerçekleştirebiliyor bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

Üniversiteye, bölüme, ne istediğini, şehre vs. bağı. Sonuçta üniversitenin amacı sana meslek kazandırmak değil seni hayatta istediğin yere gelebilecek bir insan yapmaktır. Tabi malesef çok az üniversite gerçekleştirebiliyor bunu.

Alıntıları Göster
    İstediğin bölümü oku kesinlikle , sonra hayatının en büyük pişmanlığını yaşarsın benim gibi.

Kötü bir yerde istediğini okumak iyi üniversitede kötü bölüm okumaktan iyidir emin ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

İstediğin bölümü oku kesinlikle , sonra hayatının en büyük pişmanlığını yaşarsın benim gibi.

Kötü bir yerde istediğini okumak iyi üniversitede kötü bölüm okumaktan iyidir emin ol.

Alıntıları Göster
    Seçtiğin bölüm eğer iyi ise o bölümün en iyi 10 üniversitesinde okursan iyi olur ya da seçtiğin bölüm kötü, alımı az ise o bölümün en iyi 3 üniversitesinde okumaya bak derim noktayı koyarım :)

• Kötü bir Üniversitede iyi bir bölüm okumak mantıklı.
    İyi bir Üniversiteside kötü bölüm okumak çok mantıksız
    En güzeli iyi bir Üniversitede iyi bir bölüm olumaktır bence, amaç bu olmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: priceless-

Kötü bir Üniversitede iyi bir bölüm okumak mantıklı.
    İyi bir Üniversiteside kötü bölüm okumak çok mantıksız
    En güzeli iyi bir Üniversitede iyi bir bölüm olumaktır bence, amaç bu olmalı
    kötü bir üniversitenin iyi bir bölümünde okuyan biri olarak şunu soyleyebilirim , üniversite etiketi her alanda karsına çıkıyor . Basit bir staj basvurusunda bile daha ilk aşamada elenmene sebeb oluyor ki sen yok efendim cok basarılısn yok kendini geliştirmek istiyorsun ..kanıtlamaya fırsatın bile olmuyor .
    hele ki mühendislik düşünüyorsan coğu firmanın basvuru ilanlarında '..tercihen Odtü , itü , bilkent.. vs yazdığını göz önünde bulundur derim .

• quote:

Orijinalden alıntı: gijmoo

kötü bir üniversitenin iyi bir bölümünde okuyan biri olarak şunu soyleyebilirim , üniversite etiketi her alanda karsına çıkıyor . Basit bir staj basvurusunda bile daha ilk aşamada elenmene sebeb oluyor ki sen yok efendim cok basarılısn yok kendini geliştirmek istiyorsun ..kanıtlamaya fırsatın bile olmuyor .
    hele ki mühendislik düşünüyorsan coğu firmanın basvuru ilanlarında '..tercihen Odtü , itü , bilkent.. vs yazdığını göz önünde bulundur derim .

Alıntıları Göster
    Mühendis olup kamuda çalışmayacağına göre iyi üniversitede iyi bölüm şart be kardeş..
    Dost acı söyler malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Tipik 1 Doksanbesli

Mühendis olup kamuda çalışmayacağına göre iyi üniversitede iyi bölüm şart be kardeş..
    Dost acı söyler malesef

Alıntıları Göster
    Kötü bölüm???

Öyle bir şey yok, iyi bir okulda istemediğim bölümü okumak mı kötü bir okulda istediğim bölümü okumak mı?

İkisi de değil. İsteklerine alternatifler koyup olabilecek en iyi okula girmek ama iyi okul dediğim şu bu isimli değil her okul her bölümde iyi değildir bunu da tabii önce ''ne istediğine'' karar verdikten sonra o ''istediğin'' bölümün okullardaki akademik kadrosu, ders programı, alan derslerine vs bakıp incelemen gerek.

• ben YTÜ'yü bıraktım elektrik mühendisliğini o yüzden kampüs güzelliği, okulun marka olup olmadığı vb. özelşiklere takılma mutlu olacağın bölümü seç

• 1.) mühendislik, mimarlık açısından(diğer meslekleri bilmem) devlet ve özel üniversite arasında hiçbir fark yok sen kendini geliştirip mesleğinle ilgili yeterli bilgiye sahip, programları yeterince öğrenmişsen hangi üniversiteden geldiğini bakmazlar kaparlar. aynı şekilde hangi üniversite olursa olsun hep yatmışsan şaşkaza sınavlardan geçip diploma almışsan mezun olduğun üniversitenin sana bir forsu olmaz hadi düşük kademede işe alındın diyelim rezil rüsva olursun. bu dediğim mimarlıkta hat safhadadır mimarlık gelişimle alakalıdır üniversite ile değil.

2.) Şartlar gerektirdiğinde doğru seçim kötü üniversitede iyi bir bölüm okumakır. Çünkü kötü üniversiteyi 4 yıl çekeceksin aldığın diplomanın hayatını 40 yıl çekeceksin. ( şuan bunu yapıyorum.)

3.) bence üniversite kendi memleketinde okunmalıdır yökün sistemi her şehre üniversite açıp bu üniversitelere bütün bölümleri kurmaktır.(keşke olmasa ama yapacak birşey yok). bu durumda adamlar gelip evinin yanına senin bölümünü açıyorlar sen ta gidiyorsun iki ortam görüyüm, hayatı yaşayım diye ülkenin öbür ucuna milyarlarca para harcıyosun yaşadığın hayat bir moka benzemiyor. 2 sene sonra anlıyosun ama buna da yapacak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avenged -- 25 Aralık 2013; 16:38:11 >

• Bölüme öncelik ver bence ve seçtiğin şehir kesinlikle güzel olsun deniz kenarı mesela
  • 2 yıllık okullar için ne söylersiniz :)?

• odtü gıda müh yerine gazi inşaat seçtim tercih zamanı herkes iyi bölüm olsun iyi bölüm olsun dediler ben de tamam dedim sonuçta en fazla 4-5 sene okuyacağım sonra rahat olacağım ama şu an çok pişmanım keşke odtü seçseydim diye düşünüyorum ama geçti artık o yüzden senin seveceğin içine sinecek bir tercih yapmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: mert-hc

odtü gıda müh yerine gazi inşaat seçtim tercih zamanı herkes iyi bölüm olsun iyi bölüm olsun dediler ben de tamam dedim sonuçta en fazla 4-5 sene okuyacağım sonra rahat olacağım ama şu an çok pişmanım keşke odtü seçseydim diye düşünüyorum ama geçti artık o yüzden senin seveceğin içine sinecek bir tercih yapmalısın
    İkisi de değil, okumamak.
  • erhanguven E kullanıcısına yanıt
    1- Boğaziçi, Bilkent ve Koç un hangi bölümünü (mühendislik veya diğerleri) kazanıyorsan git (isterse %0 burslu olsun)...

2- ODTÜ ve İTÜ nün EE, bilg, makina ve inşaat tutuyorsa git... Bu 2 üni de başka müh. tutuyorsa (kimya, maden şu, bu) bakınız madde 1.

3- Diğer tüm üni.ler ve bölümler için bakınız madde 1.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

1- Boğaziçi, Bilkent ve Koç un hangi bölümünü (mühendislik veya diğerleri) kazanıyorsan git (isterse %0 burslu olsun)...

2- ODTÜ ve İTÜ nün EE, bilg, makina ve inşaat tutuyorsa git... Bu 2 üni de başka müh. tutuyorsa (kimya, maden şu, bu) bakınız madde 1.

3- Diğer tüm üni.ler ve bölümler için bakınız madde 1.
    4 yıl mı öbür boyu mu sen karar ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

4 yıl mı öbür boyu mu sen karar ver

Alıntıları Göster
    kesinlikle üniversite değil bölüm seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: titachi

kesinlikle üniversite değil bölüm seç

Alıntıları Göster
    Tercih yapmadan önce bölümün ders içeriklerine bak. Bölümü beğenip beğenmeyeceğine bak. İleride o mesleği yapacağını unutma. 4 kere sınava girip her seferinde farklı bir yeri deneyen biri olarak sevdiğin bölümü okumak önemli diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.