Merhabalar arkadaşlar,merkezi yatay geçiş ile boğaziçi üniversitesine başvuruda bulundum. 4 eylülde kabul kararı açıklanacakmış ama aklıma takılan bir şey var. Ben hali hazırda olan bölümümde sınıfta kaldım bilerekten. Mevzuatta şöyle bir şey gördüm: Öğretim dili Türkçe programdan tamamen veya kısmen yabancı dilde eğitim yapan programlara geçişte öğrencinin yabancı dil şartını sağlaması gerektiğine, hazırlık sınıfında veya birinci sınıfta geçiş yapmak isteyen öğrencilerin yabancı dil şartını sağlamaması durumunda yabancı dil hazırlık eğitimi almaları gerektiğine/ diye bir yazı var. Ben türkçe bir bölümden ve 1. Sınıf olaraktan başvuruda bulundum. Yeterli düzeyde ingilizceye sahip olduğumu düşünmüyorum ve bazı yerlerde boğaziçi hazırlık için yatay geçişlerde az kontenjan açıyor diye gördüm. Hazırlığa kabul alamama durumum olabilir mi mevzuatta yazana rağmen. Bilir kişi bir arkadaşımız varsa eğer sorumu yanıtlayabilirse sevinirim.
Yeni yerleşenler yatay geçiş yapabiliyor mu ?
cyclincer
kullanıcısına yanıt
1 yıl okuman lazım
wisciart
kullanıcısına yanıt
Bu dönem okullar açılmayıp uzaktan eğitim olursa ne olucak peki sayılıyo mu öyle
cyclincer
kullanıcısına yanıt
Merkezi için boğaziçi özelinde konuşursam en az iki yarı yıl kayıtlı gözükmeniz gerekmekte
cyclincer
kullanıcısına yanıt
Sayılır tabii ya, sonuçta öyle ya da böyle 1. sınıfı okumuş oluyorsunuz :)
Biraz garip gelebilir ama okullar açılmazsa türkçe mat kasıp tekrar girmeyi düşünüyorum 1 sene okuduğum içinde geçiş başvurusu yapıcam biraz manyaklık olucak :d
Bir de şu 2020 unilerin kaç binle kapattıklarını ne zaman açıklayacak yök
up bilir kişi yok mudur?
SerKrc
kullanıcısına yanıt
Sanırsam bi telafisi yok hocam,fizik
Arkadaşlar benim bir sorum var. Ön lisans okuyorum bölümümden elektirk elektronik mühendisliğine geçiş yapabiliyorum. Ama ben bilgisayar mühendisliği istiyorum elektrik elektronik mühendisliğine geçiş yaptıktan sonra aynı üniversite veya farklı bir üniversitede bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmamın bir yolu varmı varsa nelerdir yardımcı olursanız sevinirim
Çağrı AlkayaÇ
kullanıcısına yanıt
agno ile geçiş
karsitkütlecekimi
kullanıcısına yanıt
Hocam mühendisliklerde 1.dönem çok fark olmuyor bildiğim kadarıyla. Ortalamayı yüksek tutup geçiş yapsam sene kaybım olur mu
Merkezi yatay geçiş yaptıysan seni almama gibi bir durumları yok. Hazırlığı geçemezsen hazırlık okursun.
Çağrı AlkayaÇ
kullanıcısına yanıt
Onu bilmiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme