Şimdi Ara

üniversite hazırlık nasıl bir şey? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
17.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İTÜ,ODTÜ,BOĞAZİÇİ,BİLKENT ,SABANCI gibi üniversitelerin hazırlıkta verdiği eğitim nasıldır?örneğin dersler nasıl işleniyor ?lisedeki gibi hoca öğrenciye soru soruyor mu ? tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsayişBerkemal

İTÜ,ODTÜ,BOĞAZİÇİ,BİLKENT ,SABANCI gibi üniversitelerin hazırlıkta verdiği eğitim nasıldır?örneğin dersler nasıl işleniyor ?lisedeki gibi hoca öğrenciye soru soruyor mu ? tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum

ben bilkent'te okuyorum, hazırlık okumadım ama bütün arkadaşlarım okumuş aşağı yukarı. lise gibi aynen. hoca soru soruyormuş. ayrıca devamsızlık da büyük sıkıntıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

saat 9-16.00 arasıdır izmir ekonomide günde 6 saat ders vardır 4. dersten sonra "lunch break" :P sonra 2 ders daha...Ne yaparsan yap bir sınava gireceksin ya seviye belirleme ya proficiency ona göre seviyen belirlenecek sene başında...late beginner, beginner, elementary, pre-intermediate ve intermediate levelları olacak pre-int ve int için pazartesi cuma 4 ders...Genellikle 3 hoca (reading, listening-speaking ve main course ) olacak (duruma göre değişir bazen 2 de olabiliyor...). İzmir ekonomi hazırlığa ne çok kolay ne çok zor denilebilir ama eğer düşük levellarla girdiysen zorlanacaksın bu gerçek hatta bazı hocaların öyle korkutacaklar ki geçilmez bi sınav gibi göreceksin ama öyle değil derslere adam gibi devam edersen sorun olmaz. Ama sıkılacaksın hatta kendini lisede hissedeceksin yapacak bişey yok...Tam hatırlayamıyorum bunu yanlış yada değişmiş olabilir ben 1 sene önce verdim hazırlığı pre-int ve int levellarında 52 diğerlerinde 60 saat devamsızlık hakkın olacak..

ikinci dönem pre-int ve int levelları pre-advance ve advance oluyolar die biliyorum ama yanlış olabilir

şimdilik bu kadar

Değişiklikler oldu bilgi vereyim.

Hazırlığa başladan önce sınava giriyorsunuz ona göre seviyeniz belirleniyor AST,BST,CST,DST.
    Her bir kurda 1 defa kalma hakkınız var.
    Atıyorum BST kurunda kaldınız BRN oluyorsunuz
    Bu durumda DST okumuyorsunuz ama pie denilen yani en son olduğunz sınavda DST konuları çıkıyor.

Her bir kurda 2 ayrı sınav oluyorsunuz. Tabi her bir sınavda kendi içinde ayrılıyor
    listening, use of english (x2), reading, writing, speaking.. ayrı günlerde oluyorsunuz.
    2. sınav da yukardaki tüm partları 1 günde oluyorsunuz.
    1. sınavdan totalda 59.50 toplamanız lazım ki 2. sınava girip gene 59.50+ puan alıp kur atlayın.

her bir kurda kitapları alırsanız ve kitaptaki ödevleri (online) yaparsanız 10 puan geliyor. tabi sadece ödevi yapmak yetmiyor online test var onları doğru yapmanız lazım
    birde CPG diye birşey var hocalar puan veriyor 2 haftada bir. kur sonunda ordanda maximum 10 puan alma sansınız var

Eğer ki BST kurunda kaldınız diyelim. BRN oldunuz.Sonra CST'ye geçtiniz. normal de, 59.50 almanız gerekirken kaldığınız için 2. sınavdan 80 almanız gerekiyor. Aksi taktide pie sınavına giremiyorsunuz.
    ben hazırlıgı bu sene okudum, 80 almanın zorluğu olarak şunu belirteyim, 200+ kişi içinden sadece 2 kişi 80 aldı biride benim
    Pie sınavına giremezseniz isteğe bağlı olarak (4 hafta) yaz okulu okuyup sınava girebilirsiniz. (RESMEN PARAYLA SINAV HAKKI SATIYORLAR)
    Bu sınavıda geçemezseniz eylülde 1 sınav daha var ücretsiz, ona girebilirsiniz. onuda geçemezseniz (e bi zahmet geçin artık ) support oluyorsunuz. yani sene tektarı :(
    pie sınavından geçme notu minimum 64.50

support'ta 2 gruba ayrılıyor SUPPORT 1 (AST,BST) SUPPORT 2 (CST,DST) en son girdiğiniz sınava göre bunlardan birine yerleşiyorsunuz.

Bu arada şunuda belirtmeyen geçmeyeyim hazırlıktaki en iyi hoca GÜLŞAH GÜRER :) She is the best teacher.
    ne yapıp edip bu hocanın sınıfına girin kesinlikle.

///
    Pie sınavı: http://sfl.ieu.edu.tr/tr/yeterlik-sinavi-ornegi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk 1 -- 1 Ağustos 2017; 22:33:58 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.