Şimdi Ara

İTÜ'DE YATAY GEÇİŞ KOLAYLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
5
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örneğin makinaya 2.8 ortalama yaparak geçilebiliyorken bu bölümü hedefleyip yksye çalışmak enayilik mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler itü’de yatay geçiş kolay bi iş değil. Geçen sene bi piyango oldu millet kötü sıralamalarla makine uzay falan geçti. Sınavlar zor olsa da dd alıp bi şekilde geçtikten sonra 2.7 bi şekilde yapılacak bi sıralama. Geçen seneden önceki seneler ortalamalar hayli yüksekti. Bilgisayarla 3.99 ehb 3.85 falandı.

Ben size başka bi şeyden bahsedeyim. Yatay için gelecekseniz en önemli iki şeyi söylüyorum. Bölüm seçimi ve irregular olmak.

Bölüm seçiminden söyle bahsedeyim.
    Bilgisayar mühendisliğinde ilk dönem 3 tane bölüm dersi var 2. Dönem 2 bölüm dersi var. Kredileri toplamı tam 13.5
    Bu derslerin hiçbirisi yaz okulunda açılmıyor ve içlerinden bi tanesinden (c ye giriş) kalınca yatay şansını bırak okul direkt olarak uzuyor.

Şimdi diyebilirsiniz bilgisayar en yüksek bölüm bilgisayar okuyan adam yatay mı atar. Haklısın ama anlatmak istediğim olay bölüm seçiminin önemi. Ben bilgisayar okuduğum için ondan örnek verdim.

İtüdeki başka bir bölüm olan çevre mühendisliğinde 1. Sınıfta alınan bölüm derslerinin kredi toplamı 6.5

Cevher hazırlamada 12 kredi bölüm dersi var. İtü’de En kötü sıralamadan alan mühendislik olmasına rağmen yüksek sayılabilir.

Ortalama 1 ders 3 kredi desen ciddi bi fark var ortada. 1 hafta içinde 2 derse çalışmak var 1 derse çalışmak var. Tamam bölüm dersi sayısı yüksekte belki kolaydır diyebilirsiniz ama öyle bi şey yok. Ders derstir. Etik dersleri hariç hepsine oturup kasmak gerekiyor.

İrregular olmanın önemi de 1 seneyi neredeyse 2 seneye yayarak okumak. Irregular olunca fazladan 1 bahar dönemi ve 1 yaz okulu şansınız oluyor. Bi kaç tane ders alıp verseniz program ciddi manada rahatlıyor. 3.86 ile yatay atan arkadaşım ırregular olmuştu ve önden dersler eksiltip son döneminde neredeyse full mat2 kasmıştı.

Eğer sınav şanssızlığıyla yks’den istediğiniz sonucu alamazsanız ve yatay atmak gibi bir hedefiniz varsa kesinlikle irregular olun ve yazacağınız bölümün ders planına çok dikkat edin.
  • Enayilik tabii ki.

• Oha lan

• Geçen sene fizik 2den 250 kişiden 10 20 kişi falan geçti, normal zamanlarda böyle olmaz

Uzaktan eğitimde kıyım yaptı ODTÜ ve İTÜ

• konuya tekrar baktım.

keşke itü kontrol yazaysaymışım. itü bilgisayar'a geçiş yapardım.

10-15k falan yapıyorsanız mezuna kalmayın yapıştırın itü'den bir bölüm. Sonra gpa kasıp istediğiniz bölüme geçersiniz.

• Hocam yüzde 40 ÖSYM puanı şartı var. Geçen sene bu yoktu, o yüzden ortalamalar çok yüksekti.

Yani eskisi gibi 100k yapıp 5k'lık bölüme girmek çok zor.

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Tamam işte yine çok iyi. 5.8 bine girebileceğim en iyi ceng marmara idi.

itü kontrol yazıp cenge en kötü ehb’ye geçerdim.

Attığım sene ösym puanı etkiliyor zaten

• Katılıyorum.

Celal Şengör İTÜ için TR'nin en iyi okulu diyordu. :)

İlk 5’te değil bence

• gerçek ilk 5 kim sence

• amanallahim2 kullanıcısına yanıt

bilkent boun koç odtu sabancı

• From my perspective,

1. Bilkent

.

.

2.Koç

3.ÖDTÜ

.

4.Boğaziçi

.

.

5.Sabancı

• Anlamadığım tek şey 3.9 ortalamali biri ehm den cenge geçememiş 2. Yedek olmuş ama 3.7 ile uzaydan biri değerlendirme puanı daha düşükken cenge gecebilmis asil olarak bu nasıl oluyor

• bunun odtü için olan listesi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 4 Haziran 2024; 11:53:16 >
  • Arkadaşlar geçen sene fiz2de 110kişide 105 kalan vardı. Ve itüde fiz2yi veremezseniz yazın da veremezseniz yatay geçiş atamıyorsunuz. Üstte de demişler uzaktan eğitimde kıyım oldu diye aynen öyle. Bir sürü kişi yatay atma hakkına giremedi diye böyle oldu. Asıl şimdi bu sene havuz dersleri çok kolaylaştırıldı diye ortalamaları görün siz. 3.6 ile yatay atamayanlar olacak. Geçen senelerde yaptıkları zor havuz derslerden sonra bu sene her dersi inanılmax kolay şekilde geçebiliyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de bilmiyorum ama geçtiği derslerin zorluğu olarak sıralanıyor olabilir. Değerlendirme puanlarına artık yks sıralaması da dahil üstelik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daxpc kullanıcısına yanıt

odtü'de geçişler daha katı, itü gibi değil.

• yltyy kullanıcısına yanıt

malum parti torpili olabilir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.