< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsitkütlecekimi -- 14 Ocak 2021; 1:14:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsitkütlecekimi -- 14 Ocak 2021; 1:14:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu yaptıklarının yasal olmadığı konuşuluyor zaten konuda. Ek madde-1 yönetmeliğinde hazırlık kontenjanı hakkında bir madde yok bilakis hazırlığı okuma hakkı var konuyu açanın. Bunu kontenjan yok diye ekarte edemez okul.
|
Açıklama yapma gereği duydum. Boğaziçine geçiş yapabildim arkadaşlar, tavsiyelerde bulunan herkese teşekkür ederim. |
bir hata var bu iste. YÖK'e basvur hocam.duzeltmek durumundalar.hazirlik okuma hakkin da var cunku
|
Merhaba herkese, Boğaziçi beni 4 eylül’de açıklana sonuçlara göre reddetti. Buradaki arkadaşların önerisiyle Cimer’e yazdım ilk etapta. Birkaç gün bir dönüş alamayınca umudumu kestim oradan. Taciz eder gibi ariyip Fen Edebiyat Fakültesinin öğrenci işlerinin başındaki kişi ile görüşmek istedim. Sürekli önüme bir bahane çıkardılar, hasta, evden çalışıyor, mail atın vesaire. Maillerime bir dönüş yapmadı ama. 2 haftalık bir süreçten sonra umudum neredeyse kesildi, çünkü kayıt tarihi geçmişti artık. Son çare olarak elime mi yapışır diyip, bir dilekçe yazdım ıslak imzalı ve Ankara’ya YÖK’e kargoladım. Açıkçası bir geri dönüş vesaire beklemiyordum sadece içim rahat etsin, sonrasında keşke bi deneseydim demiyim diye. Olaydan yaklasık 1 ay sonra Cimer’den geri dönüş aldım. Bizzat rektör yardımcısı bana, senato kararı ile hazırlık için merkezi yatay geçiş puanı ile geçişte sınırlı kontenjan açtıklarını ve fizik bölümü için hazırlık kontenjanın dolduğunu söyledi. Sanırsam 1 ya da 2 kişilik bir kontenjan var. Kaderime razı olmuştum ki burada üstte, mesajlarım da bu belli oluyor. Sınava tekrar hazırlanacaktım. 13 Ekim günü bana mail geldi sabah saatlerinde. Merkezi yatay geçiş başvurunuz onaylanmıştır diye. Yanlışlık oldu herhalde diye düşündüm ki, 4 Eylül nerede 13 Ekim nerede. Aradım, defalarca sordum ben miyim gerçekten diye ilk başta yanlış olabilir dediler. Sonra birkaç kontrolden sonra taraflarınca arandım ve hayır, doğru evrakları bize mail atın kaydınızı tamamlayalım dediler. Neden böyle oldu dediğimde ise hiçbir net cevap alamadım. Mail attım sebebini sordum ama geri dönüş alamadım. İhtimaller az, ya dilekçem birinin masasına gitti ya da birisi kayıt yaptırmadı ve ben alındım diyecem ama açıkçası “yedek” olayının olduğunu sanmıyorum. Kısacası, neden geri kabul edildim bilmiyorum. Tekrardan ilgilenen tavsiye de bulunan herkese teşekkürler. Büyük şans olarak görüyorum bunu.
|
Boğaziçi’nin kurnazlığı anlaşılan. Aslında dava yoluna gitseniz haklı çıkarsınız gibi duruyor ama uğraşmak ister misiniz bilmem. Yönetmelik açık çünkü hazırlığı okuma hakkınız var.
|
Bir arkadas itu endustriden 3.8orr 3k sıralama ile boun endustriye gecmisti 3 kontejan vardı son elemeye 3 kisi kalmıştık ve 2 kisiyi almislardı tarzında bir video çekmişti. Ogretim gorevlisinin inisiyatifine kalmış birsey olabilir hocam. Sız sanirim MYP ile geçtiniz girememeniz garip açıkçası.
|
Tıp’a dair bir ilgim yoktu. Ailemin baskısı, çevremin baskısı ve üstüne benim de kararımdan emin olmamam eklenince tıp fakültesi yazdım. Ama bu kararın yanlışlığını daha ilk günden hissettim. Kendimi ait olduğumu hissettiğim yerde görmek istiyordum. Küçüklüğümden beri matematik ve fiziğe ilgim vardı. Açıkçası, bu ülkede hiçbir şeyin garantisinin kaldığını düşünmüyorum o yüzden bir gelecek kaygım yok. Amacım tamamen bu hayatta en çok zevk aldığım şeyi, işe dönüştürmek. Fizik bölümünü seçme amacım budur. Tamamen, kişisel zevkim ve en çok zevk aldığım şey olduğundan ötürü. Ama henüz hazırlıkta olmama rağmen, lisans danışman hocamızın bizlere hazırlık öğrencilerine yani, verdiği matematik ve fizik dersleri ve hocalarımızın üstümüze düşmesi, bizlerden daha heyecanlı olmaları ne kadar doğru bir okul ve bölüm kararı verdiğimi kanıtlar nitelikte.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |