Şimdi Ara

üniversite hazırlık nasıl bir şey?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
17.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz saçma bir soru gibi ama şu ana kadar üniversitede okuyan arkadaşlarım dahil sormadım bu soruyu kimselere. o yüzden burada soruyorum. merak ettiklerim şunlar: ders nasıl işleniyor? öğrenciyle birebir diyalog kuruyor mu çok fazla öğretmen şahıs? bir de up, upper tarzında kategorileri var herhalde. upper olan öğrenciye hazırlık yok sanırım ama upper olmak herhalde. bu derecelere göre ne kadar ders görülür haftada? ben izmir ekonomi üniversitesinde bu sene başlıyorum hazırlığa. özellikle bu üniversite'de özel bir durum varsa onu da bilmek isterim.

• İğrenç ve çok güzel bir şey.Diyorsun nasıl ikisi bir arada oluyor.

İngilizceyi sevmezsen çekilmez ama yeteneğin varsa bütün yılın eğlenceyle geçebilir:)

İntermediate de bırakıyor çoğu okul.Upper int eğitimi veren var mı ki?

Biz 30 saat görüyorduk.Sabahtan öğlen 1 e kadar.
  • odtüde bir arkadaşım up ve okuyor onu nerede bırakacaklar? ya gerçekten atlayabilecek kapasitem var benim ama atlamasam mı diyorum. kurallı konuşmuyorum, aşırı derecede dizi, film izleyerek bu günlere geldim. okul başlayana kadar çalışsam atlarım diye düşünüyorum. bakalım artık. hem paralı okuyacağım için atlasam herkes için mutlu son olur.
  • Hazırlığı atlayan arkadaşlarım keşke atlamasaydık diyor atlamayan arkadaşlarım ise keşke atlasaydım bir yıl kaybettim diyor.Karar senin
  • Bu sene kazanamadım ama kazansaydım, hazırlık okurdum.
    Sonuç olarak bir sene eğitimin sana bir zararı olmaz.
    İngilizceyi seviyorsan bütün bir yıl zevkli geçer.
    Ek olarak bu geçen zamanda çevreni rahatlıkla genişletebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Hazırlığı atlayan arkadaşlarım keşke atlamasaydık diyor atlamayan arkadaşlarım ise keşke atlasaydım bir yıl kaybettim diyor.Karar senin

aslında ben de çok kararsızım. belki de el mecbur okurum sınava girmişliğim yok. ben 4 sene de ingilizce okuyacağım. tamamen ingilizce olacak dersler. bu durumda ne kadar bir seviyeye getirmeleri gerekli bizi?
  • bir yılın boş geçiyor. hele bide en iyi seviyede ki sınıflardaysan çok mükemmel eğlenceye zaman kalıyor. ben şöyle değerlendiriyorum hazırlığı: öss stresinden sonra ki 1 yıllık tatil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belli ki okuyacağım ben bunu. hele izmir gibi bir yere gidiyorum ankara'dan. okumazsam haksızlık olacak herhalde kendime.
  • ben anadolu lisesi mezunuydum,hacettepede hazırlık okudum ki ben oh ne güzel yatarım diye başladım hazırlığa.bizim zamanımızda anadolu lisesinde hazırlık vardı.bazı derslerde ing. işlenirdi,yani dil bakımından sorunum yoktu.ben biraz tatil olsun diye hazırlık okumak istedim.nitekim tüm sene boyunca abartısız 1 kere bile kitap açmadım.ing. olarak bana hiçbirşey katmadı,birde üstüne çok tembeleştim hiçbirşey çalışmamaktan.

elbette eğlenceli oluyor.bol zaman var,aktivitede sınır yok.ama hazırlıkta herkes sanki yolculukta mola vermiş gibi davranır.çok samimi arkadalar edinemezsin.

birde eğer bilkentte gideceksen lise bilgilerinle hazırlık atlamayı unut:) cope öyle 2 dizi ile verilecek sınav değil:)
  • izmir ekonomi izmir'in bilkent'i mi acaba? sanmam o kadar zorlayacaklarını. bakalım artık. aslında hem eğlensem biraz hem de ingilizcem çok iyi derecelere gelse mutlu olurum. ama sanırım böyle bi durumda pek eğlendirmezler.
  • Oku oku. Hazırlık güzeldir. Ama İzmir Ekonomi Üni. ise onların hazırlık, normal okullardan biraz daha farklı. Ders saatleri daha fazla olması lazım. Ayrıca daha ileri seviyeye kadar dersler devam ediyor. Intermediate seviyede bırakmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V_lkan

Oku oku. Hazırlık güzeldir. Ama İzmir Ekonomi Üni. ise onların hazırlık, normal okullardan biraz daha farklı. Ders saatleri daha fazla olması lazım. Ayrıca daha ileri seviyeye kadar dersler devam ediyor. Intermediate seviyede bırakmıyorlar.

yandık o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brky

quote:

Oku oku. Hazırlık güzeldir. Ama İzmir Ekonomi Üni. ise onların hazırlık, normal okullardan biraz daha farklı. Ders saatleri daha fazla olması lazım. Ayrıca daha ileri seviyeye kadar dersler devam ediyor. Intermediate seviyede bırakmıyorlar.

yandık o zaman.

Forumdan bir arkadaşım var, Ekonomide bu sene hazırlık okuyordu. O daha detaylı bilgi verir konuyu görürse. Ben haberdar etmeye çalışırım

• bende geçen sene girdim okula. atlayayım mı okuyayım mı arasındaydım sonunda atladım. 1 sene kazanıyorsun orası güzel. kötü yanı ise herkes hazırlıktan tanışıp ortamını kurduğu için okula yeni gelen öğrenci durumuna düşüyorsun. ben ilk vizelere kadar 1.5 ay falan hazırlık atlayan diğer bir arkadaşla idim sadece ikimiz . bizde hazırlık atlayanda fazla olmayınca böyle olmuştu. ben okunması taraftarıyım yani.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brky

quote:

yandık o zaman.

Forumdan bir arkadaşım var, Ekonomide bu sene hazırlık okuyordu. O daha detaylı bilgi verir konuyu görürse. Ben haberdar etmeye çalışırım

sağol eğer o bilgi verirse güzel olur gerçekten.

batuwest evet bir de o yönü var. hiç sevmem herkesin tanışıklığı olduğu yerleri. sap gibi kalabiliyorsun.

• Bence ileride sıkıntı çekmemek adına hazırlık okuma seçeneği varsa okunmalı.
    E
    ğer önceden az çok bir altyapın varsa bunu daha ileriye götürebilirsin hazırlık sınıfında, ya da okulun getirdiği Intermediate seviyesinde de bırakabilirsin; sana bağlı. Ben olsam İngilizce yanında orta seviyeye kadar Almanca ya da Fransızca da alırım, sonuçta sözel bölümler için bu dillerin de avantajı var.
  • saat 9-16.00 arasıdır izmir ekonomide günde 6 saat ders vardır 4. dersten sonra "lunch break" :P sonra 2 ders daha...Ne yaparsan yap bir sınava gireceksin ya seviye belirleme ya proficiency ona göre seviyen belirlenecek sene başında...late beginner, beginner, elementary, pre-intermediate ve intermediate levelları olacak pre-int ve int için pazartesi cuma 4 ders...Genellikle 3 hoca (reading, listening-speaking ve main course ) olacak (duruma göre değişir bazen 2 de olabiliyor...). İzmir ekonomi hazırlığa ne çok kolay ne çok zor denilebilir ama eğer düşük levellarla girdiysen zorlanacaksın bu gerçek hatta bazı hocaların öyle korkutacaklar ki geçilmez bi sınav gibi göreceksin ama öyle değil derslere adam gibi devam edersen sorun olmaz. Ama sıkılacaksın hatta kendini lisede hissedeceksin yapacak bişey yok...Tam hatırlayamıyorum bunu yanlış yada değişmiş olabilir ben 1 sene önce verdim hazırlığı pre-int ve int levellarında 52 diğerlerinde 60 saat devamsızlık hakkın olacak..

ikinci dönem pre-int ve int levelları pre-advance ve advance oluyolar die biliyorum ama yanlış olabilir

şimdilik bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theycantmeasureheart -- 3 Ağustos 2009; 23:19:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

bir yılın boş geçiyor. hele bide en iyi seviyede ki sınıflardaysan çok mükemmel eğlenceye zaman kalıyor. ben şöyle değerlendiriyorum hazırlığı: öss stresinden sonra ki 1 yıllık tatil.

josh smith
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare_2

saat 9-16.00 arasıdır izmir ekonomide günde 6 saat ders vardır 4. dersten sonra "lunch break" :P sonra 2 ders daha...Ne yaparsan yap bir sınava gireceksin ya seviye belirleme ya proficiency ona göre seviyen belirlenecek sene başında...late beginner, beginner, elementary, pre-intermediate ve intermediate levelları olacak pre-int ve int için pazartesi cuma 4 ders...Genellikle 3 hoca (reading, listening-speaking ve main course ) olacak (duruma göre değişir bazen 2 de olabiliyor...). İzmir ekonomi hazırlığa ne çok kolay ne çok zor denilebilir ama eğer düşük levellarla girdiysen zorlanacaksın bu gerçek hatta bazı hocaların öyle korkutacaklar ki geçilmez bi sınav gibi göreceksin ama öyle değil derslere adam gibi devam edersen sorun olmaz. Ama sıkılacaksın hatta kendini lisede hissedeceksin yapacak bişey yok...Tam hatırlayamıyorum bunu yanlış yada değişmiş olabilir ben 1 sene önce verdim hazırlığı pre-int ve int levellarında 52 diğerlerinde 60 saat devamsızlık hakkın olacak..

ikinci dönem pre-int ve int levelları pre-advance ve advance oluyolar die biliyorum ama yanlış olabilir

şimdilik bu kadar

teşekkür ederim. bu sene görüşürüz o zaman.

• Nightmare_2

Bende İzmir Ekonomiyi yazdım.Şimdi ben hangi seviyeden başlarsam başlayayım 1 sene mi hazırlık okuyacağım diyelimki en üst seviyeden hazırlığa başladım 1 dönem okuyup sonra fakülteye geçme gibi bir durum yokmu? irregular öğrenci durumu?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.