Şimdi Ara

merkezi puanla yatay geçiş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar.ben galatasaray üniversitesinde endüstri mühendisliğindeyim.bu sene bitince itü kontrol-otomasyon(ingilzice) 'ye geçmek istiyorum.resmi olmayan kaynaklara göre 9775 son giren kişinin sıralaması,benim 9645.daha önce merkezi puanla yatay geçiş yapanlardan bilgi almak istiyorum,önerilerinize açığım.

• Galatasaray'a ne zaman yerleştiyseniz o yıla göre sıralamalara bakacaksınız hocam, uyarmış olayım ona dikkat edin.

• son giren kişi 9676,benim 9645 imiş yök atlas belli olmuş haberim yoktu.ucundan girebiliyorum sanırım.bir arkadaşım yatay isteyip geçemeyenin olmadığını söylemişti,umarım doğrudur.siz yatay geçiş yaptınız mı ?

• Hocam merhaba ben de tıp fakültesinde okuyorum bu yıl 1.sınıfa yeni başladım ve bölümümden memnun değilim .Önümüzdeki sene için merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum Türk Alman ya da sıralaması 13kdan sonra olan ünilerin ingilizce bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmayı düşünüyorum .Biraz araştırma yaptım geçişte sorun teşkil edebilecek şey sanırım dil muafiyeti.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

kafamdaki soru şudur :

-%100 Türkçe olan Tıp fakültesinden %100 İngilizce ya da Almanca olan bir bölüme geçerken 1.sınıfı bitirmiş bir öğrencinin hazırlık okumasına izin veriliyor mu ? Dil muafiyetini sağlamazsa sorun olur mu ?

• düşünenadam3546 D kullanıcısına yanıt
    hazırlık okuyabiliyorsun izin veriliyor
  • diggawithanattitude D kullanıcısına yanıt

Merkezi puan ile geçiş yapmadım hocam. Merkezi puanla geçiş için normal sınav kontenjanının %30'unu ayırmaları zorunlu ama sizden daha iyi sıralamalı fazla kişi başvurursa girememe imkanınız da var. Çok küçük ihtimal ama yine de var olduğunu bilin.

Üstteki diğer arkadaş için de yazayım, hazırlık konusunu myp ile gelenlere çoğu üniversite izin veriyor ama sıkıntı çıkartanlar da olmuştu. Başvuracağınız üniversiteyi düzgün araştırın, hazırlık konusunda sıkıntı çıkartmadıklarından emin olun.

nerde tıp okuyorsun? sen de istemeden mi yazdın? benim de aklımda vardı hep, durumum pek iyi olmadığı için geçim derdi nedeniyle baya düşündüm tıp yazmayı hala daha aklımda yatayda bi kaç yere başvurma fikri var ama senin fikirlerini de merak ediyorum.tavsiyem türk alman konusunda iyi düşünmen,gsü'de hazırlığı geçmek sıkıntı değil pek ama taü'de çok zor diyorlar,ve sayısalcı birine sıfırdan dil öğretmek (bence) zor baya.yıldız bilgisayar,itü elektrik,itü makine mühendisliği düşünebilirsin.ben itü makine'ye de geçebilirim,sıralama gözünde büyümesin.bir kaç kişiyle konuştuğumda makine'nin çok daha geniş bir mühendislik olduğu için daha çok olanağa sahip olduğunu,istersen kontrol alanına yönelebileceğini söylediler.kontrol otomasyon daha çok bir yüksek lisans programı gibi dendi.sıralamasının yüksek olma nedeni kontenjan azlığı,9700 ama 70 kişiydi sanırım kontenjanı.makine 210 kişi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca, puana göre sıralanıyorsunuz. Mesela 2.sınıftan 3.sınıfa geçen bir kişi, 13.000 sıralamayla girmişti ama o sene sınav kolaydı ve puanı sizin 9000. olmanıza rağmen puanınızdan fazla diyelim. O kişi sizden önde sıralanır. Ancak 2020 senesinde puanlar çok fazla yükseldiği için (sınavın kolaylığından)

2019-2018 senelerinde girenler, sizden yüksek sıralama da yapsa büyük ihtimalle puanları düşüktür. Siz daha önde sıra alırsınız gibi.

• Peki İngilizce öğretmenliğinden İngiliz dili ve edebiyatına geçişte hazırlık geçilmezse yeniden hazırlık okuma şansı veriliyor mu veya İngilizce öğretmenliğinde hazırlığı geçtikten sonra İngiliz edebiyatında 1. Sınıftan mı başlanıyor?
  • diggawithanattitude D kullanıcısına yanıt

sıralamam 13k başlarında.Çok gönüllü bir şekilde yazmadım maddi yetersizliklerden kaynaklı olarak bir tercihte bulundum.Normalde pilotaj istiyordum ama olmadı.Hızlıca alınmış bir kararın sonucu bunlar hep.Aile baskısı da vardı.Ben onlara karşı "istemiyorum arkadaş zorla mı yazdıracaksınız "deseydim yazdırmazlardı zaten ama arkamda duran da çok olmazdı + üzülürlerdi onların kalbini kırmak istemedim ama bölüm benlik değil sevmiyorum.Şimdi diyeceksiniz Tıp sevilmez mi? Sebepleri sıralıyorum :

1)Yurt dışı imkanları çok kısıtlı olsa bile çıkmak çok zor

2)

3)

4)30lu yaşların ortasına kadar aile hayatının olmayışı ayrı bir dert

5)hayatın işin oluyor.

6)https://forum.donanimhaber.com/tipi-birakmak--52051409#52060342 bu yazının hala geçerli oldugu bilgisine ulaştım yazan kişi tarafından.o konu başlıgı altında yazılanları okursan az çok anlarsın.

7)Her zaman için matematiğe fiziğe aşık bir insanım teknoloji ile uğraşmak çok zevk veriyor ama biyoloji kimya anatomi sağlık alanı ilgimi çekmiyor.

Bunlar benim tıptan başka bir bölüme yatay geçiş yapmak istememdeki en büyük sebeplerden.Dil öğrenme konusu da gelirsek dil öğrenmeyi seviyorum fena da sayılmam anatomi ezberlemekten çok da farklı olmasa gerek.En yakın arkadaşım geçen sene hazırlıgı düzenli çalışarak geçti taüde ve hiç yetenneği yoktur dil konusunda :D .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düşünenadam3546 -- 23 Aralık 2020; 21:34:6 >

• Merak ettiğim bir konu ben de ilgileniyorum bölümler arası yatay geçişle upp

hocam madem sevmiyorsun niye yazdın? tıpı çok isteyen birini engelledin şu halinle yazık değil mi? insanlar bencil derlerdi de bu kadarı da pes yani gördükçe üzülüyorum şu duruma. @Ankaratıplı nerdesin gel bak bakalım senin dediğin kadar tozpembe mi hayat?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babayiğit yukarıda neden o bölümü yazdıgımı açıkladım .Yazdıgın şey çok saçma sadece tıpa göre düşünmemek gerek bölüm değiştirmek isteyen yatay geçiş yapmak isteyen herkes birini engellemiş oluyor o zaman senin düşüncene göre .Türkiyede hatta yurt dışında bile binlerce insan okudugu bölümden memnun kalmayınca resmi ve doğal hakkı olan bölüm değiştirme hakkını kullanıyor (zamanında bill gates de harvard'ı bırakmış üniversiteden mezun olmadan . vay canınaaaa o da başka birilerini engellemiş)(bu ve benzeri örneklerle doldurabilirim burayı. bütün bölüm değiştiren ve bırakan insanlara "neden başkalarının hayallerine engel oluyorsun ? "demek ne kadar saçmaysa bana da bu cümleyi kurman saçmadır) başka birini engellemiş oluyor gözüyle bakarsan ohhoytt binlerce kişi birbirini engelliyor. bu dediklerine bu açıdan bakınca 2 çıkarım yapıyorum 1.si düşünmeden konuşuyorsun 2.si insanları eleştirmeye yer arayan bir tipsin.

hocam zaten herkes birbirini engelliyor bu yalan değil ki. sadece bi insan bile bile kendini istemediği bi mesleğe gitmesi saçma gelmişti. dediğiniz gibi sadece eleştirmek için yazmadım 3 yıldır forumu takip ediyorum ve tıpı sevmeyen insanlar tıpa gidiyor buna üzülüyorum. düşünmediğimden değil üzüldüğümden çünkü kendinize yazık etmiş oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 24 Aralık 2020; 16:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: düşünenadam3546

babayiğit yukarıda neden o bölümü yazdıgımı açıkladım .Yazdıgın şey çok saçma sadece tıpa göre düşünmemek gerek bölüm değiştirmek isteyen yatay geçiş yapmak isteyen herkes birini engellemiş oluyor o zaman senin düşüncene göre .Türkiyede hatta yurt dışında bile binlerce insan okudugu bölümden memnun kalmayınca resmi ve doğal hakkı olan bölüm değiştirme hakkını kullanıyor (zamanında bill gates de harvard'ı bırakmış üniversiteden mezun olmadan . vay canınaaaa o da başka birilerini engellemiş)(bu ve benzeri örneklerle doldurabilirim burayı. bütün bölüm değiştiren ve bırakan insanlara "neden başkalarının hayallerine engel oluyorsun ? "demek ne kadar saçmaysa bana da bu cümleyi kurman saçmadır) başka birini engellemiş oluyor gözüyle bakarsan ohhoytt binlerce kişi birbirini engelliyor. bu dediklerine bu açıdan bakınca 2 çıkarım yapıyorum 1.si düşünmeden konuşuyorsun 2.si insanları eleştirmeye yer arayan bir tipsin.

Hocam bende de durum öyle
    Sıralamamız da yakın
    Ne düşünüyorsunuz şimdilik?

• Hocam hayatımda son 5 senedir o kadar çok şey isteğim dışında gerçekleşti ki artık kendim için yaşamıyorum onu da geçtim kendim yaşamıyorum gibi hissediyorum . Umarım gelecekte herkes mutlu olacağı yerlere ulaşır ülke ekonomisi iyi bir noktada olur.

• chromatic C kullanıcısına yanıt

Hocam pm'den konuşalım konu başlıgını amacından saptırmayalım.

inşallah hocam

• helixSNAA kullanıcısına yanıt

Alakası yok kendi yılına bağlı sadece, o dediğine göre 2018-2019 da giren adam o sene girdiği yere bu mantıkla giremiyor. Sadece 2020 baz alınır eğer bu sene yerleştiyse .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.