Şimdi Ara

2 bacaklı çift renkli LED?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 bacaklı çift renkli LED nasıl çalışıyor arkadaşlar?

rengi saydam, cam gibi-satıcı mavi ve kırmızı yandığını söylemiş. anot katota ters bağladığımızda yanmıyor; doğru bağladığımızda da sadece mavi yanıp sönüyor(sanırım saf LED değil-içinde entegre bişeyler var) ama bunun neresi çift renkli anlamadım.

akımı aşırı verdiğimde kısa bi süre kırmızı yandı ama sonunda tabiki o akıma dayanamayıp LED yandı(yani duman oldu anlamında) :)

sizce nasıl bir eleman bu eleman, siz karşılaştınız mı böyle bir LEDle?..

• eger entegre filan varsa voltaj ayrimi yapiyor olabilir. mesela 2.5V-3V arasi uygularsan kirmiziyi, 3.2V-3.7V arasi uygularsan maviyi gibi...

sonucta 3 bacakli ledlerin daha gelismisi...
  • Benim bildiğim, çift renkli ledler kutuplara uygulanan voltaja göre yanar. Anota + Katota - verdiğinde bir renk, Anota - / katotata + verdiğinde de diğer renk. Ben projelerimde böyle kullanıyorum.

Bence satıcının verdiği led yanlış.
  • O özel bir led arkadaşlar.İki gün önce bende aldım 3 ayrı renk sırayla yanıyor sonra titreşim yaparak sönüyordu.Kısaca flaşör gibi çalışıyordu.Normalde 2 pille çalışırken görmüştüm ben biraz voltajı yüksek kullandım sonucu tahmin edersiniz.1,5 YTL ye almıştım ama bizim buralar biraz pahalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spectrum05 -- 28 Mart 2008; 9:01:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: spectrum05

O özel bir led arkadaşlar.İki gün önce bende aldım 3 ayrı renk sırayla yanıyor sonra titreşim yaparak sönüyordu.Kısaca flaşör gibi çalışıyordu.Normalde 2 pille çalışırken görmüştüm ben biraz voltajı yüksek kullandım sonucu tahmin edersiniz.1,5 YTL ye almıştım ama bizim buralar biraz pahalıdır.

Bahsettiğiniz ledin çeşitli versiyonları var. 2 renkli 3 renkli sırayla yanıp sönen vs gibi ürünler mevcut. Ancak arkadaşın bahsettiği ürünü ben 2 renkli sürekli yanan diye yorumladım.
  • bende çakmakda buldum we - + ları düzgün werdiginizde renk cümbüşü oluyor yani 3 renk oldugunu gördüm ama bunda çok küçük bir dewre wardı gözünüz bile zor seçiyor ama ters akım werdiginizde yanmıyordu hatta ısınıyordu 2 bacaklıydı ama diger ledlerden çok az büyüktü dışarda 3 - 5 milyonken bir çakmakta bedawa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 28 Mart 2008; 12:46:53 >
  • Mantıkenbağlantıya göre renk değişmesi lazım,biliyorsunuz LEDler diyottur,yani ters bağlandığında akım geçirmez,bu düşünceye göre 1 ledin içine 2 tane ters konumda paralel bağlanmış led koyarsak akım kutuplarına göre farklı renkler vermesi gerekir.

Daha farklı bir yöntem de aklıma gelmiyor,son bi ihtimal elinizdeki led arızalı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 pin led şerid L konnektör
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar led yanımdaydı baktım gördüğüm kadarıyla içerisinde mikro düzeyde bir devre var bütün numara bunun içinde .Devreden kutbun birine 3 tane bağlantı var muhtemelen üç ana rengi oluşturuuyor.
  • içinde basit bi clock var. Flaşör gibi çalışması sağlanıyor. Ama ters gerilim gelince yanan ledlerin içinde 2 adet ters paralel bağlı diyot var. Tek yöne akım geçirdiği için bi yönde mavi, diğerinde de kırmızı yanıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramgen
    eger entegre filan varsa voltaj ayrimi yapiyor olabilir. mesela 2.5V-3V arasi uygularsan kirmiziyi, 3.2V-3.7V arasi uygularsan maviyi gibi...
    sonucta 3 bacakli ledlerin daha gelismisi...

sanırım arkadaşın dediği gibi bi durum sözkonusu. ama standart bi LED değil demek ki bu. özel bi LED. yani nası yandığı kuralı konusunda çok fazla kafa yormaya gerek yok?
  • Arkadaşım bahsettiğin led üç bacaklı aşağıdakine benzer ise ortak katotludur.
    Yani ortadaki bacağa (-) ground, diğer bacaklara ise (+) gerilim uygularsan ledden ışık alabilirsin.
    (a1 + grd) bir renk, (a2 + grd) diğer renk

• lakiska,
    dediğin LED'i biliyorum; çift renkli standart LED. işte benim bildiğim de senin dediğin 3 bacaklılardan. ancak bu başka--2 bacaklı çift renkli işte..
  • İki renkli, iki bacaklı standart LED aşağıdaki şekildeki gibidir.

• ustura2 arkadaşım,
    çok teşekkür ederim.
    ama ben anot-katotu ters verdiğimde hiç yanmadığını söylemiştim. ters polarmada yanmıyor doğruda ise geniş bi aralıkta mavi yanıyor küçük bi aralıkta da kırmızı yanıyor. ve sabit yanmıyor:bi yanıyor bi sönüyor..
    ama demekki senin gönderdiğin standart hali. dediğim gibi benimki özel bişey galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bogrt -- 29 Mart 2008; 16:00:15 >
  • Şu ledin fotoğrafını çekerbilirmisiniz.Daha kolay çözüm yolu bulunur...
  • bu uzaktan çekim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bogrt -- 29 Mart 2008; 23:37:16 >
  • bu da yakından..

• yalnız bu fotodaki kareler LEDin yanmış hali. :)
    farkındaysanız içte karalık var.
  • eğer izmirdeysen çankayaya git veye kemeraltına dinamolu lamba lar var ben aldım 1 ytl içindekiler 1 adet dinamo 2 adet 3v saat tipinde pil 3 adet beyaz led 1 adet 4 renk 2 bacaklı led normalde hepsini almaya kalksan dinamo 2 ytl pil 3 ytl beyaz led 6 ytl led 8 ytl kalite farkı var tabii teste tabiit utum ledleri uygun voltajda 163 saatten beri yanıyor
  • nasıl bir led olduğunu bilmiyorum ama benim mausumda da aynı bu türde bir led var ve 4 çeşit renk veriyor. Sırasıyla mavi-pembe-kırmızı-yeşil. Sırf merakımdan çıkarıp baktım. Normal iki bacaklı ve iki kafalı normal bir led görünümünde. Normal bir ledden hiç bir farkı görünmüyor. Çıkarttım fakat yerine takamadım. Sonuç malumunuz üzre 16 ytl ye aldığım şık mausum işlemez oldu. Yine gittim yenisini aldım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.