Forumda yeni konu göremedim...Öğrencilerin İngilizcesini ne kadar geliştiriyor? 1 sene yeterli geliyor mu? İngilizce konuşma becerisine ne kadar önem veriliyor?Öğrenciler rahatça İngilizce konuşabilir seviyeye geliyor mu? (Belki de en önemlisi) Merak ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversite Hazırlık Ne Kadar Başarılı?
-
-
Bu sorulara ek olarak bilkent'in hazırlığı nasıldır? Cevaplarsanız çok memnun olurum
-
Kendi adıma konuşayım
Sene başında 65 gerekirken 53 aldım geçemedim B1 başlarında ingilizcem vardı.
İlk dönem konuşma ortamı olması dışında başka hiçbir şey katmadı, ne grammer olarak ne de writing. Kendi izlediğim şeylerle listeningimi geliştirdim writing de aynı şekilde (hatta konusunu da açmıştım)
Ama bu dönem istediğim kıvama geldi akademik readinglere devam ediyoruz ve grammer konuları da farklılaşmaya başladı, speaking için hoca zaman veriyor ama bizim çoğu kişinin umurunda olmadığı için çok konuşamıyorum. (Sırf yatmak için muafiyete bile girmemişler sonra da hazırlık zaten ağıt olmaz bilmem neşaka gibi) Halen daha tökezliyorum konuşurken.
Yine de geliştim diyebilirim özellikle listening alanında, ama teknik kelimeler için süreye ihtiyacım var. İşin %30'unu hazırlık sağladı, %15 ödevler dersek geri kalanı kişinin kendi çalışmasıdır.
Sonuç olarak hazırlığı geçebildiği halde bilerek geçmemek çok büyük bir hata olur en azından Hacettepe için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 4 Mart 2023; 18:24:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Verim tamamen kişideki heves ve hocaya bağlı bence. Ben İTÜ'deyim. İlk dönem yüz yüze olmasına rağmen ufacık verim alamadım ve hocalardan pek memnun değildim. Mesela Listening & Speaking dersinde listening ve speaking'e dair hiçbir şey yapmıyorduk.
Bu dönem online (bana göre online eğitim, normal koşullarda yüz yüze eğitime göre daha verimsiz) olmasına rağmen gayet güzel geçiyor. Grammar'da baya yeni konu öğrendim. Hocalar çok daha iyi. Sınıf ortamını daha çok sevdim. Bazen sohbet falan döndüğü için sarıyor ders. Bunlar dersten aldığım verimi pozitif yönde etkiledi.
Bence 1 sene 0'dan başlayan ve bu işe ağırlık veren biri için oldukça yeterli. Online olduğundan şu an speaking ile alakalı etkinlik pek yok ama yüz yüzeyken de pek önem verilmiyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 4 Mart 2023; 18:13:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Soruları ingilizce üzerinden sormuşsunuz ama ben almanca üzerinden cevaplamak istiyorum.
Ben taüdeyim ve pazartesi b2 kuruna başlayacağım, maalesef online :(
sene başında almancam sıfırdı, A1 kurundan başladım bir aksilik olmazsa tek seferde bitireceğim
Öncelikle hazırlık almancamı baya geliştirdi (b1 olduğumu zannetmiyorum, kur sınavına çalışınca o seviyeye çıkıyor insan ama sonradan tekrar etmeyince,maruz kalmayınca hemen kaybediyor :( ama zaten sınav senemde de düzenli veya fazla çalışmazdım yoksa taüde işim ne
1 sene sıfırdan c1 için yeterli gelmez gibi ama düzenli çalışana, önem gösterene 1 senenin yetebileceğini düşünüyorum.
Dersime giren çoğu hoca konuşma becerisine önem verdi, hatta telaffuza da önem veren bir hayli kişi vardı.
Bu 5 ayda yalnız almancayı değil bir yabancı dil nasıl öğrenilir? hangi becerilere sahip olmak gerekir? bu becerileri nasıl geliştirebiliriz? tarzı konuları da öğrenmiş oldum. Yabancı dil öğrenmeye karşı özgüven kazandım diyebilirim.( sene başında almancaya karşı inanılmaz özgüvensizlik vardı) Ayrıca almanca özelinde çok fazla sayıda web kaynağı öğrenmiş oldum haliyle bireysel olarak almancamı çok daha ileri seviyeye getirebileceğimi düşünüyorum.
Benim düşüncem Taüye gelen biri psikolojisini, özgüvenini sağlam tutarsa ve özenli çalışırsa sıfır bile olsa sene sonunda rahatça fikrini dile getirebilen, almancayı edinebilmiş olarak hazırlığı bitirir.
Son olarak dil çok nankör, araya zaman girdikten sonra hemen kaybediliyor, ne demişler " use it or lose it "
Günde saatlerce çalışmaya gerek yok, mümkünse her gün min 30dk-1 saat çalışan biri hazırlıktan inanılmaz verim alır.
-
very sucessfull
-
Bilkent hazırlıkta yarım dönem kalmış birisi olarak şunu söyleyeyim. Eğer İngilizce temeliniz zayıfsa zorlar ama hakkını verirseniz 1 yılda sıfırdan B2-C1 civarına gelebilirsiniz ama bu kolay değil. Temeliniz varsa haftada 5 gün ve tam gün olması ve hatta hocaya bağlı olarak çok ödev olması canınızı sıkabilir ama yarım dönemde özellikle speaking ve writing de ciddi yol katettim ben. Daha detaylı bilgiler şu konumda da var:
Bilkent Hazırlık ve İktisat (Zaman içinde güncellenecek) | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
Genel olarak Doğu kampüs pek eğlenceli bir yer değil ve hazırlıkta bazı hocalar zor olan hazırlığı daha da zorlaştırabiliyor (benim dersime giren 4 hoca da melek gibi olduğu için hiç laf etmeyeceğim. Kayla hocaya buradan selamlar, eğer ona denk gelirseniz üzmeyin (bir anda cehennem yaşatabilir size)). Hazırlıktaki hocalarla Türkçe değil İngilizce konuşun ayrıca. Hoca Türk olsa bile bunu yapın ki diliniz ilerlesin. Ödevleri de yapın, bazıları çok amele oluyor ama yine de çoğu pekiştirme açısından önemli.
Kitap konusunda çok korkunç bir masraf olmuyor. Ben 4. kurdaki 3 kitabı 850TL'ye (orijinal aldım) aldım. Olgunlar'da falan daha ucuz. 5. kurda bol bol çıktı alacaksınız (eğer hocanız bilgisayara, tablete falan izin veriyorsa o kadar çok almazsınız).
Kısacası Hazırlık sıkı ve hakkını veriyor. Kesinlikle İngilizcenizi ilerletir (Benim 1. kurdan başlayan arkadaşım başlarda door falan bile bilmiyorken şimdi hocasıyla, bizimle İngilizce muhabbet edebiliyor (yarım dönemde oldu bu ilerleme))
-
ben lise hazırlıktan bile verim almıştım çalışırsan üni faydalı olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam,cevabınız için çok teşekkür ederim
-
İtüde ağır çöp a1 ingilizcemle sınavdan 75 aldım direk hazırlığı geçip dondurmuştum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu sorulara ek olarak bilkent'in hazırlığı nasıldır? Cevaplarsanız çok memnun olurum |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X