aklına takılan bişey olursa sor yine ben yada bizden birileri cevaplar
Arkadaşlar özel üniversitelerde hazırlık sınıfında upper intermediate seviyesine kadar ingilizce öğrenebilirmiyiz?Ben daha newbie olduğum için cok çalışmam gerek.
Ben de Boğaziçi Üniversitesi hazırlık okumayı düşünüyorum. Uluslararası Ticaret öncesinde. Uluslararası icaret bölümünde de 6 dönem boyunca ikinbir bir dil görüyorsun haftada 6 saat. Süper olacak inşallah
quote:
Orijinalden alıntı: Nightmare_2
aklına takılan bişey olursa sor yine ben yada bizden birileri cevaplar
Valla arkadaşım 2007-2008 ve 2008-2009 öğretim yıllarında ve öncesinde böyle bi durum sözkonusu değildi ancak yaklaşık 20 gün kadar önce okula gittim tercih danışmanlığında çalışan arkadaşlar vardı onlardan 1-2 tanesi bu sene böyle bi yenilik olacağını söylediler ne kadar doğrudur tartışılır ama bunlar sadece duyum...Hazırlığı benim yaptığım gibi zaman kaybı mantığı ile düşünme çümkü emin ol fakütleye geçince hazırlığı ahh bee ne yılmışta değerini bilememişim diyorsun...Ayrıca zaten upper isen ve bide bursluysan dert yok tasa yok takılırsın sınavlar sorun olmaz eğlence yılın olur senin...
@rat.planet Hocam bu seninle alakalı bişey özel ünilerin çoğu iyi bir ingilizce eğitimi veriyor ama tabi bu senin ne kadar almak istediğinlede alakalı ilgilenir ve sıkı tutarsan yok diye bişey yokç...
quote:
Orijinalden alıntı: V_lkan
Forumdan bir arkadaşım var, Ekonomide bu sene hazırlık okuyordu. O daha detaylı bilgi verir konuyu görürse. Ben haberdar etmeye çalışırım
geç olsun güç olmasın.
zaten her şey başlayacağınız seviyeye göre şekillenecek. ben en zorunu anlatayım.
beginner başlarsanız hafiften hayatınızı kaydırırlar. düzenli olarak günde 1 saat çalışsanız proficiency'de 75-80 alırsınız ama bütün sene sadece dersi dinlemekle yetinirseniz ya kalırsınız ya da ucu ucuna geçersiniz. tam sınırda olduğunuz için sınav stresinin içinde bulursunuz kendinizi. ayrıca beginnerlar için okul haziran'da bitmez. temmuz ortasına kadar devam eder ve temmuz 20 gibi prof'a girersiniz. olmazsa 1 yaz okulu şansı ve eylül sınavı var.
ilk dönem 5 quiz, 2 midterm ve 2 cpg; ikinci dönem 6 quiz, 3 midterm, 3 cpg vardı geçen sene. bu sene sistemle birlikte değişir mi bilmiyorum. ayrıca ilk dönem geçme notu 50 üzerinden 34,50; ikinci dönem 30,00. toplam 64,50'yi bulamazsanız prof'a giremiyorsunuz.
universitem34 eğer beginner haricinde bir kurdan başlarsan daha erken bitirme şansın olacak bu sene. sistem ilk defa uygulanacağı için tam bilmiyorum ama her kitabı geçmek için ayrı ayrı sınav olacakmış sanırım. kitaptan olduğun sınavı veremezsen kur geçemiyorsun.
şunu söyleyebilirim ki ne yapıp edin alt kurdan başlamayın. eğer üst düzey ingilizceniz yoksa gidin kursa falan okul başlamadan. ben geçen sene çok pişman oldum.
işte okul bu, hazırlık bu umarım memnun kalmışsınızdır.
bu arada bazı cümleleri sonradan eklediğim için düşüklük olabilir. idare ediverin artık.
güzel konu yazan arkadaşlara teşekkürler :)
Ben de hazırlık okuyacağım. İngilizcem iyidir aslında geçebilirim de... Tek korkum yanlışlıkla geçmek yüksek seviye başlamak için kaç almamız lazım?
quote:
Orijinalden alıntı: mert_961
Ben de hazırlık okuyacağım. İngilizcem iyidir aslında geçebilirim de... Tek korkum yanlışlıkla geçmek yüksek seviye başlamak için kaç almamız lazım?
+1905
Hazırlık atlama sınavını başardıktan sonraki dönemde ne yapılıyor?Normal derslere mi başlanıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: Ata
Hazırlık atlama sınavını başardıktan sonraki dönemde ne yapılıyor?Normal derslere mi başlanıyor?
normal derslere başlanır herhalde. başka ne olabilir?
quote:
Orijinalden alıntı: brky
quote:
normal derslere başlanır herhalde. başka ne olabilir?
bence 1 yıl yatıyorsun hazırlıkdakileri bekliyorsun
geçen sene hazırlık okuyanlarla 1. sınıfa başlıyosun bence onlar seni kıskanıyolar fln sene kaybın yok diye muafiyt sınavları kolay gibi görünüyo ama geçemeyedeblirz listening var writing var speaking te varsa tam olur nası bişey merak ediyorum hakkımızda hayırlısı ÜSTELİKK bize word excel sınavlarıda olcakmış malum bölümümüz bilg.
bu arada ilk mesajım bu sitedemerhabalar
quote:
OASIS'ten oryantasyon kaydı yaptırıyorsun ondan sonra oryantasyon programını tamamlayıp ders kaydı yapıyorsun OASIS'ten zaten okuluna orda küfür etmeye başlıyosun :P
Hazırlığı atlamanı tavsiye etmem. Akademik seviyede ingilizceyi derste anlayamazsın. Hazırlığı atlayıp derslerden paso çakan adamlar var. Hazırlığı atladıktan sonra bi yandan 1. sınıfta kursa gitmek koyar adama.
ben öyle düşünmüyorum 1 yıl kaybım olacağına 1. sınıfta kursa giderim oda ihtiyacım olurs okulla beraber kursu götürürüm 4yılda bitiririm ((bence tabii saygılarr)) ben geçmeye çalışıcam muafiyette ing. çalışıyoom
oo 1 yılın derdindesiniz. ben 2 yıl okicam hazrlk.. hacettepe otomotiv. almanca+ingilizce
hayırlısı olsun ne diyelim
Ben de kazandım bu sene ekonomiyi Endüstri Sistemleri ni 8 inde sanırım sınav giricez bakalım ben istiyorum hazırlık okumak ya
Benim bölümüm turizm olduğu için ingilizcem oldukça İyi olmasına rağmen hazırlık okuyacağım . belki başka dillerde kasarım boş sene gibi gözüküyo çünkü. Anadolu lisesi mezunuyum bende ama okurum heralde ya
Hazırlık okursan ingilizcen tam gelişir.4 sene boyunca tüm dersler ingilizce olduğunu düşünürsek bunun önemini anlamış oluruz.İngilizce sadece okullda değil tüm iş hayatı boyunca önemli ve belirliyici bir özellik olacaktır bundan kesinlikle emin olun...