Başvurma konusunda hiçbir sorununuz yok . Kontenjanın %30'u kadar kontenjan var yani girememeniz için bence bir sebep yok herkes aniden kontrol otomasyon istemediği sürece . 15-16 kişi içinden muhtemelen size de hak cikacaktir en kötü Türkçesine de başvurursunuz o İtüde zaten ingilizce olmasının bir önemi yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 25 Aralık 2020; 14:57:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
merkezi puanla yatay geçiş hakkında (2. sayfa)
-
-
Ne dediğimi anlamamışsınız. Şöyle diyelim
A - B - C var
A 2017 yılında 400 puanla girdi. Sıralaması 5000
B 2018 yılında 410 puanla girdi Sıralaması 7000
C 2019 yılında 420 puanla girdi. Sıralaması 9000
Bu adamların hangi sınıfa başvurduğunun bir önemi yok. Sınıflar için açılmıyor tek tek kontenjan.
Bu adamlar sıralanırken, C sıralaması en kötü olmasına rağmen, puanı yüzünden 1.sırada olacak. A en iyi sıralamayı yapmasına rağmen giremeyebilir kontenjan yüzünden.
O yüzden kolay sınavlarda girenler avantajlı
-
Hocam İtü ' nün kendine has bir koşulu yoksa kontenjan sorunu yaşayacağını hiç sanmıyorum . İng Kom ' a yatay geçişte pek talep yok . Ayrıca %30 kontejanı her sınıf için açılıyor . Yani 1. sınıfa geçiş yapacaklar için %30 , 2. sınıfa geçiş yapacaklar için %30 ... şeklinde kontenjan ayrılıyor.
-
Dediğiniz gibi olsa giremeyen olmazdı. Emin misin? Madde atsana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.yok.gov.tr/ogrenci/guz-ve-bahar-donemi-ek-madde-1-uygulama-ilkeleri
Madde 8 : Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmasına ...
-
Hocam memnun değil misiniz tıpdan ya siz -
Hocam memnun değilim denmez de aradayım şuan pek hayalimdeki meslek mi doktorluk ona karar veremiyorum -
Hmm. Ekşide bir okulun bunu uygulamadığını okudum. Okullar biraz kafasına göre alıyor sanırım. Ama maddede böyle diyormuş, zamanında düşünüyordum baya yanlış okumuşum.
-
Madde böyle ama Boğaziçi alenen uygulamıyor bu maddeyi örneğin. Geçen sene birkaç kişi bu forumdan mağdur edilmişti. -
Siz diyorsunuz ki 2020 de 480 ile alan bir yere 2017 (430 aldığını varsayıyorum) 431 puanı olan başvurur ama avantajı az olur diyorsunuz her şey puana göre sıralandığı için.Hatta 2020'de 479 alan başvuramaz bile oraya.Düşününce dediginiz doğru tıp okuyan birisi 4.senesinde okulu bırakıp yatay geçişe basvursa kendi yılına göre değerlendirilecek ama 2020 de giren birisi de başvurunca sınavın kolaylığından puanı yüksek olduğundan bu adam daha avantajlı olacak. O zaman sadece başvurma aşamasında yıl bazında onun dışında herkesle bir oluyor demek stabil bir kontenjan olduğu için .
Edit: Bana şey saçma geliyor 2017 de x yerinin kontenjanı 100 ise 2020 de 130 ise şimdi kaç kontenjan üzerinden bakılacak bu olaya? 431 ile başvuran adamın 30 kişilik sınırı varken 481 ile başvuranın 39 kişilik sınırı var .Kontenjan yıla göre bakılmıyor o zaman en son ne ise o oluyor sadece puan yıla ait ilginç cidden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 29 Aralık 2020; 16:24:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merkezi puanla yatay geçişten sonra, AGNO ile geçiş hakkı gidiyor mu acaba arkadaşlar ? Benim de tercihler hayal kırıklığı oldu gibi şuan hangi mesleği yapmak istediğime karar veremiyorum :(
-
Hocam tıp fakültesi sevene cennet sevmeyene cehennem öylesine puanı tutup girenlere araftır .Cenette olan mutludur , cehennemde olan sonraki sene bırakır ne yapacagını bilir bölüm değiştirir , benim gibi arafta olanlarsa ne yapacagını bilemez halde saga sola koşuşturur aklında fizik matematik yazılım mühendislik hayali ile anatomi ezberlemeye çalışır onu da beceremeden boşa zaman harcar ne iyi bir doktor ne de mutlu bir hayatı olmaz.
-
Biliyorum hocam bilmez miyim ;)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X