Adam gibi anakart önerisi
selamlar,
ryzen 9 7900X, RTX4080 super, corsair vengeance 32gm expo ram ve msi b650 gaming plus wifi anakartlı sistemde anakart ve kendim kaynaklı sorunlardan bıktım, artık sorunsuz bir anakart istiyorum.
anakart kaynaklı sorunlarda usb'lerde çakışma ve yüksek hızlı usb kullanınca sistemin saçmalaması var. bu yüzden kasadaki usb'leri değil monitördeki usb'leri hub olarak kullanıyorum. bilgisayarı simülatör olarak kullanınca meta Quest 3 ve joystick setini aynı anda takarsam mouse kendi kendine harekete başlıyor, bundan monitörün usb hub'unu kullanarak kurtulabiliyorum, özetle anakarttaki usbleri verimli kullanamıyorum.
ikinci sorun bios'undan çok çektim. ilk aldığımda ikinci m2 ssd'yi görmüyordu. bios update ile çözdüler ancak her update yeni bir macera, adam gibi çift bioslu ya da biosu zaten doğru düzgün olup update etmeye ihtiyacımın olmayacağı bir anakart istiyorum.
benden kaynaklanan sorun ise allahtan belamı isteyerek 2x 1tb ssd ile raid0 yaptım. bios update ya da ıvır zıvır her değişiklikte raid bozuluyor ve yeniden yapmak bir macera. dual bioslu bir kart burada yardımcı olur diye düşünüyorum.
uzattım ama yaşadığım bu sorunlardan bıktım, sorunsuz ve sağlam bir anakart önerisi rica ediyorum.
Sistem Hakkında Yorum
selamlar,
aşağıdaki gibi bir sistem toplamak istiyorum. amacım oyun oynamak değil ama hazır toplamışken oyun da oynarım. bu yüzden ekran kartını biraz daha düşürebilirim. çok uzun zamandır desktop PC almadığım için piyasaya oldukça uzağım(pentium 3'te kaldım:) ), yorumlarınızı özellikle komponentlerin uyumu konusundaki önerilerinizi bekliyorum.
SSD, kasa ve PSU konusunda henüz karar vermedim, önerilere açığım.
CPU: AMD Ryzen 7 7700
RAM: DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Expo
anakart: MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI
Ekran kartı: ASUS GEFORCE RTX 4060 TI DUAL-RTX4060TI-O8G 8GB (çok perormans farkı yok derseniz ti olmayanını alabilirim)
SSD:1Tb pcie 4x
Kök Hücre Tedavisi
selamlar,
yaşım 35, saçlarımda ise ekim yapılacak kadar bir dökülme yok, aslında sadece alında geriye gitme ve üst kısımda belirsiz bir seyrelme var. süreci düşününce de hayatımda saç ekimi için harayabileceğim bir zamanım yok, gördüğüm kadarıyla ilileşme vb. derken 1-2 yıllık bir geçiş süreci var saç ekmnde.
özetle, ektirmeden diğer tedavi metdolarını denemek istiyorum. çevremde mezoterapi yaptıranlar var ve hiçbiri olumlu bir sonuç almadı. araştırıken kök hücre tedavisi ile karşılaştım. kök hücre tedavisi olup sonuç gören ve süreci anlatabilecek biri var mı yardımlarını bekliyorum.
root.home sertifika hatası
merhaba,
hg255s modem ile turkcell superonline internet kullanıyorum. 2 gündür tüm cihazlarda internet kullanırken sıklıkla kesiliyor ve root.home sertifika hatası alıyorum. anladığım kadarıyla modem yönünden bir sorun ancak internette bir çözüm bulamadım.
Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi
|
Basit tehdit, hukukçu arkadaşlar yardım
|
Birine ait paylaşımları görmeme
|
WD green sorunu
|
ucuz telefon tavsiyesi
|
ni-mh ni-cd batarya sorunu
|
Son Giriş: 10 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.926
İkinci El Bölümü Mesajları: 65
Konularının görüntülenme sayısı: 33.919 (Bu ay: 758)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 328 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası