Şimdi Ara

İTÜ'DE YATAY GEÇİŞ KOLAYLIĞI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
5
Favori
3.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erkek adam ee makina okur zaten endustrici erkek olmaz olsa da adam olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bölüm desin çok merak ettim bu kadar bol kepçe konuştuğuna göre.

• Beyler itü’de yatay geçiş kolay bi iş değil. Geçen sene bi piyango oldu millet kötü sıralamalarla makine uzay falan geçti. Sınavlar zor olsa da dd alıp bi şekilde geçtikten sonra 2.7 bi şekilde yapılacak bi sıralama. Geçen seneden önceki seneler ortalamalar hayli yüksekti. Bilgisayarla 3.99 ehb 3.85 falandı.

Ben size başka bi şeyden bahsedeyim. Yatay için gelecekseniz en önemli iki şeyi söylüyorum. Bölüm seçimi ve irregular olmak.

Bölüm seçiminden söyle bahsedeyim.
    Bilgisayar mühendisliğinde ilk dönem 3 tane bölüm dersi var 2. Dönem 2 bölüm dersi var. Kredileri toplamı tam 13.5
    Bu derslerin hiçbirisi yaz okulunda açılmıyor ve içlerinden bi tanesinden (c ye giriş) kalınca yatay şansını bırak okul direkt olarak uzuyor.

Şimdi diyebilirsiniz bilgisayar en yüksek bölüm bilgisayar okuyan adam yatay mı atar. Haklısın ama anlatmak istediğim olay bölüm seçiminin önemi. Ben bilgisayar okuduğum için ondan örnek verdim.

İtüdeki başka bir bölüm olan çevre mühendisliğinde 1. Sınıfta alınan bölüm derslerinin kredi toplamı 6.5

Cevher hazırlamada 12 kredi bölüm dersi var. İtü’de En kötü sıralamadan alan mühendislik olmasına rağmen yüksek sayılabilir.

Ortalama 1 ders 3 kredi desen ciddi bi fark var ortada. 1 hafta içinde 2 derse çalışmak var 1 derse çalışmak var. Tamam bölüm dersi sayısı yüksekte belki kolaydır diyebilirsiniz ama öyle bi şey yok. Ders derstir. Etik dersleri hariç hepsine oturup kasmak gerekiyor.

İrregular olmanın önemi de 1 seneyi neredeyse 2 seneye yayarak okumak. Irregular olunca fazladan 1 bahar dönemi ve 1 yaz okulu şansınız oluyor. Bi kaç tane ders alıp verseniz program ciddi manada rahatlıyor. 3.86 ile yatay atan arkadaşım ırregular olmuştu ve önden dersler eksiltip son döneminde neredeyse full mat2 kasmıştı.

Eğer sınav şanssızlığıyla yks’den istediğiniz sonucu alamazsanız ve yatay atmak gibi bir hedefiniz varsa kesinlikle irregular olun ve yazacağınız bölümün ders planına çok dikkat edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Hocam t notu sistemi var ders zor olsa da kolay olsa da gnolar sabit kalır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt
    Bu sene böyle olmaz geçen sene farklıydı

Hocam sence bu senenin yatay ortalamları ne kadar olur ? Benim ortalama şuan 3.41 yks sıralamamda 99k, düz elektrik mühendisliğine geçmek için yeterli olur mu

• Palimpa01 P kullanıcısına yanıt
    Yani o kadar tahmin edilemez bi şey ki inan bi şey diyemiyorum. Değerlendirme puanınız kaç? 0.9 bence garanti istediği bölüme geçer ama daha altı sıkıntı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yaz hocam ama olmaz gibi geliyor bana

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu sene herkesin ort çok yüksek gelmez muhtemelen

• Hocam 3.6875 ortalama 6242 sıralama ehb geçilir mi

• Kaang60 K kullanıcısına yanıt
    Hangi bölümdesin

• Aslanamcanınsigarası A kullanıcısına yanıt
    Elk ing

• Kaang60 K kullanıcısına yanıt
    Sana bağlı

• Itude ciftte yatay mumkun mu yönergede hakkinda bir sey yazmiyor itu makine - - > dönem 3 elektrik - - - > dönem 5 elektronik hesabi

• yltyy kullanıcısına yanıt

Hocam bildiğim kadarıyla mesela 3.dönem inşaat çapına başlayıp 5.dönem tekrar başvurup elektrikle yapılıyor ama yatay için bir bilgim yok

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Makine yazılır mı peki ? Hem çap hem de yatayı yazmayı düşünüyorum kontenjanı fazla olduğu için ama çapta okulun en az 2 sene uzama olayı korkutuyor.

elektrik ing için 0.84, makine için 0.85 oluyor gelme ihtimali var mı ?

Yazılır ama bölümün ayazağada ise çap zorlar. Mecbur uzar öyle

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.