Şimdi Ara

Adam gibi anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ryzen 9 7900X, RTX4080 super, corsair vengeance 32gm expo ram ve msi b650 gaming plus wifi anakartlı sistemde anakart ve kendim kaynaklı sorunlardan bıktım, artık sorunsuz bir anakart istiyorum.

anakart kaynaklı sorunlarda usb'lerde çakışma ve yüksek hızlı usb kullanınca sistemin saçmalaması var. bu yüzden kasadaki usb'leri değil monitördeki usb'leri hub olarak kullanıyorum. bilgisayarı simülatör olarak kullanınca meta Quest 3 ve joystick setini aynı anda takarsam mouse kendi kendine harekete başlıyor, bundan monitörün usb hub'unu kullanarak kurtulabiliyorum, özetle anakarttaki usbleri verimli kullanamıyorum.

ikinci sorun bios'undan çok çektim. ilk aldığımda ikinci m2 ssd'yi görmüyordu. bios update ile çözdüler ancak her update yeni bir macera, adam gibi çift bioslu ya da biosu zaten doğru düzgün olup update etmeye ihtiyacımın olmayacağı bir anakart istiyorum.

benden kaynaklanan sorun ise allahtan belamı isteyerek 2x 1tb ssd ile raid0 yaptım. bios update ya da ıvır zıvır her değişiklikte raid bozuluyor ve yeniden yapmak bir macera. dual bioslu bir kart burada yardımcı olur diye düşünüyorum.

uzattım ama yaşadığım bu sorunlardan bıktım, sorunsuz ve sağlam bir anakart önerisi rica ediyorum.

• Yeni nesil amd anakartlarında gigabyte çok başarılı x670e gigabyte anakart alın. Performans farkı bile ortaya koyabiliyo.

• Buyurun:

akakce.com
    MSI Mpg X670E Carbon Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-mpg-x670e-carbon-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,2121327332.html
  • Yeni anakartlar çok para. Daha muhafazakar çözüm: PCIe x1 ya da x4, sizdeki boş slot durumuna göre, bir USB kart (AIC).

RAID0 (stripe) evde çok tehlikeli. 2 TB kapasiteye ihtiyacınız yoksa, RAID1 (mirror) yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 4 Ağustos 2024; 16:49:57 >
  • doğru mu yaptım bilmiyorum ama bunu aldım, ilk gözlemlerim;

usb'lerdeki çakışma çözüldü. birden fazla yüksek hızlı usb kullanımında bir sorun yok.

expo'da perfromans farkı oldu, b650'de sanki expo açıkken bir fark olmuyordu.

ai destekli oc olayı hikaye gibi, açınca ilk stres testinde mavi ekran verdi. ama anakartın 7900x için oc potansiyeli daha fazla gibi gözüküyor çalışmak lazım.

@rog
    ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI | Anakartlar | ROG Türkiye
    https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-x670e-f-gaming-wifi-model/

raid'i yine kurdum, insan 14gb hızlarda diske alışında vazgeçemiyor ama hala diken üzerinde hissediyorum, raid 0 hiç güven vermiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.